spot_img

”Young Artists for Earth” celebrează Ziua Pământului

Vineri, 22 martie 2022, de Ziua Pământului, 6 artiști vizuali selectați în programul de arte vizuale ”Young Artists for Earth” (#eco, #youngartistsforearth), Dona Arnakis, Dorian Bolca, Andreea Medar, Andrei Pituț, ATOMA și Nicolae Ungureanu, vor da startul unor experimente, intervenții și documentări artistice de tip upcycling și ecoart în spații publice din București și Timișoara, în urma cărora vor prezenta, în luna mai a acestui an, o expoziție, un fanzin și un video-art al programului ”Young Artists for Earth”.

6 tineri artiști vizuali, studenți, masteranzi, doctoranzi și absolvenți ai UNArte – FADD și UVT Arte, au participat la atelierele on-line susținute de prof. univ. dr. Cosmin Paulescu, Decanul Facultății de Arte Decorative și Design – UNARTE București, lect. univ. dr. Sergiu Chihaia – Facultatea de Arte Decorative și Design – UNARTE București, lect. univ. dr. Bogdan Rața – Facultatea de Arte și Design, UVT, Timișoara, precum și specialista în design sustenabil, vopsit natural și meșteșuguri legate de textile, arhitect Andreea Tron.

”Young Artists for Earth” (#eco, #youngartistsforearth) este realizat de asociația Euro CulturArt, în parteneriat cu Spațiul de Artă Contemporană ATELIER 030202 din București, Teatrul de Comedie, Universitatea de Arte din București – Facultatea de Arte Decorative și Universitatea de Vest – Facultatea de Arte și Design, Timișoara, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

”Young Artists for Earth” este un program de arte vizuale, curatoriat și coordonat de artistul vizual Mihai Zgondoiu și de scriitorul Dan Mircea Cipariu.

”Cosmin Paulescu a susținut o conferință despre propria sa practică eco-artistică, dar și despre relația artistului cu ecosistemul. Arhitecta Andreea Tron a adus mai multe rețete de vopsit natural, gătitul unor culori ori tușuri realizate din plante ori resturi alimentare, până la tehnici ecoprint pe pânză. Bogdan Rata a exemplificat cu avatarurile unei sculpturi monumentale, Middle Way, prin 7 orașe europene, care  înfățișează o mână uriașă, cu o particularitate anatomică surprinzătoare, ce se lasă descoperită treptat. Această sculptură, amplasată chiar în fața ambasadei României de la Kiev, a devenit, vopsită în albastru, un simbol al ucrainienilor. Sergiu Chihaia a adus mai multe argumente despre cum industria modei este a doua industrie poluatoare din lume, el dând exemplul unei firme sustenabile eco, Patagonia. Prin aceste ateliere on-line, moderate de Mihai Zgondoiu, fiecare conferențiar a pledat pentru exersarea unor practici artistice eco, non-invazive, prin care și conceptual, și existențial cei 6 tineri artiști invitați să propună tehnici și formate eco, documentându-se asupra unor moduri de viață, tehnici și practici artistice de tip upcycling și ecoart. De Ziua Pământului, împreună cu lectorii invitați în proiect, vom reflecta asupra problemelor cu care se confruntă artistul și omul postmodernității: războiul din Ucraina, catastrofa ecologică, claustrarea și distanțarea socială și afectivă în timpuri pandemice și de război, consumerismul, tabloidizarea aspectelor intime ale vieţii, secularizarea, dictatura noilor tehnologii ale informaţiei. ”, a declarat Dan Mircea Cipariu, președintele asociației Euro CulturArt.

Radio România Cultural, Propagarta.ro și AgențiadeCarte.ro sunt partenerii media ai programului ”Young Artists for Earth”.

 

”Young Artists for Earth” este un program de arte vizuale prin care 6 tineri artiști vizuali, studenți, masteranzi, doctoranzi și absolvenți ai UNArte – FADD și UVT ArteDona Arnakis, Dorian Bolca, Andreea Medar, Andrei Pituț, Andreea Toma (ATOMA) și Nicolae Ungureanu, aleși de Consiliul Artistic al programului, realizează, în urma unor ateliere on-line și off-line dedicate unor practici și viziuni artistice precum upcycling și ecoart (moos art, dust art, pressure water art, folosirea unor materiale și tehnici eco), experimente, intervenții și documentări artistice în spații publice din București și Timișoara, în urma cărora vor fi prezentate o expoziție, un fanzin și un video-art al programului. Cei 6 tineri artiști vizuali realizează împreună cu curatorii și lectorii programului sesiuni de creație on-line și off-line, un program de cercetare a imaginii artistice și a imaginii poetice propuse de upcycling și ecoart, de re-creație și intervenție artistică.

