spot_img

“Joia de poveste” by Angela BACIU- scriere creativă & terapeutică

Joi, 28 ianuarie 2016, ora 14.00, la sediul din Str.Nae Leonard, Bl.U 10, Sc.1, parter, I.C.Frimu, Galaţi, Fundaţia “Împreună” Galaţi vă invită la evenimentul săptămânal: “Joia de poveste” by Angela BACIU- scriere creativă & terapeutică.

“Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieţii omeneşti… cu poveşti ne leagănă lumea, cu poveşti ne adoarme… Ne trezim şi murim cu ele.” (Mihai Eminescu)

Din program:

I. Modul: Cum se scrie o poveste?! (lecţia II)

II. Se redeschide seria întâlnirilor „Personalităţi la Fundaţia Împreună” cu invitatele speciale:

* Doamna Sorina VĂDEANU – artist plastic, profesor

* Doamna Corina DRUJESCU – diplomat avocat, Club Zonta Galaţi

– Un eveniment sub egida U.S.R, Filiala Iaşi –

Consilier cultural & trainer: Angela BACIU

Director Fundaţia “Împreună”: Daniela STRAT

Va aşteptăm cu mult drag!

***

Împreună. Să fim mereu Împreună !!!

Te bucuri împreună cu ceilalţi, lucrezi împreună cu ceilalţi, trăieşti împreună cu ceilalţi. Fiecare dintre noi avem nevoie de cineva cu care să împărtăşim fericirea şi grijile, bucuriile şi eşecurile, preocupările şi succesele.

Fundaţia „Împreună” s-a născut în anul 1998, din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situaţia materială, poziţia socială, starea de sănătate, nivelul de educaţie, capacitatea fizică sau intelectuală, are dreptul la o viaţă demnă, decentă. De la înfiinţare şi până în prezent, organizaţia s-a ocupat de furnizarea de servicii sociale pentru diferite categorii de persoane vulnerabile:

• copii defavorizaţi şi familiile lor

• persoane în vârstă

• persoane cu dizabilităţi

• tineri proveniţi din centrele de plasament

Încercând soluţionarea tuturor problemelor întâmpinate şi alimentarea unei vieţi mai bune, am reuşit să construim o comunitate puternică prin intermediul dialogului şi interacţiunii între generaţii. Primele activităţi au avut caracter ocazional, au fost coordonate din apartamentul proprietate persoanală al preşedintei fundaţiei, au fost susţinute din surse proprii ale fundaţiei, donaţii, sponsorizări, muncă voluntară şi au constat din: suport material, financiar, emoţional, ajutor la igienizarea locuinţei şi igienă personală, plata restanței întreţinerii, montare apometre, racordarea la reţelele de gaz metan şi curent electric. Încet am crescut, iar din anul 2000, Fundaţia Împreună a început să deruleze programul de asistenţă şi sprijin la domiciliu pentru persoane defavorizate (familii cu mulţi copii, persoane în vârstă şi persoane cu handicap)

Va mulţumim că păşiţi încrezător alături de noi , unificând voinţa şi bunătatea, perseverenţa şi încrederea sub un singur nume: ÎMPREUNĂ.

PROIECTUL “MEREU TÂNĂR, MEREU ACTIV!”

Obiectiv general: îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele vârstnice aflate în risc social din Municipiul Galaţi în vederea păstrării şi prelungirii independenţei lor şi pentru depăşirea dificultăţilor sociale şi economice caracteristice acestei categorii de populaţie.

Obiectiv dezvoltare organizaţională: creşterea vizibilităţii Fundaţiei „Împreună” cu sprijinul organizării a două cursuri non-formale pentru membrii echipei de proiect, a unui schimb de experienţă la parteneri, o pagină web şi a unui raport anual de activitate pentru diseminarea rezultatelor proiectului şi a transferului de know-how.

Detalii pe:  www.fundatiaimpreuna.ro/activităţi.php

În cadrul Proiectului “Mereu tânăr, mereu activ” organizat de Fundaţia Împreună în parteneriat cu ŞCOALA POSTLICEALĂ CHRISTIANA GALAŢI şi FUNDAŢIA PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI, va aşteptăm, în fiecare săptămână, joia la ora 14.00 la evenimentul, „JOIA DE POVESTE” by ANGELA BACIU.

Acţiunea este dedicată persoanelor de vârsta a III-a şi nu numai.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508