spot_img

Spectacolul ”Moftul român” în Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea

Teatrul Mignon a fost invitat să participe la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea cu spectacolul ”Moftul român” după ”Momente” de I. L. Caragiale, în interpretarea lui Lari Giorgescu. Festivalul de Teatru Scurt, singurul festival dedicat piesei scurte din România, datează din anul 1976, iar din 1984 devine internaţional. Spectacolul ”Moftul român” este programat sâmbătă, 28 septembrie 2013, la Club Stage (Oradea), de la ora 22.30.

„Publicul orădean va avea ocazia să vadă un recital de excepţie al actorului Lari Giorgescu, un spectacol comic ce descrie atitudini, comportamente şi scene ce se regăsesc şi în realitatea actuală. Textele, scrise în cunoscuta notă ironică, vor conduce spectatorii în atmosfera caragialescă, cu maimuţărelile politicienilor, promisiunile deşarte, caricaturile vii – toate acestea urmând să se topească în hohote de râs – pentru că românii ştiu să facă haz de necaz.

Şi pentru că în această toamnă abundă evenimentele dedicate teatrului independent, Mignon este partener al ediţiei a treia a Maratonului Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe” (27 septembrie – 6 octombrie) şi al primei ediţii a Festivalului Naţional de Teatru INDEPENDENT (4-10 noiembrie). În cadrul ”Bucharest Fringe”, sâmbătă 28 şi duminică 29 septembrie de la ora 21:00 Teatrul Mignon va găzdui spectacolul coupé ”10 STUDII DESPRE IUBIRE CU I MIC” de Lucia Mărneanu, Cluj şi ”A DRAGON IN MY MIND” de Emőke PálEmöke Pál, Cluj. Emöke Pál a obţinut recent la Gala Hop Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea Individual, ex aequo, pentru rolul din compoziţia proprie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.

În afara găzduirii unor spectacole în Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT în calitate de partener al evenimentului, Teatrul Mignon a înscris şi spectacole în competiţie, anunţarea titlurilor selecţionate urmând a avea loc pe 20 octombrie. Organizatorii au anunţat că 132 de spectacole din 14 oraşe ale ţării s-au înscris în concurs. Emöke Pál a obţinut recent la Gala Hop Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea Individual, ex aequo, pentru rolul din compoziţia proprie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.Emöke Pál a obţinut recent la Gala Hop Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea Individual, ex aequo, pentru rolul din compoziţia proprie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.Emöke Pál a obţinut recent la Gala Hop Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea Individual, ex aequo, pentru rolul din compoziţia proprie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.ă 29 septembrie de la ora 21:00 Teatrul Mignon va găzdui spectacolul coupé „10 STUDII DESPRE IUBIRE CU I MIC” de Lucia Mărneanu, Cluj şi ”A DRAGON IN MY MIND” de EMŐKE PÁL, Cluj.

În această perioadă la Teatrul Mignon au loc pregătiri şi repetiţii pentru cel mai important eveniment: deschiderea stagiunii 2013-2014, în 5 octombrie, cu premiera spectacolului „Vorbe, vorbe, vorbe…”, pe texte de Dumitru Solomon, care va fi urmată şi de alte premiere. În curând vom anunţa programul detaliat. După primele luni intense de spectacole la Bucureşti, o lună de spectacole la mare şi o lună de binemeritată vacanţă, actorii noştri şi amfitrionii teatrului sunt gata să se reîntâlnească cu spectatorii în aceeaşi atmosferă elegantă şi caldă din Bulevardul Hristo Botev nr. 1.” (Teatrul Mignon)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508