Conceptul curatorial al programului propune valorificarea unor practici și viziuni artistice precum upcycling și ecoart prin reutilizarea creativă a deșeurilor și prin utilizarea unor materiale și tehnici de creație eco.

Diversitatea temelor și unghiul diferit al fiecăruia dintre cei 6 tineri artiști vizuali ne oferă, astfel, un mix de voci auctoriale prin care sunt filtrate informații și viziuni noi despre arta eco atât la nivel național cât și global.

 

Identitatea vizuală ”Young Artists for Earth”: Andrei Reg – Șendrea | ShenTzu Studio

 

***

Dona Arnakis, locuiește și lucrează în Timișoara. Este preocupată de forma organică a lucrurilor și corpurilor. Lucrează în mediul digital, vestimentar, sculptural, instalații, dar cel mai mult desenează. Pe suprafețe mari folosește cărbunele și creioanele colorate, iar pe cele mici linerul. O poate inspira orice, de la propria persoană până la obiectele din casă și mai departe. Din 2011 până în 2018, a studiat grafica și sculptura la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. În 2018, a prezentat expoziția personală ”The Method Was Yesterday”, curatoriată de Liviana Dan, la Fundația Calina, iar în 2019 a participat împreună cu un grup de 10 artiști din generația sa la deschiderea spațiului Kunsthalle Bega, cu expoziția ”Seeing Time”. În 2022, a prezentat pentru prima dată în formulă de grup, cu sora ei, Carine Arnakis, expoziția ”Daydreaming. The desire to see the world”, curatoriată de Mimi Ciora, la spațiul Indecis Artist Run

 

 

Dorian Bolca (n.1993) și-a început studiile în domeniul artei la Liceul de arte Regina Maria din Alba Iulia, iar în anul 2016 este acceptat la Facultatea de Arte si Design din Timișoara, unde studiază sculptura la licență și la master. În 2019, primește premiul acordat de către Fundația Calina pentru proiectul de licență. A participat la mai multe expoziții din țară: ”Art Safari”, 2019, București; ”Diploma”, 2021, București; ”Apocalipsa Elefantului Alb”, 2021, Timișoara; ”Nothing that happens is ever forgotten even if you can t remember it”, 2022, Indecis Timișoara. Începând cu proiectul de licență și până în prezent, artistul lucrează la granițele dintre sculptură, new media și natura în sine, lucrând și experimentând cu mai multe materiale și soluții tehnice și, în același timp, colaborând cu ingineri IT în direcția programării software-ului pentru diferite sculpturi/ instalații. Prin lucrările și intervențiile pe care le face vrea să arate o posibilă coabitare între natură și tehnologie prin intermediul sculpturii.

 

 

Andreea Medar (n.1990) este artist vizual român. De formație pictor, realizează obiecte și instalații, spații și sculpturi din materiale neconvenționale, instalații media și video. Imaginile sale retranscriu, în mod mereu surprinzător și paradoxal foarte direct, propria imagerie într-un alfabet vizual foarte personal, mereu reinventat, care asociază elemente contrastante și generează imagini criptate care nu se comunică privitorului decât parțial. Trăiește și activează la Târgu Jiu și Timișoara.

Selecție de proiecte: 2022 Among the thorns of the desert. Our eyes full of dust, curator Mirela Stoeac Vladuți 12-14 contemporary, Viena, Austria; 2021 Young artists connections’21, MNAC București; Laguna Art Prize, Arsenale N, Veneția/ Lapsus Timișoara; I feel something, don’t know what, curatori Diana Marincu, Magdalena Kardasz, Fundația Art Encounters Timișoara și Zachenta Project Room, Polonia; Apocalipsa elefantului alb, Garnizoană Timișoara, curatori Mirela Stoeac Vlăduți, Denise Parizek, Mălina Ionescu; Danube Dialogues Festival, curatori Diana Marincu & Sanja Koijic, Novi Sad, Serbia; 2019  Seeing Time Kunsthalle Bega, curator Liviana Dan, Timisoara.

A primit premiul întâi la concursul Tineri artiști români în creația contemporan, 2021.

 

Andrei Pituț (n. 1991) trăiește şi lucrează în Timișoara. În anul 2020, a absolvit secția de sculptură a Facultății de Arte şi Design din Timișoara, în prezent fiind doctorand în cadrul aceleași instituții. Andrei Pituț a luat parte la o serie de expoziții de grup, cele mai importante fiind expozițiile din anul 2019, SEEING TIME la Kunsthalle Bega din Timișoara şi Art Safari – Young Blood. Arta timpului tău din București şi cea din 2021, SENSUL SCULPTURII, la Sector 1 Gallery, București. Este preocupat şi cercetează relația dintre materialele găsite şi relația lor cu memoria și cadrul urban.

 

 

 

 

ATOMA (Andreea Toma) este artist vizual, muralist/ street artist care lucrează în București. Absolventă a departamentului de Pictură și Artă Murală de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Participant activ la mai multe festivaluri de street art din România.

În lucrările sale își propune să surprindă realități sociale, stări umane în fața unor situații generate de impactul tehnologiei asupra noastră, pe care le redă cu claritate și nuanțe, frust, dar și cu fină ironie.

 

 

 

 

Nicolae Ungureanu (n. 1998) a început studiile în domeniul artelor la Universitatea Naţionala de Arte Bucureşti fiind licenţiat în arte vizuale. Pe parcursul celui de-al doilea an academic a studiat Design în cadrul Universităţii de Artă din Poznan, iar în al treilea an universitar a studiat Design în cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii Politehnice Valencia.  În prezent este masterand la secţia Grafică Publicitară şi de Carte din cadrul Facultăţii de Arte şi Design UVT. A început cu grafică tradiţională, iar în ultimii 3 ani s-a axat pe graphic design. Este un graphic designer ce a fost dintotdeauna înclinat spre ilustraţie tradiţională şi digitală, dar şi poster, branding şi book design. A participat la Diploma Festival cu lucrarea sa de licenţă intitulată Dirty Fables, a expus în cadrul PosterJam x Diploma challenge posterul intitulat Online, a participat la R042-Forme Locale din cadrul RDW cu steagul judeţului Harghita.

 

 

 

***

Dan Mircea Cipariu s-a născut la 7 septembrie 1972, București. Este licențiat al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Este scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial, în 1999, cu volumul Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara (Editura Libra). În 2007, volumul său de poeme Tsunami (Editura Brumar, 2006) a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. În 2008, a inițiat și coordonat proiectul ,,Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent, proiectul „Maratonul de Poezie și Jazz”. Între 2011 și 2021, de Ziua Culturii Naționale, a inițiat și coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului”. Este fondatorul și președintele asociației Euro CulturArt, ce deține o galerie dedicată tinerilor artiști vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonată de artistul vizual Mihai Zgondoiu.  Dan Mircea Cipariu este un apreciat comentator de artă contemporană, cu cronici apărute în revista “Arta” (revista Uniunii Artiştilor Plastici din România), “Cultura”, “Luceafărul”, “Altitudini” şi AgenţiadeCarte.ro. A fost curatorul unor expoziţii la Bucureşti şi New York semnate de câţiva dintre cei mai importanţi tineri artişti vizuali din România: Mihai Zgondoiu, Francisc Chiuariu, Cristian Răduţă, Albert Sofian, Irina Tănase, Florin Tomescu, Bogdan Raţa, Miruna Moraru, Adrian Sandu, Anamaria Şerban, Daniel Brici, Virgil Scripcariu, Aurel Tar, Adrian Alexandru Ilfoveanu, Peter Madaras şi Dan Vişovan. Este directorul www.AgențiadeCarte.ro, spațiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte și artă. Este președintele Opera Scrisă.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său singurătatea vine pe facebook, publicat în anul 2012 la Editura Tracus Arte din București, este considerat de editorul Cosmin Perța „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 și nu numai”. În decembrie 2020 a obținut titlul de Doctor în Filologie pentru tema doctorală de cercetare „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Școala Doctorală a Facultății de Litere, Universitatea din București.

 

Sergiu Chihaia (n. 1982, Verejeni, Republica Moldova), artist vizual cu specializarea modă. A absolvit cursurile Universității Naționale de Arte București și este, în prezent, cadru didactic titular la departamentul Modă, în cadrul aceleiași instituții. Trăiește și lucrează în București. Participă cu lucrările sale la expoziții naționale și internaționale (București, Constanța, Londra și Veneția). Are lucrări in colecții private din Anglia, Italia și România. În 2014, câștigă premiul UAP pentru Arte Decorative – Textile în cadrul proiectului Arte în București, ediția a V- a. Este sculptor, textilist și designer, iar în focul creației le îmbină pe toate, devenind scenograf și artist instalaționist. Astfel artistul reface istoria lumii ca o scenă, un spațiu de expunere pentru dramele, fericirile și izbânzile omului.

