(S)top cartea mea

În fiecare an, hulite sau aşteptate cu mare speranţă, premiile literare, fie că sunt ale Uniunii Scriitorilor sau ale filialelor USR, fie că sunt ale revistelor literare sunt bun prilej de ipoteze ori de certitudini. AgenţiadeCarte.ro a scanat cele mai importante cărţi ale anului 2009, genurile: poezie, proză, critică, istorie literară eseu şi debut, pentru a fi votate şi comentate. Am scris propunerile în ordinea în care am primit informaţia, nu în ordinea preferinţelor noastre!  Consiliul USR întrunit în şedinţa din 24 noiembrie 2009 a ales prin vot secret Juriile USR pentru anul în curs, premii ce vor fi decernate în anul 2010. JURIUL PENTRU NOMINALIZĂRI: Paul Aretzu, Dan Cristea, Horia Gârbea, Mircea Ghiţulescu, Vasile Spiridon . JURIUL PENTRU DECERNAREA PREMIILOR: Al. Cistelecan, Cornel Ungureanu, Mircea A. Diaconu, Adrian Popescu, Nicolae Oprea. AgenţiadeCarte.ro vă prezintă şi juriul pentru Premiile Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti: Acad. Eugen Simion, Ioana Ieronim, Radu Voinescu, Tudorel Urian, Octavian Soviany. Votul deschis de AgenţiadeCarte.ro se va încheia vineri, 30 aprilie 2010, ora 22.00. Vom reveni după vot cu datele şi comentariile finale.

Critică şi istorie literară

Număr de vizualizări :35276


55 Comments to “(S)top cartea mea”

 1. bronson spune:

  Bine Dana…sa fie bine!

 2. Adrian Nastase spune:

  Dana Fodor Mateescu are un real talent de povestitor in cartea sa de debut „Fetitele din cimitirul Rosu”; lectura e captivanta cu elemente de tragi-comic, iar limbajul este foarte bine ales.
  cartea o recomand cu caldura tuturor.

 3. mariana cris spune:

  Mi se pare o idee foarte buna de a realiza acest top. Sigur toate titlurile merita atentie, dar unele dintre ele se pot detasa. Oricum le urez succes tuturor.

 4. Horia Gârbea spune:

  Desigur, selectia prinde cele mai bune carti ale anului, ceea ce e bine. Nu lipseste nicio carte pe care as fi nominalizat-o si eu (poate cu 1-2 excepții). Totusi remarc discriminare la genuri. E corect sa avem sectiune Dramaturgie. Mi se pare ca ar fi un pas mare sa avem sectiuni separate: SF si Fantasy, Lit. pt. Copii, Nonfiction, Policier-Thriller etc. Poate si traduceri. Avem marfa pentru toate. Cititorii știu de ce. Dar, vorba lui Moromete, „admitem cazul” ca situl e la inceput. ATENTIE: E Anca (Mizumschi) lui Noe, nu Arca… Ceea ce viciaza oarecum rezultatul e ca unele carti remarcabile au aparut la edituri mici, in tiraje secrete, accesibile cunoscatorilor si amicilor autorilor. Publicul larg votant nu le poate cunoaste. Chiar si la o editura relativ mare, Limes, o carte excelentă ca „Windermere: dragoste la a doua vedere” de Anamaria Beligan (autoare notorie) nu apare. Și nu e vina ei, nici a selecționerului. Eventual a destinului.

 5. b spune:

  la poezie –
  radu vancu – monstrul fericit.

 6. dan coman spune:

  eu tot nu inteleg: cine a facut nominalizarile astea?
  sunt cel putin trei carti(la poezie) mult peste jumatate din cele nominalizate…cum sa sari peste monstrul fericit (R Vancu), un anotimp in berceni(C Komartin) sau frumusetea barbatului casatorit ( D Geacar) ??

