spot_img

Turneul ”Armonii pascale”, la debut

Turneul ”Armonii pascale”, organizat de Asociaţia Pro Valores şi Amena Studio, a debutat duminică 22 martie 2015 într-un loc pe cât de neobișnuit, pe atât de spectaculos pentru derularea unui eveniment cultural – Salina Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea. La fel de important a fost faptul că acest regal de poezie și muzică s-a desfășurat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului și cu binecuvântarea Înaltpresfinției Sale Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, omul cu har  care a oficiat Sfânta Liturghie în cea mai mare biserică din subteran din România,  înainte debutului turneului. Un public foarte numeros a fost prezent la spectacolul sincretic unic, la acest spectacol cu suflet şi pentru suflet, în care protagoniste sunt: Daniela Nane – actrița Teatrului Bulandra din Bucureşti și pianista Ioana Maria Lupașcu – solista concertistă a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești. A fost o  panoramare a creaţiei poetice româneşti de inspiraţie creştină, care ne-a dovedit faptul că de la Mihai Eminescu, la Radu Gyr, de la Vasile Voiculescu, la Ioan Alexandru şi Arsenie Boca, de la Nichifor Crainic, la Benone Burtescu sau Costache Ioanid, în poezia noastră se regăsesc momente de mare încărcătură spirituală, adevărate coloane ale templului culturii române.

Spectacolul a fost întregit de inspiratele interpretări muzicale semnate de pianista Ioana Maria Lupașcu, creația poetică îmbinându-se perfect cu armoniile imaginate de: Constantin Silvestri, George Enescu, Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Raffaele Montanaro, Saed Sharifian sau Paul Constantinescu. Periplul poetico-muzical continuă. Următoarele spații de mare frumusețe și spectaculozitate care vor găzdui etape ale primei ediții ale Turneului Armonii Pascale sunt: Castelul Peleș (28 martie 2015, ora 16), Teatrul Național din Chișinău (29 martie 2015, ora 16), Palatul Unirii din Iași (30 martie 2015, ora 18), Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (31 martie 2015, ora 18), Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (3 aprilie 2015, ora 18) și Palatul Mogoșoaia (4 aprilie 2015, ora 17). Următorul spectacol, cel de Castelul Peleș, va însemna deschiderea celei de-a V a ediții a Stagiunii Sunetul Muzicii, eveniment organizat de ExcesMusic și Muzeul Național Peleș și va fi susținut de actrița Daniela Nane și chitaristul Costin Soare.

Artiștii vor purta creații vestimentare semnate Alina Maria Mărgulescu -designerul vestimentar al proiectului Borangic. Proiectul reuneste profesionisti din mai multe domenii: parfum, fotografie, arhitectura, structura, design de bijuterie, regie si grafica in scopul sutinerii singurului producator si tesator de borangic din România, Cristina Niculescu. Proiectul care a primit premiul I la Anuala de Arhitectura din Timisoara, a mai fost expus la: Feeric Fashion Days Sibiu mai 2014, EastCentric International Trienalle of Architecture, Bucuresti, Octombrie 2013, Bienala de Arhitectura Transilvania, Cluj, Decembrie 2013.

Amănunte pe: armoniipascale.wordpress.com

Organizatori: Asociaţia Culturală “Pro Valores” şi Amena Studio

Sponsori: Acqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și Tipografia Docuprint

Parteneri: Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chișinău, Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Chișinău, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Slatina, Consiliul Judetean Neamț, Arhiepiscopia Râmnicului, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, ExcesMusic, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, prin programul “Oportunitati la tine acasa”, Muzeul National Peles, Complexul Muzeal Național Moldova, Salrom – Salina de la Ocnele Mari – Râmnicu Vâlcea.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Port.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, Calendar evenimente, AgentiadeCarte.ro, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508