spot_img

Vernisaj Laura Covaci, în noul spațiu AnnArt

Galeria AnnArt vă invită la vernisajul expoziţiei Laura Covaci: ”Cruda feerie / Capitolul 3 / Desprinderea”, vineri, 6 martie 2015, ora 6 pm. Cu acelaşi prilej va fi inaugurat şi noul spaţiu al galeriei AnnArt, situat pe strada Paris 39, la parterul unei vile din anii ‘20. Desprinderea continuă seria ”Cruda feerie”, începută de Laura Covaci în 2011 și expusă în episoade succesive la AnnArt. Primul capitol, expoziția-semnal artZoom Laura Covaci, a prezentat arheologia ființelor ce populează universul suprarealist al artistei și a introdus în scenă personajul fantastic Luna. Capitolul 2 / Fazele Lunii a continuat povestea fabuloasei fetiţe Luna într-un univers futurologic complet din punct de vedere vizual, elaborat tehnic prin pictură, modelaj 3D, grafică, porțelan pictat și sculptură. Noua expoziţie deschide o lume nouă de explorare creativă, într-un ciclu provocator de pictură digitală. Laura Covaci a abordat aceste mijloace de lucru încă din momentul conceperii personajului Luna, iar temele Sci-Fi au rămas coordonatele de bază ale demersului său artistic. Lucrările din seria curentă prezintă stadiul matur atins prin pictura modelată digital şi proliferează iconografiile artistei. Acestea relevă secvențe din viitor şi noi ființe umane cu extensii ultra-tehnologice. Personajele, majoritar feminine, au accesorii vintage şi sunt plasate în scenografii luxuriant-baroce, atent construite. Imaginile rezultate sunt sofisticate, incomode și halucinant de bogate vizual – veritabile canale de comunicare în timp prin imaginație creativă.

„Laura Covaci ne arată viitorul, inteligenţa artificială, roboţi, umanoizii… poate extratereştrii acestui prodigios univers pe care-l descoperim… Ea ne face să înţelegem aria imensă a inteligenţei umane, incredibilele sale posibilităţi. Este o pictoriţă minunată, un univers plastic care-ţi accelerează respiraţia, o artistă profundă care a ieşt rănită din oroarea comunistă, ca să ne facă să vedem viitorul palpitant al civilizaţiei cuceririi universului prin inteligenţă şi îndrăzneală”- Pierre Cornette de Saint Cyr, Muzeul de Artă Contemporană Palais deTokyo, 2011

Formată în mediul intelectual-creativ al familiei Covaci, cu un cerc de prieteni apropiaţi care i-au inclus pe Nichita Stănescu şi Cezar Ivănescu, Laura Covaci este absolventă a Secţiei de Pictură Monumentală a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, clasa maestrului Ion Stendl. Practică deopotrivă pictura şi arta digitală, în lucrări suprarealiste pe tema relaţiei dintre lumile virtuale, tehnologie şi condiţia viitoare a fiinţei umane. Între 1999 şi 2002 a fost reprezentată de Trinity Gallery, SUA, apoi, între 2007 şi 2011, a lucrat la Paris cu Galerie 208 Chicheportiche. A fost prezentă în expoziţii şi la Galerie Serge Aboukrat şi Grand Palais. În România, este reprezentată din 2011 de galeria AnnArt.

Pe lângă personalele din 2012 și 2014, Laura Covaci  a participat şi la șapte expoziții colective la AnnArt: Caiet de planuri, 2011, artZoom de vară_01 şi Mica Artă Mare în 2012, artZoom de vară_02, [en]counterpoint la Pop-up Gallery, în timpul Festivalului Internaţional de Muzică George Enescu şi  creion I cerneală I tuş în 2013, respectiv artZoom de primăvară în 2014.

„Cruda Feerie / Capitolul 3 / Desprinderea” reuneşte lucrări de dimnensiune mare, în tehnici mixte, new media, într-o expunere dinamică ce va include – pe lângă pictură digitală / 3D, lucrată în ZBrush – fotomontaj și obiecte create special de artistă ca părţi integrate ale seriei.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 martie – 30 mai 2015, cu intrare liberă, în noul spaţiu al galeriei, pe strada Paris 39.

Mai multe detalii aici.

