spot_img

Recital Cameral Ludens Piano Trio

Marți, 16, și miercuri, 17 februarie 2016, de la ora 19.00, la București și, ulterior, la Timișoara, cei trei tineri soliști reuniți în Ludens Piano Trio vor concerta pe două mari scene: marți, 16 februarie, în Sala mică a Ateneului Român și miercuri, 17 februarie, în sala Capitol din Timișoara. Ludens Piano Trio, din care fac parte Rafael Butaru (vioară), Ella Bokor (violoncel) și Iulian Ochescu (pian) este o formație camerală care abordează muzica cu un suflu proaspăt, compusă din trei tineri muzicieni pe care îi unește dorința de a atinge un înalt nivel de performanță și profesionalism. Aceștia reușesc prin experiența dobândită să valorifice muzica cultă, interpretând opusuri semnate de: Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Gaspar Cassadó, Claude Debussy, Antonin Dvořák și Sergei Rachmaninov.


Programul ambelor recitaluri cuprinde:

Ludwig van Beethoven

(1770-1827)

Trio op. 11 ”Gassenhauer”

I. Allegro con brio

II. Adagio

III. Allegretto “Pria ch’io l’impegno”

Antonin Dvořák

(1841-1904)

Trio op. 90 ”Dumky”

I. Lento Maestoso

II. Poco Adagio

III. Andante

IV. Andante Moderato

V. Allegro

VI. Lento Maestoso

Gaspar Cassadó

(1879-1966)

Trio în do major

I. Allegro risoluto

II. Tempo moderato e pesante – Allegro giusto

III. Recitativo: Moderato ed appasionato

Ludens Piano Trio s-a remarcat în cadrul selecției pentru bursele SoNoRo Interferențe, tinerii muzicieni fiind invitați să participe la workshop-ul de la Bad Endorf – Germania 2015, unde i-au avut ca maeștrii pe Alexander Buzlov, Diana Ketler, Alissa Margulis, Răzvan Popovici.

În luna octombrie a anului 2015 Ludens Piano Trio a obținut premiul al II-lea la Plovdiv International Chamber Music Competition. De asemenea, ca urmare a obținerii unui premiu special, trio-ul va concerta în cadrul International Festival of Chamber Music Plovdiv 2016.

Ella Bokor este licențiată în violoncel la clasa Prof. Univ. Dr. Marin Cazacu și în prezent doctorand în cadrul U.N.M.B. Este membră a Orchestrei Române de Tineret, Duo Cello Jaya, 4 Cellos, a ansamblurilor Violoncellissimo și Icon Arts. A participat la masterclass-uri și festivaluri precum: Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo, SoNoRo Interferențe, SoNoRo Conac, Cello Akademie Rutesheim, Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul Internațional Sergiu Celibidache, ICon Arts, Baroque Week, Sunetul Muzicii, Nocturne Baroce, Bucharest Music Film Festival, Young Euro Classic, Festivalul Enescu și muzica lumii, TIFF, Festivalul Vara Magică, Opera Grand Gala, Festivalul SIMN și Meridian. Colaborează cu instituții și orchestre precum: Filarmonica George Enescu, Societatea Română de Radiodifuziune, Televiziunea Română, ansamblul Les Dissonances, Camerata Regală, European Contemporary Orchestra și Richard Wagner International Orchestra.

De-alungul carierei artistice a susținut concerte și a studiat alături de muzicieni de prestigiu precum: Alexander Bouzlov, Marin Cazacu, David Grimal, Jan-Erik Gustaffson, Alexandra Guțu, Diana Ketler, Aage Kvalbein, Fenyo Laszlo, Bjørg Lewis, Sergey Malov, Adrian Mantu, Alissa Margulis, Ovidiu Marinescu, Helmut Nicolai, Răzvan Popovici, Răzvan Suma, Robin Pharo, Marcin Sieniawski și alți artiști precum: Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Virgil Ogășanu, Alexandru Repan, Valeria Seciu.

Câștigă diverse premii precum: premiul “Ion Voicu” şi premiul “Icon Arts” la etapa trio cu pian și etapa cvartet de coarde din cadrul concursului Drumul spre celebritate, premiul II și premiul special al concursului Paul Constantinescu, premiul pentru interpretare în cadrul festivalului ICon Arts, premiul II la concursul Mihail Jora. În anul 2009 obține Bursa Erasmus a Statului Român care îi oferă privilegiul de a studia la “Hochschule für Music und Darstellende Kunst” în Frankfurt am Main, Germania, la clasa profesorului Daniel Robert Graf.

