spot_img

Opereta ,,Hapciu în Re Major”, în avanpremieră la „BĂRBIERUL DIN SEVILLA”

Pe 29, 30 și 31 martie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici să urmărească spectacolul de operetă ,,Hapciu în Re Major” după opereta ,,Mam’zelle Nitouche” de F. R. Hervé. Spectacolul este regizat de maestrul Cristian Mihăilescu, sub conducerea muzicală a lui Gheorghe Iliuță, scenografia este realizată de Andreea Koch, iar coregrafia de Cătălin Caracaș. Ultimele bilete disponibile la cele cinci reprezentații ale spectacolului din Sala Mare pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Tot la Sala Mare, pe 12 aprilie, copiii, alături de părinții lor, sunt așteptați la un nou spectacol în premieră. Este vorba despre opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, o adaptare după ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, una dintre capodoperele muzicii universale. Așa cum i-a obișnuit deja pe iubitorii OCC, maestrul Cristian Mihăilescu pregătește, cu aceeași dedicare și pasiune pentru artă, alături de talentații artiști ai Operei Comice, un spectacol care promite să îi surprindă pe cei mici și să îi introducă în fascinanta lume a muzicii clasice.

Bărbierul din Sevilla este cea mai cântată operă comică din repertoriul belcanto-ului italian. Practic nu există scenă a lumii care să nu o monteze, datorită muzicii excepționale a lui Rossini, dar și a subiectului lui Beaumarchais. Iată două ingrediente care fac ca ea să aibă zeci și sute și mii de montări în toată lumea. Vrem ca prin Bărbierul din Sevilla să-i facem pe copii să se îndrăgostească de muzică, să se îndrăgostească de operă, de frumusețea operei, de frumusețea spectacolului muzical în general, care are, în același timp muzică, proză, arhitectura decorurilor, costume, lumini. Să se îndrăgostească de spectacolul muzical în general, de operă în special, să se îndrăgostească de frumusețea vocii umane și să se îndrăgostească de Opera Comică pentru Copii”, a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Weekend-ul acesta explorați, alături de Nino, istoria muzicală a Londrei!

Pe 30 și 31 martie, Nino, personajul preferat al copiilor, este ghidul celor mici în călătoria în istoria muzicală a Londrei. Micii aventurieri vor avea ocazia să asculte arii din opera ,,The Telephone” de Gian Carlo Menotti, din musicalul ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe, musicalul ,,West Side Story” și opereta ,,Candide” ale compozitorului Leonard Bernstein, dar și o arie din celebrul musical ,,The Phantom of the Opera” de Andrew Lloyd Webber. Concertul-lecție ,,Cu Nino la Londra”, care se va desfășura la Salonul Mozart, este primul spectacol prezentat în limba engleză la Opera Comică pentru Copii.

Povestea ,,Harap Alb” continuă la Sala UnderGrant

Tot în acest weekend, 30 și 31 martie, povestea lui ,,Harap Alb”, spectacolul de teatru inspirat din povestea lui Ion Creangă, continuă la Opera Comică pentru Copii. Lupta dintre bine și rău are loc chiar pe scena Sălii UnderGrant, sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 12:00. Biletele se pot achiziționa din rețeaua bilete.ro. După spectacol, micii iubitori ai poveștilor lui Ion Creangă au ocazia să își testeze cunoștințele despre Harap Alb în cadrul jocului Escape Room. Camera aranjată ca în povestea feciorului de împărat oferă o experiență unică fiecărui copil care trebuie să fie atent la detalii, să caute și să deslușească indiciile, alături de echipa sa, pentru a reuși să iasă din cameră în cel mai scurt timp.

Primăvara Jocurilor și Porțile deschise la Atelierele Micul Artist

Primăvara este momentul potrivit pentru jocurile în aer liber. Opera Comică pentru Copii vă invită, sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 19:00, respectiv 11:00 – 17:00, în Grădina OCC pentru a petrece timp prețios împreună cu familia. Echipa OCC a pregătit pentru cei mici board games-uri, activități recreative în cadrul Aventura Park, foto corner, food court și multe alte surprize.

Tot în acest weekend, cei mici vor avea ocazia să participe gratuit la o serie de ateliere distractive în cadrul programului ,,Porțile Deschise la Atelierele Micul Artist”. Sâmbătă, 30 martie, de la 12:00 la 14:00, copiii pot participa la Atelierul de Step sau Atelierul de benzi desenate, iar duminică, 31 martie, sunt așteptați la Atelierul de Cor, de la 12:00 la 14:00, și apoi la Laboratorul de Păpuși, între orele 14:00 – 16:00.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508