spot_img

Vocal Art Masterclass

Arthouse Wolfsberg/Gărâna organizează, în perioada 16–21 august 2012, Vocal Art Masterclass, condus de artista lirică Aura Twarowska, mezzo-soprană la Opera de Stat din Viena. Sub îndrumarea artistei, cei 7 tineri artişti lirici participanţi vor pregăti şi prezenta un recital de muzică sacra, care va avea loc pe data de 19 august 2012, ora 13.00, la Biserica din Wolfsberg/ Gărâna.

Recitalul final va fi găzduit pe data de 23 august 2012, ora 19.30, de Fundaţia Interart Triade din Timişoara. Cu această ocazie se va vernisa şi expoziţia “TRISTESIA – PARAPHERNALIA – MEMORABILIA”, realizată în cadrul ediţiei 2012 a Simpozionului de Artă Vizuală, un alt important proiect organizat de Arthouse Wolfsberg/Gărâna, care a avut loc în luna iulie 2012. Alte două recitaluri finale vor avea loc pe 21 august 2012, la Teatrul de Vest din Reşita, şi pe 24 august 2012, la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Totodată, la Fundaţia Triade, Marius Giura va prezenta DVD-ul cu filmul despre Festivalul de Jazz Gărâna şi cartea “Gărâna Jazz”, dedicată Festivalului, un volum coordonat de Titu Pârvulescu.

La acest Masterclass vor participa: SILVIANA CIRDU –  pian, ANDRA CRĂCIUN –  soprană, NICOLETA BROLA – soprană, SIMONA NEGRU – soprană, MONIKA SZIRBIK – mezzo-soprană, ROMEO CORNELIUS – contratenor,  NICOLAE HAŢEGAN – tenor şi CLAUDIU SOLA – bass.

Ce se va întâmpla la Triade ?

Sub genericul „TRISTESIA  – PARAPHERNALIA  – MEMORABILIA”, vor fi puse împreună trăiri legate de Gărâna, ce vor îngădui celor prezenţi a înţelege revenirile acelora care mereu îşi îndreaptă paşii într-acolo. Este un semn  de preţuire adus de cei care iubesc acest sat de bohemieni ce « ne-a învăţat estetica modestă, discretă , simplă a unei aşezări ce nici acum nu şi-a pierdut mirajul satului german de munte, Wolfsberg,  aproape în totalitate alb, răsărit în 1828 dintr-o pădure », spune Lili Ochsenfeld, artistă şi curatoare, sufletul Asociaţiei ARTHOUSE, organizatoarea acestei întâlniri.

Program: • O selecţie a lucrărilor realizate pe parcursul SIMPOZIONULUI DE ARTĂ VIZUALĂ ARTHOUSE WOLFSBERG ı GĂRÂNA, organizat în luna iulie a acestui an.

Expun: Costin Brăteanu, Roger Colombik, Adrian Ioniţă, Rithika Merchant, Camil Mihăescu, Elisabeth Ochsenfeld, Renée Renard.

• Recitalul  VOCAL ART  MASTERCLASS, susţinut şi condus de Aura Twarowska, mezzo-soprană la Opera de Stat din Viena. La pian: Silviana Cîrdu.

Vor participa: Andra Crăciun – soprană; Nicoleta  Brola – soprană; Simona Negru – soprană;  Monika Szirbik – mezzo-soprană; Romeo Cornelius – contratenor;

Nicolae Haţegan – tenor; Claudiu Sola – bass

• Prezentarea DVD-ului IN THE MIDDLE OF NOWHERE, realizat de Marius Giura/ Banat Jazz şi şi a volumului GĂRÂNA JAZZ de Tinu Pîrvulescu.

Prezintă: CRISTINA CHIRVASIE, regizoare, scriitoare, realizatoare TV

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508