 

Cosmin Paulescu (n. 1970) a absolvit în anul 1996 Academia Națională de Arte din București, la secția Artă Murală, clasa profesorului Ion Stendl. Din 1997, este cadru didactic universitar, iar în prezent este Decanul Facultății de Arte Decorative și Design, UNArte București. S-a făcut remarcat la înce­pu­tul anilor ’90 datorită acțiunilor sale artistice neconvenționale, activând cu precădere în zona instalației și a performance-ului. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, expert evaluator ARACIS, publică volume și articole în reviste de specialitate despre arta cu caracter temporar și efemer. Organizează expoziții, conferințe științifice și reali­zează lucrări de artă decorativă în spațiul public.

 

 

 

 

Bogdan Rața (n. 1984) este artist, Lector al Facultații de Arte și Design Timișoara, director artistic al Kunsthalle Bega și inițiator al Bibliotecii Pavilion. Este doctor în arte vizuale cu o teză susținută la Universitatea de Vest despre noile materiale în sculptura contemporană.

A avut expoziții personale la Slag Gallery New York, Galeria Farideh Cadot Paris, Muzeul Național de Artă Contemporană București, Nasui Collection & Gallery București și Fundația Calina Timișoara. A participat printre altele la 4 Moscow Biennale of Contemporary Art, Independests Liverpool Biennale, 55 Venice Biennale, 10 Manifesta Sankt Petersburg si a 8-a ediție a Bucharest Biennale. Lucrările sale monumentale au fost expuse în cadrul proiectului Moving Monuments în Liverpool, Bruxelles, Cascais, Porto, Kiev și, de asemenea, în București și Timișoara. În 2017, a predat ca profesor invitat în cadrul Academiei de Artă și Design din Bratislava și a realizat. în parteneriat cu Fundația Calina, proiectul educațional ARTISTHETEACHER. Împreună cu Alina Cristescu și Liviana Dan este fondator al Kunsthalle Bega și al Bega Artprize (premiul anual pentru un curator român).

 

Andreea Tron este fondatoarea Atelier Tron, un spațiu de experiment care se concentrează pe crearea de peisaje textile și transformarea lor într-o serie de obiecte gândite să educe spre a fi mai buni cu noi, cu ceilalţi și cu mediul care ne înconjoară.

Educaţia ei formală include un Master în Arhitectură la TU Eindhoven, un semestru de studii urbane la KTH Stockholm și o licenţă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București. Deși studiile ei au avut în centru în principal mediul construit, o experiență profesională în Brazilia a introdus-o în universul designului sustenabil, care pune accent pe meșteșug.

În 2017 s-a întors în România și a început să experimenteze vopsitul natural și meșteșuguri legate de textile. Chiar dacă la început pictarea textilelor cu pigmenți naturali a început că o căutare personală, un exercițiu de meditație și de apropiere de natură și de sat, după câteva workshopuri în Asia și un curs intensiv în Spania a devenit o exprimare profesională clară și firească.

 

Mihai Zgondoiu (n. 1982) este artist, curator și galerist independent cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale. Începând cu anul 2014 predă la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018 (în paralel) la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. De asemenea, Mihai Zgondoiu a fost iniţiator şi coordonator al galeriei Atelier 030202 din București (2009 până în prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara (2012 – 2014) și Co-Curator al proiectului „Atelier în tranziție” (2009-2013). A câștigat Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru „Artă în spațiul public” (2017), și Premiul JCE Contemporary Art Bienalle – selecția românească (2019). În 2018 a curatoriat expoziția „Urban Steps” la Muzeul Național de Artă Contemporană – București, iar în 2019 expozițiile „Young Blood” din Pavilionul Supercontemporan Art Safari- București și „Electrecord – Romania in vinyl covers” din cadrul Festivalului de Artă Europalia – Bruxelles. Cele mai recente expoziții în care a participat sunt: „Re-Conception”, Triennials of Extended Media, Pavilion Cvijeta Zuzoric, Belgrad (2019), “The Uslan International Woodcut Biennale”, Uslan (2019), “JCE Contemporary Art Bienalle”, The Belfry – Montrouge, “Fragments”, BOZAR Centre for Fine Arts, Brussels (2019), “HIT” – Kanal Centre Pompidou, Brussels (2019), și “Bucharest Artworlds at The Wrong Biennale #4”, Rezidența 9, București (2020).

 

***

 

 

 

Proiectul ”Young Artists for Earth”  nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508