Violonistul Rafael Butaru este licențiat în vioară al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În prezent este concert-maestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret, al ansamblului Ad Hoc și al ansamblului Opera Group Project. Este membru fondator al Trio-ului Axis Mundi, al Asociației Muzicale Atelierul Cameral Clujean și al Festivalului Internațional Decameron din Cluj Napoca.

De-alungul carierei concertistice a intepretat alături de muzicieni de prestigiu precum: Marin Cazacu, Dorin Marc, Liviu Prunaru, Tiberiu Soare, iar în cadrul festivalului și workshop-urilor SoNoRo alături de: Gilles Apap, Reto Bieri, David Cohen, Daishin Kashimoto, Diana Ketler, Bjørg Lewis, Răzvan Popovici, Alexander Sitkowetsky.

A participat la cursuri de măiestrie precum: cursul de orchestră și vioară susținut de Sascha Goetzel, Adam Fischer și membrii ai Orchestrei Filarmonicii din Viena; cursuri de muzică veche și perfecționare instrumentală susținute de Ioana Galu, Dieter Weitz, Theo Wolters; cursurile internaționale de muzică de cameră susținute de cvartetele Chilingirian și Amadeus din Londra, Stefan Metz-Orlando Quartet și Devich Sandor-Bartok Quartet.

Este numit “Prieten al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei” în cadrul programului național Tinere Talente, în urma invitației ca lector la masterclass-ul de pregătire a tinerilor muzicieni și ca membru al juriului în cadrul selecției bursierilor.

Activitatea sa artistică include concerte susținute în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, Festivalul Internațional Sergiu Celibidache, Festivalul Enescu și muzica lumii, Opera Grand Gala, Young Euro Classic, TIFF, Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo.

Este câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care amintim: premiul I la concursul internațional Saverio Mercadante din Noci (Bari) – Italia, premiul publicului și premiul pentru virtuozitate la concursul de muzică barocă La Stravaganza, premiul I la Festivalul concurs J.S.Bach.

Pianistul Iulian Ochescu a început studiul pianului la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București, absolvind la clasa Prof. Gabriela Enășescu. În prezent este student în anul IV în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa Prof. univ. Dr. Dana Borșan.

Este câștigător a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care se disting: premiul I, premiul “J.S.Bach” și Marele Premiu la concursul internațional Millenium Piano, premiul I la concursul internațional Pro Piano-Romania, premiul II la Vienna International Piano Competition-Panmusica Austria, premiul III la San Sebastian City International Piano Competition, premiul III la concursul Drumul spre celebritate, premiul I la concursul internațional Lira de aur, premiul I la concursul internațional George Georgescu, premiul I la concursul internațional Tudor Dumitrescu, Marele Premiu la concursul național Victor Giuleanu.

A studiat în cadrul unor cursuri de măiestrie cu muzicieni și profesori de recunoaștere internațională precum: Alexander Bouzlov, Justus Frantz, Andrei Gavrilov, Dan Grigore, Petras Geniušas, Martin Hughes, Diana Ketler, Eduard Kunz, Tünde Kurucz, Alissa Margulis, Einar Steen-Nøkleberg, Gerlinde Otto, Marietta Orlov, Alicja Paleta-Bugaj, Imre Rohmann, Matti Raekallio, Markus Schirmer, Mihaela Ursuleasa, Gottlieb Wallisch.

Activitatea sa artistică include apariții în calitate de solist alături de Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Filarmonicii Ion Dumitrescu. Iulian Ochescu a susținut recitaluri în festivalul Aurora Chamber Music din Suedia alături de violistul Alexander Zemtsov, isaFestival din Austria alături de violonistul Peter Schuhmayer și violoncelistul Othmar Müller (doi dintre membrii Artis Quartett), festivalul internațional de muzică de cameră SoNoRo, Institutul Cultural Român din Viena și Ateneul Roman. A realizat înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune și Televiziunii Române, în prezent fiind membru al ansamblului Violoncellissimo și al Orchestrei Române de Tineret și bursier al proiectului SoNoRo Interferențe în cadrul căruia a colaborat cu muzicieni precum Corinne Chapelle și Răzvan Popovici.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508