spot_img

România participă la Festivalul Internațional de Fotografie din Israel

În perioada 23 aprilie – 7 mai 2016, în centre culturale din Orașul Vechi și Portul din Yaffo, va avea loc Festivalul Internațional de Fotografie. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România va fi reprezentată în program de expoziția de fotografie ”Roma always” semnată de Mugur Vărzariu, care va fi prezentată în Hangar 1 din Portul din Yaffo.

În cadrul programului de evenimente al festivalului, artistul român va participa în data de 26 aprilie, ora 17:00 la o întâlnire cu publicul, iar în data de 27 aprilie, ora 21:00 la Photographers Marathon. Ambele evenimente, în limba engleză, vor avea loc la Hangar 1 în Portul din Yaffo.

Programul de vizitare al expoziției:

23-30 aprilie 2016, între orele 10:00-22:00, cu excepția zilelor de vineri și ajun de sărbătoare când programul de vizitare este între orele 10:00-15:00

1-3 mai 2016, între orele 17:00-22:00

6 mai 2016, între orele 10:00-15:00

7 mai 2016, între orele 10:00-22:00

Detalii suplimentare și bilete : *8780 sau online http://www.leaan.co.il/, www.photographyfestival.co.il

Mugur Vărzariu (www.mugurvarzariu.com) este unul dintre cei mai apreciați fotografi și activiști sociali din România, lucrările sale fiind premiate cu distincții internaționale. Din 2010 Mugur Vărzariu activează ca fotograf documentar, fiind corespondent al unor importante agenții de știri: Mediafax, Associated Press sau Getty Images. Fotografia reprezintă pentru el un mijloc de exprimare și promovare a activității sale sociale. Astfel că, în proiectele sale, acesta abordează aspecte actuale ale vieții cotidiene din România contemporană, într-o încercare de încurajare a dezvoltării spiritului civic în rândul instituțiilor și la nivel individual. Mugur Vărzariu consideră că, deși fotograful trebuie să fie obiectiv în realizarea lucrărilor sale, acesta trebuie să-și ducă proiectul mai departe și să încerce să aducă o contribuție pozitivă care va rezulta într-o schimbare socială. Tema principală a lucrărilor și a activității sale sociale o reprezintă comunitatea română de etnie rromă, fiind invitat de către UNICEF România și Elveția, Open Society și Amnesty International să realizeze lucrări pe această temă.

Fotografiile sale au fost publicate de către importante canale de televiziune, reviste și cotidiene internaționale precum Le Monde, The Economist, The New York Times, Welt, Los Angeles Times, 6 Mois, Beobachter, Marianne, VICE Syrian Issue, BBC, The Guardian, AFP, Vice News.

A expus pentru UNHCR, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la inființarea organizației. Fotografiile sale sunt proiectate în mod constant la fiecare ediție a Visa Pour l’Image, cel mai prestigios festival internațional de foto-jurnalism la nivel internațional. Este primul fotograf român membru al Canon Ambassadors Program. A susținut numeroase prelegeri la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Ambasadei Olandei și a Băncii Mondiale.

În 2014, a fost numit ambasador al Fundației World Vision, fiind public speaker pe tema drepturilor omului și a implicării sociale prin fotografie.  În această calitate, a fost invitat să susțină și să promoveze această temă în instituții de învățământ din România și Europa, precum Școala Lauder Reut, Colegiul I.L. Caragiale, Colegiul Național Aurel Vlaicu, Colegiul Național Grigore Moisil. Școala Avram Iancu. Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța și Institutul de Studii Fotografice din Catalonia.

Festivalul Internațional de Fotografie (www.photographyfestival.co.il) reunește peste 200 de artiști fotografi din Israel și din străinătate într-un program de 30 de expoziții, conținând peste 1000 de exponate. Scopul festivalului este de a oferi o platformă culturală pentru schimburile interdisciplinare prin fotografie, promovând, în același timp, și schimbarea socială. Programul de expoziții reprezintă o ocazie pentru fotografi profesioniști și amatori și pentru publicul larg de a realiza o cercetare amănunțită a granițelor fotografiei. Tema ediției 2016 a festivalului este ”Protective Space”, alături de Mugur Vărzariu, vor participa artiști din Israel, Polonia (Wojtek Wilczyk), Franța (Mathieu Pernot), Italia (Federica Valabrega), SUA (Doug Rickard) și Cehia (Antonin Kratochvil).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508