 7. sonia dragulescu spune:

  o carte minunata, o viziune inedita asupra lumii lui Caragiale…

 8. un autor spune:

  Cred ca ar fi normal ca aceste carti, toate, sa fie puse la dispozitie ( de catre autori sau edituri, prin Agentia de carte) , pe hartie sau on-line, la ASB, la USR , la celelalte asociatii sau la librarii, standuri si targuri comunicate publicului, altfel sunt foarte greu de gasit.
  Mai cred ca sondajul Agentiei de carte poate avea un rol important pentru stabilirea premiilor.Propun iesirea din incompatibilitate a membrilor grupurilor de nominalizare si premiere, care sunt si sefi de edituri si de reviste care editeaza carti, votul lor fiind astfel pus la indoiala, fiind pro domo adica.
  Astept prezenta Agentiei de carte, inclusiv cu cartile acestea, la librarii, la targurile de carte si la alte manifestari literare din Bucuresti si din tara. Mult succes!

 9. […] votați vă rog Posted on 05/03/2010 by Dan Iancu votați cartea mea aici. […]

 10. Daniel31 spune:

  In absenta tatalui – Stelian Turlea….Bravo domne,bravo….o carte foarte frumoasa

 11. flowerin spune:

  citeşte cineva aceste comentarii? pentru că sa-u semnalat nişte erori care ar fi bine să fie corectate.. e simplu: aNca lui noe….. a spus HG… deja…. altfel, selecţia nu are a fi decât subiectivă, deci fiecare să ierte creştineşte… dacă nu-i convine ceva…

 12. mihai rogobete spune:

  Dicţionar subiectiv al personajelor lui I.L.Caragiale este mai mult decât o carte; felicitări dle. Gelu Negrea !

 13. victor spune:

  Pe langa volumele semnalate de Dan Coman, ar mai fi Not for sale, Domnica Drumea la poezie – unul dintre cele mai bune vol de anul trecut, Moni Stanila, Gabriela Mancu si Gabriela Toma la debut, cu trei volume reusite si Felix Nicolau cu „Anticanonice” la sectiunea Critica !

 14. ionel muscalu spune:

  Dana Fodor a scris o carte care va arata fata corecta a unei parti a lumii de ieri, de azi si de … anticipatie. O votez pe Dana!

 15. adrian rosca spune:

  victor, lasa-ma ce cele trei poetese la debut…. numai conkan si sgb mi se par reprezentativi.

 16. vklvsk spune:

  mie mi se pare prost topul. sau „lista”, spuneţi-i cum vreţi.

  şi incorect din start. adică: votaţi ce vă propunem noi (iar noi şi mai uităm sau nu ştim de unele cărţi).

  dacă e un vot al cititorilor, atunci ei ar trebui să propună. sau măcar şi ei.

 17. Rocsyh spune:

  Va recomand sa cititi „In absenta tatalui” de Stelian Turlea… un autor cu adevarat bun, cu o imaginatie, dar si un realism de invidiat… astept pareri dupa lecturare!

 18. andrei d. spune:

  adrian rosca:
  in trei fraze cate ceva despre cele trei carti expediate de tine. sa fim siguri ca le-ai citit

 19. dubut? spune:

  intr-o alta sectiune a site-ului apare: „Autoarea, ziaristă cu o vechime de peste 15 ani în presă, a mai publicat 4 volume: „Aventurile lui Bâz-Bâz, cel isteţ”, „Inimioară de căţel”, „Regele cu coroană de hârtie” (poezii) şi „Fetiţele din cimitirul Roşu” (reportaje)” – si atunci de ce-ati incadrat cartea din 2009 a Danei Fodor Mateescu la debut?

 20. admin spune:

  Dupa ce a publicat „Fetitele din cimitirul Rosu”, au aparut si celelalte carti. Confuzia a fost probabil facuta din cauza faptului ca la Carte in lucru a aparut „despre cel mai recent volum s-a…”.
  Multumim de comentariu si detalii.

