(S)top cartea mea

În fiecare an, hulite sau aşteptate cu mare speranţă, premiile literare, fie că sunt ale Uniunii Scriitorilor sau ale filialelor USR, fie că sunt ale revistelor literare sunt bun prilej de ipoteze ori de certitudini. AgenţiadeCarte.ro a scanat cele mai importante cărţi ale anului 2009, genurile: poezie, proză, critică, istorie literară eseu şi debut, pentru a fi votate şi comentate. Am scris propunerile în ordinea în care am primit informaţia, nu în ordinea preferinţelor noastre!  Consiliul USR întrunit în şedinţa din 24 noiembrie 2009 a ales prin vot secret Juriile USR pentru anul în curs, premii ce vor fi decernate în anul 2010. JURIUL PENTRU NOMINALIZĂRI: Paul Aretzu, Dan Cristea, Horia Gârbea, Mircea Ghiţulescu, Vasile Spiridon . JURIUL PENTRU DECERNAREA PREMIILOR: Al. Cistelecan, Cornel Ungureanu, Mircea A. Diaconu, Adrian Popescu, Nicolae Oprea. AgenţiadeCarte.ro vă prezintă şi juriul pentru Premiile Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti: Acad. Eugen Simion, Ioana Ieronim, Radu Voinescu, Tudorel Urian, Octavian Soviany. Votul deschis de AgenţiadeCarte.ro se va încheia vineri, 30 aprilie 2010, ora 22.00. Vom reveni după vot cu datele şi comentariile finale.

Critică şi istorie literară

Număr de vizualizări :35317


55 Comments to “(S)top cartea mea”

 1. […] cu cea de la Observator cultural, continuînd cu cea de la Radio România Cultural, ajungînd la cea a noului site numit „agenţia de carte”. Nu vreau să sune a nu ştiu ce victorie, nu e. Vreau să zic doar ceea ce am zis: că mă […]

 2. Adrian spune:

  Ati uitat sectiunea traduceri

 3. ddm spune:

  „Dicţionarul Mara” – cea mai buna carte de anul trecut. din acest top sau din oricare altele. (cititorii agentiei de carte evident ca n-au citit cartea!…)

 4. sd spune:

  Arca lui Noe, cartea Ancăi Mizumschi, se intitulează de fapt Anca lui Noe. fain volum.

 5. Lucretia Ionescu Buiciuc spune:

  După umila mea părere, la concursul de debut ar trebui să participe şi scriitorii care n-au avut posibilitatea să publice la o editură. În acest mod aţi atrage mai multi cititori, mai mulţi scriitori şi, desigur, o altă viziune de a fi înţeles acest concurs.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro