spot_img

”Nocturna bibliotecii”, ediția a VIII-a

Biblioteca Metropolitană București invită publicul bucureştean de toate vârstele, să petreacă în compania cărţilor încă o noapte albă, plină de activități menite să transforme simpla vizită la bibliotecă într-o experienţă culturală inedită.  Aflată la cea de-a VIII-a ediție,  NOCTURNA BIBLIOTECII se va desfășura vineri, 1 noiembrie 2019, începând cu orele 18:00, în trei dintre filialele BIBLIOTECII METROPOLITANE BUCUREȘTI – Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, Filiala „Dimitrie Cantemir” și Filiala „George Coșbuc” – un adevărat periplu cultural-distractiv care provoacă vizitatorii să-şi mai etaleze pentru o noapte frumoasele costume de Halloween. Sediul Central „Mihail Sadoveanu” a pregătit o serie de activităţi speciale pentru această noapte: atelier de lectură şi creativitate pentru copii, operă, teatru, atelier Lip Dub, jocuri de societate, o mini-expoziţie de fotografii trimise de fanii pisicilor şi, bineînţeles, multe cărți surpriză.

Filiala „George Coșbuc” deschide nocturna cu un atelier de lectură, creativitate și îndemânare, urmat de un spectacol pentru iubitorii de SF şi o adevărată „vânătoare de cărți”. Pe durata evenimentului vizitatorii vor fi provocaţi cu răvaşe… ghiceşti sau citeşti!

 

Filiala „Dimitrie Cantemir” așteaptă copiii, de la ora 19:00, la un atelier de lecturi sonore, apoi un atelier creativ, jocuri distractive, karaoke, o paradă a costumelor și o vizionare de film. Desigur şi adulţii vor fi invitaţi să ia parte la activităţi ce le sunt dedicate: un atelier de creativitate şi un workshop despre inteligenţa emoțională şi empatie.

 

Mai multe detalii legate de programul evenimentelor găsiți pe www.bibmet.ro, pe paginile de Facebook ale filialelor și în documentul atașat.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București publice, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

**

NOCTURNA BIBLIOTECII 

– Noaptea cărţilor care ne bântuie zilele – 

 

1/2 noiembrie 2019 

– PROGRAM EVENIMENTE –

 

Sediul Central Mihail Sadoveanu 

 

– Atelier de lectură şi creativitate pentru copii şi tombolă cu cărţi de la Editura

Corint Junior

18:00-19:00

– Opera „altfel“ – Fantoma de la Operă, Anastasia, Notre-Dame de Paris s.a. – cu Daniela Ciociea, Alina Bottez, Manuela Mocanu şi Odin Ciociea, acompaniaţi la pian de Ieronim Buga. Prezentator: Cristina Lascu

19:00-20:00

– Atelier Lip Dub cu Bogdan Fînariu, one-shot video pentru public 0-99 ani, (ca

să fie şi mai distractiv, veniţi şi voi în costume de Halloween!)

20:00-22:00

– Spectacol de teatru cu piesa „Pasărea Măiastră Maria Tănase“, cu Adriana Trandafir şi Andreas Petrescu. Spectacol realizat în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români.

22:00-23:00

– Trivia/ boardgames night 23:00-02:00 – Avampremiera videoclip-ului realizat în atelierul Lip Dub 24:00 – Carte pe neve, selfie corner, foto-expo cu pisici permanent

 

Biblioteca Dimitrie Cantemir 

 

– Atelier de lecturi sonore pentru copii, cu Adriana Moca 19:00-20:00

– Workshop inteligenţa emoțională şi empatie pentru părinţi cu Victor Blănaru 19:30-20:30

– Atelier creativ pentru copii: confecționat lilieci si dovleci din carton colorat 20:30-21:00

Atelier creativ pentru părinţi: croșetat covorașe din maccheroni 20:30-21:00

– Jocuri distractive şi mișcare cu Trupa Chaplin. Coordonator: Cristina Petre 21:30-22:30

– Parada costumelor de Halloween 22:30-23:30

– Karaoke 23:30-24:00

– Vizionare film 24:00-02:00

 

Biblioteca George Coşbuc 

 

– „Poțiunea pentru curaj” – Atelier de lectură, creativitate și îndemânare: preparăm împreună. Obs.: Se adresează copiilor cu vârste între 3 și… 99 ani.

18:00-19:30

– „Întâlnirea vrăjitoarelor” – Spectacol organizat de adolescenții iubitori de SF. Trupa proiectului „Acting OUT in English style” și copiii iubitori de basme. Tinerele „vrăjitoare” aduc în fața publicului piesa „The Spell” (Vraja), de data aceasta în limba română, iar apoi… tot ele, vor împărtăși publicului informații de tipul „Știați că?” despre istoria, tradițiile și superstițiile de Halloween! Pentru talentații autori ai basmelor scrise în cadrul proiectului „101 Basme Românești”, copii cu vârste între 7 și 14 ani, vom crea cadrul ideal pentru a-și prezenta creațiile în fața publicului!

20:00-21:30

– „Vrăjitori și vrăjitoare se pornesc la vânătoare!” – Vânătoare de cărți… Tinerii (de toate vârstele) sunt invitați să alcătuiască echipe de 3-5 membri, alături de care să dezlege o șaradă, ce-i va conduce către… titluri celebre din colecția Fantasy!

21:30-24:00

– „Picnicul Vrăjitoarelor!” – „Casa de Oaspeți” (anexa B) va găzdui, prilej de

socializare și de „pus țara la cale” pentru adolescenți.

21:30-24:00

– „Ghicești… sau citești?”. Pe parcursul întregii seri, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un coș cu „Tips or tricks”. Coșul va conține – atașate tradiționalelor bomboane – „răvașe” cu provocări… recomandări de lectură tip ghicitoare, pe care oaspeții vor fi invitați să le dezlege sau respectiv vor fi tentați să le împrumute. – permanent

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508