 21. dia spune:

  Un vot pentru scriitori de ieri, care au confirmat, pentru cei de azi, fiindca trebuie sa ii cunoastem, dar mai ales pentru cei de maine, Dana Fodor…

 22. Marius Ianuş spune:

  Acest tip de vot pe internet este doar o formă de manipulare. Topurile de mai sus nu au nicio legătură cu valoarea reală a cărţilor în discuţie. Am votat şi eu: Domnica Drumea / Florin Lăzărescu / Daniel Cristea Enache şi m-am oprit înainte să-l mai votez şi pe Stoian G. Bogdan, dîndu-mi seama cît de tare mă las prostit de şmecheria asta de doi lei. Mai precis: orice om priceput în ale internetului poate vota de o sută de ori de pe acelaşi calculator, schimbîndu-şi IP-ul. Cu tot respectul pentru Dan Iancu, care a scris o carte impresionantă despre moartea tatălui său, nu cred că voturile din dreptul lui au vreo legătură cu popularitatea lui ca scriitor. Eu cred că ele ţin mai degrabă de abilităţile pe care le-a dobîndit la Microsoft. Mă întreb ce vor face gazdele acestui top în faţa acestei evidenţe. Vor adopta soluţia facilă, Click (trafic cu orice preţ)? Sau vor realiza că nu e deontologic ce fac? Cine ştie…

 23. […] cîteva postări rarefiate care au înflorit acolo de la apariţia siteului e şi, desigur… un top. Enormităţile acestui top sînt atît de evidente încît el nu face decît să ne atragă […]

 24. Dan Iancu spune:

  Marius, inainte de a ma „indatora”cu prezumtia de vinovatie, poate era mai simplu sa ma intrebi ce si cum. Reteta e relativ simpla si nu tine de schimbat proxi-ul la calculator, ca n-am nici timp nici nervi pentru asta. Nici eu si nici prietenii mei. Tine de Internet intr-adevar, pentru ca am scris la mine pe blog, pe twitter si pe facebook. N-am obligat pe nimeni si au votat aici pentru ca au vrut, au stiut si ce scriu si de acest vot. E simplu si cit se poate de cinstit. E vreo problema? Mai mult decit atit. Cei mai multi dintre cei ce m-au votat mi-au cumparat cartea. Altii mi-au scris ca vor sa o cumpere. Asta e tot.

 25. Marius Ianuş spune:

  A fost şters un comentariu în care spuneam, cu aproximaţie, următoarele: e manipulare, acest top nu reflectă realitatea valorică. Dacă topul ar fi fost făcut de nea Ghoerghe era simplu: Nea Gheorghe e prost. Dar e făcut de un funcţionar al US înainte de premiile US. Vorbesc pe larg despre această idioţenie cipariotă pe unul dintre blogurile mele:
  Manipularea în literatură:
  http://marijuanus.wordpress.com/2010/03/10/manipularea-in-literatura/
  – Dacă vedeţi o publicaţie sau un site cultural care începe să facă topuri în primul an de la lansare, nu vă pierdeţi vremea
  – Să ne ferească Dumnezeu de clipa în care A. Schiop şi D. Cipariu or să ne spună ce să citim.

 26. fraza aceasta „Am scris propunerile în ordinea în care am primit informaţia” parca nu e la locul ei si in nici un caz precizarile de dupa.

  desi ii voi supara pe unii colegi, nici mie topul nu mi se pare tocmai in regula. si-mi pare a veni cumva pentru a contrabalansa celelalte topuri aparute prin reviste (Ramuri, Observator cultural etc), in care, de ex., si eu apaream (desi nu stiu cum, ca n-a circulat cartea…), iar Komartin cred ca batea chiar recordul ca numar de nominalizari si e chiar ciudat, nu doar din acest punct de vedere, ca nu apare printre propunerile de mai sus. (si nu m-ar putea suspecta cineva ca i-as face PR tocmai lui CK!…)

  Radu a scris si el o carte f buna anul trecut, Diana la fel, chiar daca ei nu (prea) apar nici in topurile de care spuneam mai devreme. DAR nici aici. si atunci care e singura diferenta: in acesta apar si carti slabe. nu nominalizez, ca nu e rolul meu, si imi cer scuze pentru aceasta interventie mai putin delicata si care nu ma caracterizeaza, pt. ca ma lasa chiar rece ideea de top, dar eu sper ca site-ul acesta sa nu se transforme in ceva partizan si ingust si de aceea am intervenit.

