spot_img

Proiecţii de film: “Luis Buñuel în Mexic”, la Instituto Cervantes

În perioada 21 octombrie- 25 octombrie 2014,  la Instituto Cervantes din Bucureşti, Sala Auditorium (Bd. Regina Elisabeta nr.38) vor avea loc Proiecţii de film: “Luis Buñuel în Mexic”. Eventimentul este organizat de Ambasada Mexicului în România împreună cu Instituto Cervantes din Bucureşti. Filmele rulează în v.o. spaniolă, cu subtitrare în engleză.

Program

– Marţi, 21 octombrie 2014, ora 19.00

NAZARÍN (Mexic, 1958, 95 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: În Mexicul de la începutul secolului douăzeci, umilul preot Nazarín îşi împarte sărăcia cu alţi nefericiţi care trăiesc prin jurul hanului din Chanfa. După ce protejează o prostituată care a incendiat hanul, Nazarín se vede obligat să plece de acolo. În drumul său, acţiunile sale provoacă o serie de conflicte care sunt în contradicţie cu viziunea sa de caritate creştină.

– Miercuri, 22 octombrie 2014, ora 19.00

EL GRAN CALAVERA (Mexic, 1949, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Ramiro, văduv, bogat şi beţivan îi lasă să profite de el pe cei doi copii ai săi, Virginia şi Eduardo, pe fratele său leneş, Ladislao, şi pe cumnata sa Milagros. Exasperat, fratele său Gregorio se hotărăşte să-l facă să creadă că a căzut în ruină şi că familia sa trebuie să muncească pentru a supravieţui.

– Joi, 23 octombrie 2014, ora 19.00

SUBIDA AL CIELO (Mexic, 1951, 85 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Într-un sat de pe coastă, tânărul Oliverio trebuie să-şi întrerupă luna de miere din cauza mamei sale, Ester, care este pe moarte. Mama sa îi cere să meargă la Petatlán să-l caute pe avocatul Figueroa pentru a-şi scrie testamentul. Oliverio pleacă în călătorie cu un autobuz condus de Silvestre. Pe drum, tânărul va trebuie să facă faţă unor întâmplări neaşteptate şi lui Raquel, o femeie senzuală şi cochetă, hotărâtă să facă dragoste cu Oliverio.

– Vineri, 24 octombrie 2014, ora 19.00

LA HIJA DEL ENGAÑO (Mexic, 1951, 77 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Don Quintín este un modest vânzător ambulant care traversează timpuri grele. Într-o zi o găseşte pe soţia lui cu alt bărbat în pat şi o dă afară din casă. Îndoindu-se de paternitatea fiicei sale o abandonează, hotărându-se să o caute în ultimii ani de viaţă.

– Sâmbată, 25 octombrie 2014, ora 19.00

LA ILUSIÓN VIAJA EN TRANVÍA (Mexic, 1953, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Atunci când află că tramvaiul numarul 133 va fi retras, Caireles şi Tarrajas, care sunt vatmani de o viaţă întreagă, se îmbată şi se hotărăsc să-l fure. Pe timpul nopţii plimbă cu tramvaiul tot felul de personaje. Dimineaţa următoare, Caireles şi Tarrajas încearcă să returneze tramvaiul, dar un poliţist pensionat, Papá Pinillos, se încăpăţânează să-i denunţe.

Intrarea va fi liberă, număr de locuri limitat. Rezervări la: cult3buc@cervantes.es

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508