spot_img

Tabăra de Creaţie şi Re – Creaţie „Câmpina – oraşul zilelor însorite”

În perioada 1 – 6 iulie 2019, Asociaţia Universul Prieteniei Iași, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Prahoveni, Muzeul Memorial  „B. P. Hasdeu”, Biblioteca Municipală   „Constantin I. Istrati”  şi  Librăria  „Elstar” din Câmpina, organizează Tabăra de Creaţie şi Re – Creaţie „Câmpina – oraşul zilelor însorite”.Aflată la a XI-a ediţie, tabăra are ca scop promovarea culturii româneşti, a potenţialului turistic şi, nu în ultimul rând, facilitează întâlnirea membrilor asociaţiei şi în plan real, nu doar în cel virtual, realizând adevărate punţi spirituale între oameni. 

 

”Vă invităm să ne fiţi alături, pe parcursul celor 5 zile, în care veţi avea parte de un program complex, care sperăm să satisfacă toate gusturile.

Activităţile taberei debutează luni, 1 iulie 2019, ora 19.00, la Pensiunea  „Club Montana”,  cu urarea de bun venit, lansarea albumului  „Taberele de creaţie ale Universului Prieteniei” şi colocviul „Fenomenul Iulia Hasdeu”, prezentate de Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei Universul Prieteniei şi  prof. Petronela Angheluţă.

Deschiderea oficială a taberei va avea loc la Castelul  „Iulia Hasdeu”,  marţi, 2 iulie 2019, ora 10.00. Sunt invitaţi: autorităţile locale, partenerii, reprezentanţii instituțiilor culturale, media etc. După festivitatea de deschidere, urmează lansarea colecţiei „Cărţile Iuliei”, care cuprinde 9 volume semnate de Liliana Albu, Petronela Angheluţă, Andana Călinescu, Luminiţa Ignea, Catrinel Lenga, Dorel Mancaș, Mihai Constantin Ticu, C. Titi Nechita, Violetta Petre şi a volumului „Trepte în lut”, al autoarei Mioara Bahna, activităţi incluse în manifestarea „Sărbătoarea celor 2 Iulii”, organizată anual de Muzeul Memorial „B. P. Hasdeu”.

Ziua de miercuri, 3 iulie 2019,  debutează la ora 10.00 cu un colocviu dedicat Luceafărului poeziei româneşti, susţinut de Elena şi Vasile Fluturel în sala de conferinţe a Pensiunii „Club Montana” Câmpina.  În după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 16.00, la Biblioteca Municipală  „Constantin I. Istrati” Câmpina, scriitorii vor susţine un recital de poezie.

Organizatorii au cuprins în program şi activităţi dedicate copiilor, joi, 4 iulie 2019, la ora 11.00, la Biblioteca Municipală  „Constantin I. Istrati” Câmpina, când scriitoarele Vera Crăciun şi Irene Postolache vor prezenta cele mai recente apariţii editoriale, activitatea fiind completată cu un atelier de creaţie literară. La ora 18.00, Librăria „Elstar” va fi gazda lansărilor de carte ale scriitorilor Emilian Marcu, Valeriu Valegvi, Valentina Balaban, Iulia Ralia Raclaru, Florin Mihai Fluturel.

Vineri, 5 iulie 2019, la ora 10.00, lansăm invitaţia de a ne întâlni la „Casa Domnească de la Brebu”, pentru a petrece împreună câteva momente în compania poeziei şi a muzicii. Ziua se va încheia cu tradiţionalul Carnaval care, în acest an, are tema „Înger şi Demon”.

Nu lipsesc din programul taberei vizitele  la Castelul „Iulia Hasdeu”, la expoziţia de schiţe şi desene „Nicolae Grigorescu” şi la Casa Memorială „Nicolae Grigorescu” Câmpina.

Vom spune la revedere celei de a XI-a ediţii a taberei de creaţie organizată de Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi, sâmbătă, 6 iulie 2019, când vă aşteptăm cu impresii şi sugestii, la un ceai, la Pensiunea „Club Montana” Câmpina. ”- Asociaţia Universul Prieteniei Iași

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508