Laura Covaci (n. 1964, București) este unul dintre artiștii români contemporani cu cea mai îndrăzneață abordare în zona artei digitale. Formată în mediul intelectual-creativ al familiei Covaci, artista a studiat la Universitatea Națională de Arte din București cu maestrul Ion Stendl. Practică o artă trans-realistă, futurologică, distinctivă prin îmbinarea mediilor tradiționale – desen, grafică, pictură – cu new media – instalație, fotomontaj și artă digitală, în imagini stranii și tulburatoare ale alienării post-comuniste și ale unui viitor hi-tech ludic și emoționant. Între 1999 şi 2002 a fost reprezentată de Trinity Gallery, SUA, apoi, între 2007 şi 2011, a lucrat la Paris cu Galerie 208 Chicheportiche, având de asemenea prezenţe în expoziţii la Galerie Serge Aboukrat sau Grand Palais. În 2008 înregistrează un record de vânzări pe piaţa românească (13.000 Euro), în cadrul licitaţiei De Bucarest à Paris, care s-a desfăşurat la Hotel Drouot Montaigne Paris. Trăieşte şi lucrează la Bucureşti şi Paris, iar din 2011 este reprezentată de galeria AnnArt, unde a luat parte în şapte expoziţii colective și a avut trei solo show-uri (din seria Cruda Feerie: Capitolul I în 2012, Capitolul II / Fazele Lunii în 2014 și Capitolul III / Desprinderea în 2015).

Studii: Institutul de Arte Plastice București (actuala Universitate Națională de Arte din București), Secția Pictură monumentală

Expoziții personale:

2015 –  „Cruda Feerie / Capitolul 3 / Desprinderea”, AnnArt Gallery, București, România

2014 – „Cruda Feerie / Capitolul 2 / Fazele Lunii”, AnnArt Gallery, București, România

2012 – „artZoom Laura Covaci: Cruda Feerie, Capitolul 1”, AnnArt Gallery, București, România

2011 – „Orfelinat”, Galerie 208 Chicheportiche, Paris, Franța

2009 – „Anotimpul insectelor”, Galerie 208 Chicheportiche, Paris, Franța

2005 – G.N.G Galerie d’art, Paris, Franța

1993 – De Markten, Bruxelles, Belgia

Expoziții de grup:

2014 – „artZoom de primăvară”, AnnArt Gallery, București, România

2013-2014 – „creion | cerneală | tuș”, AnnArt Gallery, Bucureşti, România

2013 – „[en]counterpoint”, Pop-up Gallery The Art of Living, Bucureşti, România

2013 – „artZoom de vară_02”, AnnArt Gallery, Bucureşti, România

2012 / 2013 – „Mica Artă Mare”, AnnArt Gallery, Bucureşti, România

2012 – „artZoom de vară_01”, AnnArt Gallery, Bucureşti, România

2011 – „Caiet de planuri”, AnnArt Gallery, București, România

2010 – „Phase Zéro / 96 Propositions Spatiales”, Galerie Serge Aboukrat, Paris

2007 – „Multiverses”, Galerie 208 Chicheportiche, Paris, Franța

2001 – „Artişti ai galeriei Trinity Gallery”, Trinity Gallery, SUA

1999 –  „Salonul de desen” – Saint Remy de Provence, Franța

1999-2002 – reprezentată de Trinity Gallery, SUA

1993 – AJL Galerie, Paris, Franța

1993 – Galerie Damien Bouquet, Paris, Franța

1993 – SAGA, Grand Palais, Paris, Franța

1992 – „International Impact Art Festival” , Kyoto, Japonia

AnnArt este o galerie privată înfiinţată în mai 2011, care promovează şi vinde artiști consacraţi şi talente emergente deopotrivă. Are un program permanent de expoziţii, oferă programe de educaţie pentru copii și adulți şi consiliere pentru iubitorii de artă – privitori sau colecţionari. Publică o serie de cataloage critice despre opera artiştilor din portofoliu și organizează anual evenimente dedicate tinerilor artişti. Situată în zona Piața Victoriei / Dorobanți, galeria este o conversie în cheie contemporană a unei vile interbelice.

AnnArt Gallery

Str. Paris 39, Bucureşti

luni – sâmbătă 11– 19

+4 031 437 95 33 | +40 77 333 83 9
office@annartgallery.ro | www.annartgallery.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508