spot_img

Primul târg din Caravana Gaudeamus Radio România 2020 a ajuns la ora bilanțului

Caravana Gaudeamus Radio România a pășit cu dreptul în noul sezon al târgurilor de carte la Craiova, unde s-a încheiat astăzi cea de a nouăsprezecea ediție a celui mai îndrăgit eveniment de acest gen din țara noastră, organizat în Cetatea Băniei. Oferta generoasă a ediției, prezentată de cei peste 50 de participanți, un program dens și variat de evenimente găzduite aproape non-stop de Foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” și, nu în ultimul rând, notorietatea incontestabilă a evenimentului, au adus la Târgul Gaudeamus Radio România peste 10.000 de vizitatori. Evenimentul a fost organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia – Craiova, între 26 februarie și 1 martie 2020. Preşedintele de onoare al Caravanei GAUDEAMUS Radio România, ediția Craiova 2020, a fost scriitorul Ioan Lascu, președintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Premiile GAUDEAMUS Craiova 2020, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc duminică, 1 martie, la ora 12.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor și jurnaliștilor de către Radio România, prin Votul Publicului:

– Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Editura Trei, locul 2 – Editura Nemira şi locul 1 – Grupul Editorial ART

-Cea mai râvnită carte a Târgului a fost seria „After” de Anna Todd, publicată de Editura Trei

– Trofeul Presei, decernat pe baza opțiunilor vizitatorilor care au indicat instituții mass-media craiovene drept principale surse de informații despre acest eveniment, a revenit cotidianului „Gazeta de Sud” – secţiunea publicaţii și postului TVR Craiova – secţiunea TV, rezultatul votului pentru secţiunile radio și online fiind neconcludente. Ca și la edițiile precedente, posturile Radio România au primit cele mai multe voturi din partea participanților la Votul Publicului.

– Premiul Educaţia, oferit de către organizatori instituţiilor de învăţământ participante, a revenit Editurii Universitaria Craiova (editura Universităţii din Craiova) și Editurii Academiei de Studii Economice din București, pentru profesionalismul cu care și-au prezentat ofertele educaționale și editoriale.

Câştigătorii premiilor acordate la concursul rezervat vizitatorilor care au participat la Votul Publicului, derulat pe baza buletinelor de vot, au fost: Oliva Garcia Antonio Luis (un sistem audio oferit de către Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova), Laura Iovan (un sistem audio oferit de către Lions Club Craiova), Ion Adamescu, Alexandra Gogoșanu, Ștefan Papa, Evelina Stănică și Dumitru Șuțu – care au câștigat vouchere pentru produse Emex, pachete de cărți, CD-uri și jocuri oferite de GetMusic.ro, HappyColor.ro și editurile ART, Corint, Nemira, Niculescu, Polirom și Trei.

Proiecte Radio România – Gaudeamus

– Finala zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Oltenia – Craiova. Câştigătorii concursului, desemnaţi de un juriu format din profesori de limba română, au fost: Andreea – Alexia Bițînă (Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”) – locul I, Maria Cristina Iordache (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”) – locul 2 și Ștefan Papa (Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”) – locul 3. Premiile au fost oferite de Lions Club Craiova. Ocupanta locului 1 va participa la finala naţională a concursului, care va avea loc la Târgul GAUDEAMUS Radio România (Bucureşti, 18 – 22 noiembrie a.c.), Pavilionul B2.

-Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Invitatele de nota 10 la Caravana Gaudeamus Radio România, Craiova 2020, au fost Mădălina Sorina Ștefan (elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) și Ioana Delia Dumitrescu (elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Ion Minulescu” din Craiova).

Premiile au fost oferite de Lions Club Craiova.

-Cărţile se întorc acasă, campania care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere, a fost derulată în colaborare cu Leo Club Terra Nova – Craiova. Cele circa 1500 de volume donate la Caravana Gaudeamus Craiova în acest an vor avea ca destinaţie biblioteci din mediul rural, din această zonă a ţării.

Parteneri și sponsori Gaudeamus Craiova 2020:

Parteneri: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Agenția de Presă Rador

Sponsori: Lions Club Craiova, Emex, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova și Spring Harghita.

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România 2020 va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 1 – 5 aprilie 2020, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Unirii.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508