spot_img

”Visul DADA al unor nopţi de vară”, nominalizat la BUCUREŞTI DOCUART FEST 5

”Visul DADA al unor nopţi de vară”– film documentar din culisele Galei HOP 2015, produs de Casa de Producţie TVR, coproducător UNITER, în regia Adei Maria-Ichim, este nominalizat la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului de Film Documentar Românesc – Bucureşti Docuart Fest.

Dedicat Galei Tânărului Actor HOP – eveniment teatral care „naşte” în fiecare an actorul total, actorul pregătit să marcheze viitorul teatrului românesc – filmul documentar VISUL DADA AL UNOR NOPŢI DE VARĂ prezintă în 52 de minute drumul Galei HOP 2015 – o poveste vie redată în imagini, fragmente din evoluţia concurenţilor şi interviuri cu participanţii de seamă ai Galei, actori, regizori şi directori de teatru.

Filmul a avut deja trei difuzări pe TVR 2, TVR Internaţional şi TVR HD.

În cadrul aceleiaşi secţiuni competiţionale documentar de televiziune, la BUCUREŞTI DOCUART FEST, mai sunt nominalizate: „Lume, ia-mă în braţe, eu vin”, regia Violeta Gorgos; „Flotant pe strada Ibrăileanu”, regia Vasile Arhire; „Parisul lui Matei”, regia Andreea Stiliuc şi „În căutarea Lostriţei”, regia Dan Curean.

Proiecţia filmului – subtitrată în limba engleză – este programată pentru ziua de miercuri, 28 septembrie, ora 20.30 la Studio „Horia Bernea” – Cinema Muzeul Ţăranului. Imediat după proiecţie, în prezenţa realizatorului documentarului şi a doi dintre câştigătorii Galei HOP 2015, Dana Marineci – câştigătoarea Marelui Premiu – Premiul „Ştefan Iordache” şi Cosmin Dominte – câştigătorul Premiului pentru prestanţă şi rostire scenică, publicul va avea posibilitatea să participe la o sesiune de întrebări şi răspunsuri care pătrund mai adânc în povestea ecranizată a documentarului.

Următoarea proiecţie este programată pentru duminică, 2 octombrie, ora 12.30 la Cinemateca Eforie.

GALA HOP 2015 – VISUL DADA AL UNOR NOPŢI DE VARĂ

Documentar HD, 52 min

Produs de Casa de producţie TVR, co-producător UNITER

Realizator: Ada-Maria Ichim

Producător: Silviu Jicman

Producător coordonator: Demeter András István

Echipa TV: imagine: Florin Miricioiu, Iustin Surpănelu, Mihai Cristian Fieruţ, Daniel Cojocaru; sunet: George Sandu; organizator producţie: Marius Flonta, Sorin Cristea;

post-procesare sunet: Victor Epure, Cornel Ciuleanu; editori imagine: Alin Caravia, Cristian Stan, Andrei Constantinescu, Andrei Tufaru, Elena Niţu, Sorin Tudor, Cosmin Găleată, Marius Bărbulescu.

DOCUART FEST 5 cea mai recentă radiografie a documentarului românesc – va avea loc în perioada 27 septembrie – 2 octombrie la Bucureşti şi cuprinde 3 secţiuni competiţionale (secţiunea principală, secţiunea studenţească şi secţiunea documentar de televiziune), cu 25 de producţii.

Dedicat exclusiv filmului documentar românesc, Bucureşti Docuart Fest este la a 5-a ediţie de promovare a produselor culturale autohtone din lumea cinematografică. Devenit un adevărat fenomen, Festivalul îşi propune cu fiecare ediţie să aducă documentarul în atenţia oamenilor, să ofere şansa descoperii poveştilor de viaţă nescrise, suprinse de camerele de filmat.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508