spot_img

Pianul Călător a rămas la Roman, pianistul Horia Mihail continuă călătoria muzicală

După ce a plecat de la Mediaș și s-a oprit prin Deva și Tecuci, Pianul Călător a rămas, pe 29 martie 2014, la Roman. Pianistul Horia Mihail si Pianul Călător au susținut un recital care a adus într-o sală de 550 de locuri peste 600 de spectatori. Toți bucuroși că pianul va ramâne pentru doi ani pentru a fi folosit de comunitate. Pianul Călător va rămâne la Școala de Artă din oraș, al cărei director, Viorel Vanzariuc, spunea aseară: „Simt un mic regret pentru că rămâne numai doi ani. Dar, în celași timp, o bucurie imensă pentru că la școala noastră sunt foarte mulți copii olimpici, câștigători ai concursurilor naționale și internaționale de pian și ne bucurăm nespus pentru că de-acum încolo vor beneficia de un pian performant pe care să studieze și să suțină recitaluri.” Horia Mihail va susţine în continuare recitaluri și concerte cu orchestra în mai multe orașe de pe tot cuprinsul țării, în parcurile bucureștene, dar și la New York și Chișinău. Pianistul se va întâlni pe acest traseu și cu al doilea pian calator, pe 26 aprilie 2014, la Sânnicolau Mare. Repertoriul ales este integral Mozart. În recitaluri Horia Mihail interpretează două rondouri, două fantezii și două sonate din creația mozartiană, iar în concertele cu orchestra se va afla pentru prima dată în postura de dirijor și solist,  în trei celebre opusuri concertante mozartiene pentru pian și orchestră. AgențiadeCarte.ro este partener media al turneului.

”Eu nu am ascultat niciodată un pianist cântând live. Este motivul pentru care am venit în această seară, din curiozitate. Acum am aflat și că pianul va rămâne la noi. Mă bucur mult pentru că așa voi avea ocazia să ascult și altă dată”,  spunea o elevă în clasa a 11-a.

O spectatoare care a ascultat tot concertul în picioare, spunea la final: ”Vedeți câtă lume a venit? Gustul se educă, sunt foarte mulți copii! Cu toate că acum nu au răbdare, dacă vor mai veni la alte astfel de recitaluri,  vor învăța să asculte muzică clasică.”

Călătoria Pianului Călător s-a încheiat la Roman, însă pianistul călător, Horia Mihail, mai are mulți kilometri de parcurs. Imediat după recitalul de la Roman declara: ”Am ales Romanul ca destinație pentru acest pian pentru că aici am găsit mulți oameni inimoși și dornici de cultură. Am trăit o săptâmână intensă, o săptămână frumoasă. Am cântat în spiritul a ceea ce vreau să fie orice apariție a mea pe scenă, pur și simplu am dăruit celor care au venit să mă asculte o parte din mine.”

Al patrulea turneu „Pianul călător” îi oferă așadar lui Horia Mihail bucuria de a repeta această experiență, cu un program atractiv, cu recitaluri și concerte cu orchestra. Traseul lui va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvențele posturilor publice de radio.

Eveniment recomandat de Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi  Accendo

Coproducători: TVR 2 si Radio România Regional

Sponsori: JTI, Senia Music, Sense

Partener principal: ARCUB

Parteneri: Chez Marie,  Orchestrele si Corurile Radio, Continental Hotels

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Direcţia Municipală de Cultură Mediaş, Teatrul de Artă din Deva, Muzeul Mixt Tecuci , Casa de Cultură Tecuci , Primaria Municipiului Tecuci, Casa de cultură din Roman, Primaria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Filarmonica de stat din Piteşti, Filarmonica de stat din Sibiu , Filarmonica de stat din Braşov, Filarmonica de stat din Tg. Mureş, Filarmonica de stat din Oradea, Asociaţia culturală Pro Bartok din Sânnicolau Mare, Primăria din Sânnicolau Mare, Sala cu orgă din Chişinău, ICR New York.

Itinerar Pianul Călător 2014

Tulcea, 21 MARTIE, Teatrul Jean Bart, Recital Pianul călător

Bârlad, 22 MARTIE, Pavilionul Marcel Guguianu, Recital Pianul călător

Mediaş, 25 MARTIE, Sala Traube, Recital Pianul călător

Deva, 26 MARTIE, Teatrul de Artă, Recital Pianul călător

Tecuci, 28 MARTIE, Casa de Cultură, Recital Pianul călător

Roman, 29 MARTIE, Casa de Cultură, Recital Pianul călător

Piteşti, 3 APRILIE, Casa de Cultură, Concert cu orchestra

Sibiu ,4 APRILIE, Sala Thalia, Recital

Braşov, 5 APRILIE, Sala Patria, Recital

Braşov, 10 APRILIE, Sala Patria , Concert cu orchestra

Târgu Mureş, 14 APRILIE, Palatul Culturii,  Recital

Oradea, 17 APRILIE, Sala Filarmonicii, Concert cu orchestra

Bucureşti, 23 APRILIE, Sala Radio, Recital

Bucureşti ,25 APRILIE, Sala Radio, Concert cu orchestra

Sânnicolau Mare, 26 APRILIE, Castelul Nako, Recital Pianul călător

New York , 4 mai, Klavierhaus,  Recital

Bucureşti , 10 MAI, Parcul Herăstrău, Recital Pianul călător

Bucureşti, 11 MAI, Parcul Cişmigiu, Recital Pianul călător

Chişinău ,14 MAI, Sala cu orgă, Recital

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508