 27. (ma lasa rece idee de top, nu de valoare – sper ca e clara nuanta)

 28. Dl. Marius Ianuş se hrăneşte de ani de zile din conflict. Imaginează fel de fel de scenarii apocaliptice şi hămăie pe un fals ton justiţiar. E prima şi ultima oară când fac o precizare în urma unui „comentariu” al domniei sale.
  1. Acest site este produs de Asociaţia EURO CULTURART (nu de Uniunea Scriitorilor!).
  2.Eu nu sunt funcţionar al Uniunii Scriitorilor, ci preşedintele ales al secţiei de Poezie.
  3.Explicaţiile date de colegul nostru Dan Iancu au fost clare.
  4.Am şters un comentariu al împricinatului Ianuş pentru simplu fapt că el conţinea un atac la persoană. Am lăsat „idioţenie ciparioată” pentru că ăsta poate fi punctul de vedere al unui om şi al unui scriitor debusolat de propriile sale certitudini.
  5.Propunerile pentru (S)TOP CARTEA MEA sunt făcute de mine în urma consultării cu câţiva prieteni scriitori.

  Dan Mircea CIPARIU

 29. b spune:

  dupa cum au observat o gramada de persoane, lipsesc o multime de carti relevante din acest top. iar cum votul are loc de o gramada de timp, ele nu mai pot fi adaugate acum. nasol.

 30. Marius Ianuş spune:

  Dragă Dan Iancu, tu ai o vîrstă care, poate, nu te mai lasă să visezi la o lume corectă aici, aşa că sînt dispus să te înţeleg.
  Îţi dai seama că, atîta vreme cît aceste voturi au o componentă mecanică atît de accentuată (se pot chiar ajusta manual din panoul de control al wordpressului), cadrul votului e atît de larg (ce se măsoară? ce autor are mai mulţi amici?) iar motivaţiile fiecăruia dintre cei care pot manipula aşteptările cititorilor în interes personal, dincolo de orice formă de principiu, sînt atît de diverse – vînzările, în cazul tău (să nu zici că vrei să faci bani vînzîndu-ţi povestea despre moartea tatălui tău), vina absolută pentru ce se întîmplă o poartă creatorii acestui top. Cei care tac acum, ca unii care au făcut caca în pantaloni şi acum, cînd lumea a prins să întrebe ce e cu mirosul ăsta pestilenţial, se uită pe pereţi şi fac pe niznaii.
  (În registru parşiveniei, asta îmi aduce aminte de micul Sociu, care îmi spunea că nu mai are încredere în mine pentru că m-am certat cu – securistul, n.m. – Crudu, cînd, de fapt, el făcea lucrături din greu, alături de alte prezenţe cu atitudini securiste, tocmai ca să distrugă credibilitatea acestei reviste. De pildă, îi spunea pungaşului respectiv că el nu publică în SDU pentru că e revista mea şi că în ton cu el ar fi mai mulţi… În fine… ce tresărire de conştiinţă să-i ceri unuia care şi-a părăsit copilul ca să se facă onanist literar la Bucureşti?)
  Acest top, dar şi intervenţiile tale, ale lui A. Schiop, S. Ţurlea (nici voturile lui nu miros a bine), ale lui I. Pintea care într-o oră a sărit de la 30 la 70 de voturi (sînt nevoit să te suspectez tot pe tine, iartă-mă, cred că te-ai scos singur de pe primul loc printr-o altă manipulare – acest site, care îmi aduce mai puţini vizitatori decît hyperliteratura, nu are 40 de vizitatori într-o oră), ale lui N. Gheran, Marius Konkan, Stoian G. Bogdan sau ale băieţilor din panoul de control vis-a-vis de aceste persoane sînt nedrepte faţă de acei scriitori cinstiţi care au fost trîntiţi aici fără să fie întrebaţi dacă acceptă şi fără să li se spună condiţiile jocului, şi şi-au luat cele cîteva voturi cinstite, de la nişte oameni interesaţi de literatură, iar acum îşi văd talentul pus în balanţă cu numărul amicilor de votat pe net al unuia, cu abilităţile de schimbare de IP-uri ale altuia sau cu simpla modificare de cifre a administratorilor. Nu mai vorbesc de cazul invers: acei debutanţi care nici măcar nu au avut şansa de a fi pomeniţi, despre care au vorbit şi alţi comentatori (Moni Stănilă, Gabi Mâncu etc)

