spot_img

”Jazzy Christmas Concert”, cu Ramona Horvath Quartet

În perioada 20–21 decembrie 2017, Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Kaufland România, Primăria Municipiului Brașov și Libris.ro organizează evenimentului JAZZY CHRISTMAS CONCERT. Cu ocazia aniversării, în 2018, a 5 ani de activitate de la fondarea Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, dar și după succesul înregistrat de prezentarea albumului “XS Bird” pe scena Ateneului Român (București, 10 octombrie 2015), album premiat cu titlul “Cel mai bun disc de jazz al anului” (România, 2016) și pe scena Palatului de Béhague cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului (Paris, 30 aprilie 2017), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, alături de partenerii săi, dorește să prezinte prima ediție a JAZZY CHRISTMAS CONCERT, eveniment ce va avea ca invitat pe Ramona Horvath Quartet: Ramona Horvath, pian; Nicolas Rageau, contrabas; Philippe Soirat, baterie și André Villéger, saxofon. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Cu aceasta ocazie pianista de jazz Ramona Horvath va interpreta piese în premiere de pe noul său albumul „LOTUS BLOSSOM” (înregistrat și produs în Franța la casa de discuri „Black & Blue”), album ce va fi lansat în Franța în luna decembrie a.c.. Concertele vor avea loc după cum urmează:

BUCUREȘTI, 20 DECEMBRIE 2017, ORA 19.00

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ AL ROMÂNIEI – SALA AUDITORIUM

Str. Știrbei Vodă nr. 1-3

Participarea la eveniment se face, în limita locurilor disponibile,

pe bază de confirmare la adresa: office@musicarte.ro

BRAȘOV, 21 DECEMBRIE 2017, ORA 17.00

CINEMATECA PATRIA

Bulevardul 15 Noiembrie nr. 50

INTRAREA LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

Ramona Horvath a absolvit Conservatorul de Muzică din București ca și pianist concertist în muzică clasică, iar în prezent este unul dintre cei mai virtuoși pianiști români de jazz cu un variat repertoriu muzical. A fost eleva și partenera de scenă a Maestrului Jancy Korossy, împreuna cu care a concertat pe cele mai importante scene europene. De asemenea, a înregistrat, alături de Maestrul Korossy, discul “Dor de acasă”, album premiat cu titlul “Cel mai bun disc de jazz al anului” (România, 2009). Ramona Horvath trăiește în Franța, unde își continuă cariera de pianist de jazz. Seine (pian, contrabas și tobe), trio care în 2015 a înregistrat și produs în Franța primul lor album “XS Bird” (Black & Blue, 2015), album ce a primit premiul pentru „Cel mai bun album de jazz al anului” în cadrul Galei Premiilor de Jazz (România, 2016). Mai multe detalii despre activitatea pianistei Ramona Horvath găsiți pe: www.ramonahorvath.com.

André VillégerNew Orleans
Nicolas Rageau – contrabasist cu o activitate intensă pe scena franceză și nu numai, se formează ca și muzician în patria jazzului, la New York, oraș în care locuiește și activează timp de aproape zece ani. Un acompaniator de mare precizie, solist inspirat care la rândul său a colaborat și acompaniat mari artiști de gen: Benny Golson, Johnny Griffin, Alain Jean-Marie, Michel Grailler, Sarah Lazarus, Peter Bernstein, Grant Stewart, etc. Nicolas a participat la numeroase festivaluri de jazz: Marcias, Nice, JVC Jazz Festival, Vienne …etc.

Philippe Soirat – baterist inconturnabil al scenei franceze, un tehnician excelent și un colorist de mare finețe. Philippe are o discografie ce numără până în prezent peste 60 de discuri înregistrate, este un baterist versatil care a colaborat și acompaniat artiști de renume internațional  precum: Cedar Walton, Jacky Terrasson, Toots Thielemans, Alain Jean-Marie, Dee Dee Bridgewater, Kirk Lightsey..etc. la rândul său fiind un obișnuit al festivalurilor Marciac, Nice, Jazz sous les pommiers, Nancy Jazz Pulsation …etc.

Organizatori: Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Kaufland România, Primăria Municipiului Brașov și Libris.ro

Parteneri: Tarom, Floria.ro, Aurel Vîrlan Photography, Kitarodia România

Parteneri Media: Magic Fm București, Magic Fm Brașov, Blitz Tv, Revista Tango – Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Senso Tv, Liternet.ro, B365, Ceașca de Cultură, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, ArtLine, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, În Oraș, Bucharest Cultural Events,  Catchy, Autentici.ro, Gazeta de Știri, Online Gallery, Jurnal de București, RoEvents, România Pozitivă, IQads, Revista Actualitatea Muzicală a UCMR, BookHub, Brașov Tv, I Love Brașov, Grupul Iubim Brașovul, NewsBV, Prețul Zilei și Metropola Brașov

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508