spot_img

“Incubatorul de condeie”

În perioada 15 septembrie-15 noiembrie 2010, se va desfăşura Concursul Literar Naţional “Incubatorul de condeie”, o iniţiativă a ADLITTERA Project şi d’Avid Communication Boutique. Incubatorul de condeie” vine în sprijinul scriitorului amator din România, îi oferă spaţiul unde săşi afirme aptitudinile literare şi unde să fie stimulat, dar, mai ales, îi oferă o recompensă, publicarea şi promovarea sa de editurile partenere ale concursului. „Incubatorul de condeievrea să ofere o motivaţie tuturor celor talentaţi, să nu se oprească din scris. Totodată, “Incubatorul de condeie” vrea să crească interesul pentru cultură, educând tinerii prin lectură şi creându-le un spaţiu alternativ şi mult mai apropiat de gustul lor pentru a se exprima liber.

Competiţia, organizată la nivel naţional, este deschisă tuturor autorilor ale căror lucrări nu au mai fost publicate, cei interesaţi putând să îşi înscrie manuscrisele până la data de 15 octombrie 2010.

“Incubatorul de condeie” este compus din patru faze de proiect. În prima fază, se va desfăşura procesul de selecţie a înscrierilor şi de jurizare. Înscrierile se fac în perioada 15 septembrie-15 octombrie 2010. Secţiunile pe care se desfăşoară concursul sunt: poezie, proză scurtă, scenariu.

A doua etapă cuprinde ateliere creative, ce vor începe în luna octombrie şi vor dura până la mijlocul lunii noiembrie, un vernisaj final cu o componentă de networking, evenimente desfăşurate în weekenduri.

A treia etapă este cea de premiere şi de publicare a câştigătorilor, premiere ce va avea loc în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus. Premiile acordate la fiecare secţiune,  constă în:

Premiul 1 – laptop

Premiu special – eBook Reader

Premiul 2 – voucher de cumpărături oferit de librăria parteneră

Premiul 3 – abonament la o publicație de cultură și artă

Mențiuni – abonament la “Lettre” – Institutul Cultural Român

Toți autorii publicați vor primi câte un volum din cartea în care le apare creația și diploma

A patra fază a proiectului este dedicată party-ului. Se va organiza câte un party la finalul fiecărei zile de premiere, vor cânta trupe de urban music, iar concurenţii sunt invitaţii.

Condiţii de înscriere& participare:

Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români cu vârsta peste 18 ani şi cuprinde câteva secţiuni:

1. POEZIE

Tematică: poezie de dragoste

Fiecare concurent va trimite între minim 3 (trei) şi maxim 5 (cinci) poezii.

2. PROZA SCURTA

Fără tematică.

Creaţia literară va conţine maxim 5000 (cinci mii) de semne.

3. SCENARIU

Temă: reclamă la un produs cultural

Scurt metraj, reclamă.

Subiect: ficţiune realistă (concurentul inventează produsul cultural căruia îi va face reclamă. Exemplu: spot

publicitar pentru o piesă de teatru, un titlu de carte, o lansare album muzical, o premieră de film etc.).

– Concurentul „Incubatorului de condeie” trebuie să aibă peste 18 ani şi să deţină cetăţenie română;

– Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: poezie, proză scurtă şi scenariu;

– Participanţii se pot înscrie la orice secţiune, la două sau la toate;

– Textele trebuie să fie originale, nepublicate până la data înscrierii în concurs;

– Textele vor fi editate în Word, cu diacritice, caracterul Arial, poliță 14, spaţiu între rânduri de 1,5;

– Textele vor fi însoţite de o Fişă de participare (Pagina 1) care va conţine câteva date personale: nume şi prenume, adresă, telefon, vârstă, o fotografie de rezoluţie mare, motto, e-mail, etc.;

– Acordul cesionării dreptului de autor şi consimţământul de publicare se regăsesc în aceeaşi Fişă de participare (Pagina 2);

– Fiecare creaţie literară va fi scrisă într-un document individual;

– Nu se vor percepe onorarii sau comisioane de la nici un concurent.

– Nu există taxă de participare.

– Concurenţii vor fi înregistraţi într-o bază de date (protejată şi strict confidenţială), pentru trimiterea de informaţii şi confirmări.

Mai multe informaţii la: www.adlittera.com şi www.d-avid.ro

Articole recomandate

3 COMENTARII

  1. Textele pot fi trimise prin mail? Daca da, la ce adresa si daca trebuiesc trimise prin posta normala, aceeasi intrebare: La ce adresa?
    Multumesc.

  2. Draga Agentie de carte, iti multumim ca ai preluat intentia. Iti vom trimite un comunicat de presa pentru a-l posta. Cel postat aici e vechi si a suferit unele modificari. Salutari calde lui Dan.

    Draga Paul, regulamentul si detaliile sunt pe http://www.idc.adlittera.com

  3. as vrea sa particip si eu,dar mi se pare ca e prea multa birocratie.se pote,mai simplu,am ceva poezii(scurte)sa aruncati o privire pe doua-trei,sau pe blog?va multumesc mult.Daca doriti,pagina mea de facebook-Ciorogar Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508