  P.S.: Într-o încercare tardivă de replică Dan Mircea Cipariu observă că „mă hrănesc din conflict”. Din conflict, DMC-ule, dar nu din căcat.

 31. Marius Ianuş spune:

  Erată: „acelei reviste” în loc de acestei reviste 🙂

 32. Dan Iancu spune:

  marius, insisti si discutia nu-si are rostul ma lasa rece daca tu consideri ca la „virsta mea”stau sa schimb proxi-uri sau ca nestiutorii care m-au votat au facut-o pentru ca i-am incolonat stil vanghelie. ti-am explicat despre ce e vorba. nu eu m-am pus aici si nici spaga n-am dat pentru asta. ca tu nu vrei sa pricepi nu e relevant pentru mine.

  as putea povesti mai multe despre cum se face o carte de unul singur cap coada, dar tu-mi versi in cap o troaca de laturi, si nu cred ca e cazul sa ma justific. ai impresia ca e vreun pacat ca vreau sa-mi promovez cartea si ca le-am spus celor care vor unde pot sa voteze daca vor ei? sau cei care m-au votat ar fi trebuit sa dea un examen pentru a o face? nu ma plimb prin cenacluri, n-am cerut nimanui sa scrie despre cartile mele si mi-am luat-o la premiile de debut ale usr pentru ca nu aveam gasca. nici acum n-am.

  cui ii face placere sa ma citeasca sau sa discute cu mine stie de unde sa ma ia si nu am bagat nimanui mina in buzunar, nici pentru a da, nici pentru a lua. mi-e mila de tine. adio.

 33. Dan Iancu spune:

  pentru cei care vor sa stie cite ceva despre „tata doar fotografii”:

  http://uhitto.wordpress.com/2010/03/11/tata-doar-fotografii-9/

 34. fumuri spune:

  ianushule, mai vezi-ti de treaba ta, ca esti (a)fumat in literatura. n-ai cu ce iesi in evidenta si iti faci reclama la blog pe acest site. fiecare are dreptul sa voteze cum vrea si ce vrea. m-am saturat de oamenii care fac spume la gura cand nu sunt in centrul atentiei.

 35. Cei care doresc să citească online „Poema prinţului truver” pot găsi versiunea PDF a cărţii, în regim de acces gratuit, la adresa: corescu.blogspot.com
  Este imaginea exactă a volumului tipărit (cu excepţia fundalului „nori de Luxemburg”). Cuprinde poeme din perioada 1996-2009 şi o secţiune dedicată traducerilor din lirica franceză, engleză şi română. Afişarea este destul de lentă (sau nu, dacă aveţi o conexiune internet mai bună).
  Pe blog veţi găsi în curând şi autotraduceri (mi-am tradus anumite poezii în franceză sau engleză, fiindcă în străinătate, unde mă aflu de câţiva ani, nu „răzbeşti” cu româna).
  Un nou volum, trilingv (EN, FR, RO), va intra la tipar în această vară. Îl voi lansa, probabil în toamnă, la Gaudeamus. Are un titlu fistichiu (deocamdată nu vă spun decât atât…).
  Despre votul publicului… Mă vor putea vota la secţiunea „Debut” numai cei care au deja cartea (cu condiţia să le fi plăcut şi să ştie de acest site…) sau cei care o vor citi online. Tirajul de 1.000 de exemplare este aproape epuizat, iar cartea nu se găseşte în librării. Am însă câteva exemplare pe care, la cerere, le pot trimite prin poştă celor care îşi doresc (musai!) versiunea tipărită.

