spot_img

”Mission Cimbalom” – turneu Marius Preda în Israel

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită la o serie de concerte și master classes susținute și conduse de Marius Preda în Israel, în perioada 1-6 aprilie 2019, la Ierusalim, Akko, Givatayim, Zichron Yaakov, Rehovot și Eshkol.

Programul muzical al concertelor va conţine compoziţii de pe cel mai recent album al artistului, Mission Cimbalom (Universal Romania, 2017), dar şi improvizaţii ale multi-instrumentalistului român, precum și piese din repertoriul de jazz mondial (semnate de George Gershwin, Cole Porter, Duke Ellington, etc.) adaptate stilului inconfundabil și instrumentului muzical special utilizat de către artistul român – țambalul.
Marius Preda va concerta alături de artiștii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Yorai Oron/Arie Welnitz – bas, și Roni Holen – tobe.

Programul complet al evenimentelor:
Luni, 1 aprilie 2019, ora 19:00, Academia de Muzică din Ierusalim: Master class susținut de Marius Preda. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Marți, 2 aprilie 2019, ora 19:00, Conservatorul Municipal Akko (Str. Strauss nr.1): Concert ”Mission Cimbalom” susținut de Marius Preda și artiștii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Arie Welnitz – bas, și Roni Holen – tobe.
Bilete: telefon – 04 9956152, e-mail cons@akko.muni.il sau pe website – https://www.consakko.com/blank-19

Miercuri, 3 aprilie 2019, Sala Conservator (Studio) de Muzică Eshkol – Consiliul Regional Eshkol: Master class (ora 18:00) și concert ”Mission Cimbalom” (ora 19:30) susținut de Marius Preda și artiștii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Yorai Oron – bas, și Roni Holen – tobe.
Bilete: telefon – 08 9479225, e-mail tarbut@eshkol.matnasim.co.il sau pe website – https://eshkol.smarticket.co.il/

Joi, 4 aprilie 2019, ora 21:00, Teatrul din Givatayim: Concert ”Mission Cimbalom” susținut de Marius Preda și artiștii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Yorai Oron – bas, și Roni Holen – tobe.
Bilete: telefon – 03 7325340 sau pe website – https://t-g.co.il/events/2019-04/

Vineri, 5 aprilie 2019, ora 22:00, The Cube – Complexul Elma din Zichron Yaakov: Concert ”Mission Cimbalom” susținut de Marius Preda și artiștii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Yorai Oron – bas, și Roni Holen – tobe.
Bilete: telefon – *9080 sau pe website – https://www.zappa-club.co.il/zappashow/Mission-Cimbalom/05-04-2019/22:00

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, ora 21:00, Conservatorul Municipal din Rehovot (Str. Haim Sireni nr. 52): Concert ”Mission Cimbalom” susținut de Marius Preda și artiștii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Yorai Oron – bas, și Roni Holen – tobe.
Bilete: telefon – 08 6683882 sau mobil – 052 6064250, sau pe website – http://www.ironit-rehovot.co.il/event.asp?event=16549

În lumea jazz-ului internaţional şi a fenomenului „world music”, Marius Preda este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai prezentului. Multiplele sale talente ‒ ca instrumentist virtuoz, improvizator, compozitor, orchestrator şi aranjor ‒ i-au facilitat imparabila ascensiune în lumea jazzistică a ultimelor două decenii. Multiinstrumentistul a cucerit America, Japonia, Europa Occidentală. S-a născut într-o familie de lăutari. A plecat din România la vârsta de 16 ani. În 1993 s-a stabilit în Olanda, unde a frecventat cursurile Departamentului de Jazz al Conservatorului Regal din Haga, Clasa de Vibrafon. De atunci concertează în întreaga lume, în diferite formații și proiecte, devenind un nume de marcă în domeniu. A dezvoltat o nouă dimensiune a interpretării la țambal, proiectând acest instrument ancestral în avanscena jazzului mondial. Împreună cu Trio-ul Latinos do Oriente (alături de excelentisimul basist Decebal Bădilă și de percuționistul Antal Steixner) a cucerit publicul lusitan prin concertele organizate de Institutul Cultural Român din Lisabona în 2010, în succesiunea fulminantelor succese înregistrate tot acolo de renumitul grup Trigon din Chișinău, condus de Anatol Ștefăneț. Preda a evoluat pe scena Ateneului din București, alături de Filarmonica George Enescu, ca invitat al maestrului muzicii de film din Franța, Vladimir Cosma, precum şi în cadrul turneului Vladimir Cosma organizat de Institutul Cultural Român în Franţa şi Elveţia în 2016/2017. Ilustrul trompetist cubanez Arturo Sandoval, în urma colaborării sale cu Marius Preda, l-a decretat pe acesta drept unul dintre cei mai importanți muzicieni de pe scena actuală a muzicii improvizatorice.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508