spot_img

”Blues Poems. O felie de Poezie”, de Ziua Mondială a Poeziei, la Târgu-Jiu

Cu ocazia  Zilei Mondiale a Poeziei, luni, 21 martie 2011, în Târgu-Jiu va fi organizat un eveniment mulitart sub genericul BLUES POEMS. O FELIE DE POEZIE.  Începând cu primele ore ale dimineţii şi până noaptea târziu, oraşul lui Brâncuşi va vibra, în ritmuri de poezie şi blues. Versurile a 22 de poeţi imprimate pe sute de afişe vor fi lipite în mijloacele de transport în comun din Târgu-Jiu. Poezia va călători prin Târgu-Jiu şi cu ajutorul unei caravane poetice care se va opri în mai multe licee din oraş, punctul culminant fiind, de la ora 14.00, amfiteatrul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, unde va fi prezentat proiectul ,,O felie de Poezie”.  11 torturi cu poeme semnate de Dan Mircea Cipariu, Adrian Frăţilă, Anca Mizumschi, Andrei Novac, Bogdan O. Popescu, Spiridon Popescu, Andra Rotaru, Florian Saioc, Cassian Maria Spiridon, Robert Şerban şi Florina Zaharia vor fi oferite adolescenţilor de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Viziunea grafică a torturilor aparţine artistei Dorina Cioplea din Târgu-Jiu, iar execuţia lor este realizată de Restaurantul Ambasador. Seara, de la ora 20.00, în sala Teatrului Dramatic Elvira Godeanu,  vor avea loc două spectacole extraordinare: unul care îi are protagonişti pe Dan Mircea Cipariu, Mike Godoroja& Blues Spirit, şi celălalt pe Marius Mihalache, Mike Godoroja& Blues Spirit (Luca Marius, Virgil Oprina, Dan Stoica, Marius Vintilă).

„A doua ediţie a proiectului “Blues Poems.O felie de poezie” are loc la Târgu-Jiu, graţie entuziasmului şi organizării făcute de colegul meu de poezie şi de Uniune a Scriitorilor, Andrei Novac. Negreşit, Poezia îşi are îngerii ei păzitori! Anul trecut am organizat cu Mike Godoroja acest eveniment la Galaţi, cu sprijinul poetei Florina Zaharia, anul acesta suntem la Târgu-Jiu, unde amarul târg, vorba criticului literar Gheorghe Grigurcu, devine pentru o zi, de Ziua Mondială a Poeziei, dulcele târg şi chiar capitală a poeziei în România. 11 torturi de poezie imaginate vizual de artista Dorina Cioplea vor fi oferite adolescenţilor de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, adică celor care trăiesc prin starea de poezie, într-un ritm autentic, primul fior al dragostei ori primele revolte interioare. Un moment de blues şi poezie, cu Mike Godoroja şi Marius Mihalache, va întregi o zi în care să punem în umbră criza, luptele politicianiste, consumismul ori tabloidizarea. Să ne oferim bucuria de a vedea lumea şi întâmplările ei de zi cu zi prin fereastra miraculoasă şi terapeutică a Poeziei!”, a declarat scriitorul Dan Mircea Cipariu, iniţiatorul evenimentului “Blues Poems. O felie de poezie”.

,,Blues Poems. O felie de poezie” este, în fapt, un complex de manifestări unde poezia își dă întâlnire cu toţi cei care cred în ea. Poezia te caută şi, mai mult, poate să îţi arate lumea într-o formă fascinantă şi sinceră”,  a declarat scritorul Andrei Novac.

Producătorul evenimentului: scriitorul Andrei Novac.

Sponsori: S.C. Artego S.A., Media Video., Restaurantul Ambasador, Pizzeria Quatro Stagione (fostul Pheonix).

Instituţii partenere: Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”,  Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Gorj, Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu”.

Parteneri media: Antena1 Târgu Jiu, Gorjeanul, Pandurul, Gorj TV, Magic FM, www.agentiadecarte.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508