  Cele bune & lectură plăcută !

  Andrei CORESCU (nu CoDrescu…)
  printul.truver@gmail.com

  Două cronici despre „Poema prinţului truver” găsiţi la:

  http://www.nord-literar.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=766&Itemid=41

  http://revistaramuri.ro/index.php?id=878&editie=38&autor=de%20Bucur%20Demetrian

 36. Andrei, volumul tau contine si texte ale altor autori?? (nu prea inteleg partea asta: volumul cuprinde si „o secţiune dedicată traducerilor din lirica franceză, engleză şi română”)
  felicitari tie si editurii pentru aproape epuizarea tirajului, si as fi f curios cum de s-a intamplat acest lucru (vreo strategie interesanta de vanzare?)

  o f buna carte de debut este „construiam o cetate în jurul părinţilor mei”, a poetului Mircea Lacatus, stabilit la Viena, unde i-a si aparut cartea , in germana si romana (prin concurs. Iar ulterior, a fost premiata de Ministerul Culturii din Austria). e cu mult mai buna decat 99% din ce a aparut prin Ro la nivel de debut anul trecut.

 37. Precizare: „Poema prinţului truver” conţine 80 % poezii de-ale mele şi 20% (un capitol special de „Tălmăciri”) traduceri pe care le-am făcut, de-a lungul anilor, din poeţi francezi şi englezi (mai vechi sau mai noi). În plus, în aceeaşi secţiune am tradus în franceză un poem de Eminescu ( O, rămâi) şi două de-ale mele. Alte autotraduceri, in FR sau EN, pe care le-am făcut după apariţia volumului, vor fi publicate pe blog (între timp le-am recitat în „sesiuni” de poetry slam, în străinătate.
  Cartea a fost promovată prin lansări şi lecturi succesive în ţară şi străinătate. Plus prin poştă, la reviste, alţi autori sau critici, la iniţiativa mea. Nu i-am pus preţ – a fost distribuită gratuit (fiindcă sunt proprietarul conţinutului, dar şi al obiectului carte) celor care şi-au manifestat dorinţa de a o avea, de a o citi.

  Andrei

 38. Daniel,
  Nu stiam de M. Lacatus si cartea sa. Iti multumesc de info. O sa incerc sa mi-o procur.
  Am intrat scurt pe blog-ul tau. Voi reveni pentru o lectura mai atenta, am vazut ca e plin.
  Andrei

 39. adela spune:

  Daniel D. Marin si Radu Vancu nu au cum lipsi dintr-un astfel de top, daca se are in vedere valoarea cartilor publicate. La poezie l-as vota pe oricare dintre ei doi sau pe Dan Coman. Iar la debut pe Moni Stanila, care vad ca nu apare, de asemenea. Tot la poezie, nu au ce cauta intr-un astfel de top Dan Iancu, Iulian Tănase, Anca Mizumschi, Gellu Dorian, Emilian Galaicu-Păun, Ioan Pintea, ei sunt de liga a doua (si „imbatraniti” la lectura), cel putin cu volumele publicate anul trecut. Dimensiunea “Umbrella” e o carte pe care n-am citit-o, deci nu pot nici s-o votez, nici sa n-o votez. Am ezitari si privind includerea Elenei Vladareanu in acest top, nu m-a convins si, in general, astept mai mult de la ea, in rest ce ramane din topul de la poezie e ok. Si mai ok pare cel de la proza, cel de la critica si cel de la debut, dar multe din acele carti inca n-au ajuns la mine (de ex. Alexandru Budac, Byron în reţea sau Cum a rămas liberă canapeaua doctorului Freud, Dana Fodor Mateescu, Fetiţele din Cimitirul Roşu, Matei Pleşu, Non-sensul giratoriu şi alte non-sensuri de ieri şi de azi,
  Georgiana Sârbu, Istoriile periferiei, Mahalaua în romanul românesc de la G.M. Zamfirescu la Radu Aldulescu etc), asa ca exista aici o mai mare marsa de eroare in ce ma priveste.
  Din ce-am citit insa, nu sunt de acord cu vehementa unora dintre comentatori: e un top aproape in regula (in limita precizarilor pe care le-am facut mai sus), e si greu sa faci un top total in regula in ziua de azi, intrucat ca nu ai acces la toate cartile, in primul rand. Dar si oportunitatea unui astfel de top e totusi sub semnul intrebarii. Din aceleasi motive.

 40. Ramon Cotizo spune:

  Coada este, dupa parerea mea, unul dintre cele mai bune sclipiri are vremurilor de dupa revolutie
  deci am votat coada si va recomand. Coada de Dragos Voicu

 41. Moto spune:

  Bravo Dragos, sa fie cu noroc votul nostru.
  Cititi coada, fratilor, balaurul e in top iar !

 42. o.m. spune:

  dragos, se poate asa, 70 de voturi in cateva ore! ma gandesc cate beri ai de dat de baut si cate neturi ai frecventat! :))

 43. Dragos Voicu spune:

  @ Ramon Cotizo & Moto
  Multumesc mult! Votul vostru ma onoreaza!

  @o.m.
  :)) Imi pare rau ca am aflat intamplator de trebushoara de mai sus. Bine ca am aflat! Berile cred ca le voi da dupa terminarea votului, daca raman pe locul 1 :)). Dar stii ce nu stiu eu? Ce se intampa daca iese Coada pe primul loc? Dar daca iese pe ultimul? Ca nu scrie nicaieri….:)

 44. Sonia spune:

  In loc sa va certati, mai bine votati Coada de Dragos Voicu la sectiunea Debut! E cea mai tare!

 45. Ionut Vasiliu spune:

  are dreptate marius ianus cand spune ca topul acesta tine de manipulare. chiar si-asa, eu l-am votat pe Stoian G. Bogdan cu volumul sau Chipurile. de ce? in primul rand acest volum de poezie a scos critica literara din adormire. despre el s-a scris si s-a rascris. peste 40 de cronici, recenzii, etc. atat pe internet cat si in revistele literare. atentie! s-au scris numai elogii!
  in al doilea rand, aceasta carte, al carei pret, 23 lei, mi sa parut inainte s-o cumpar nesimtit, dar am ajuns, in urma lecturii la concluzia ca e un pret corect, s-a vandut foarte bine. nu se mai gaseste in librarii.
  in al treilea rand, cartea a luat doua premii hiperimportante: Premiul”Iustin Panta” al filialei USR Sibiu si Premiul „Mihai Eminescu”. in plus este nominalizat la Premiul de debut al revistei Observator Cultural, unde, apropo, a avut doua cronici in acelasi numar.

  marturisesc ca sunt fan 🙂

  pentru o imagine mai clara accesati:

  http://www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/chipurile-202/presa_01.html

 46. o.m. spune:

  sonia e dragos si dragos e sonia :))))

 47. Dragos spune:

  Nu, o.m., Sonia e prietena mea (si a sotiei, bineinteles:))) care a scris de pe calculatorul meu:). Asa ca, dr Watson you are wrong:)), but you are somehow around the block :))

 48. Dragos spune:

  Apropo, ce inseamna o.m?:)

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro