spot_img

Marina Minoiu: „Mă întorc de fiecare dată cu drag în București”

Cum poate începe o zi perfectă? De exemplu, pe muzică live (la pian, Ana Silvestru) și pași de dans, în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni, pe locurile unde se desfășurau, odinioară, seri de dans la Curtea Regală. Probabil cea mai aparte Oră de balet din ultima vreme a adus împreună șapte balerine și balerini și 15  jurnaliste, bloggerițe și instagrammerițe interesate de cultură și artă. Evenimentul a avut loc cu scopul de a aduce în atenția publicului importanța artei și frumosului în viața noastră de zi cu zi și pentru a anunța că mai sunt 60 de zile până la Gala de balet „Carmen Sylva”, evenimentul cultural al începutului de an 2020. Marea noastră balerină Marina Minoiu, care dansează în prezent la Danish Royal Ballet, a venit special la București pentru Ora de balet și le-a arătat invitaților mișcări de dans specifice Curții regale. Marina Minoiu a exemplificat și câteva diferențe între stilul de dans rusesc și cel danez.  Alături de Marina Minoiu, la Ora de balet au participat balerini de la Opera Națională București: prim-balerinii Robert Enache și Rin Okuno, balerinii Alice Minoiu și Cristian Preda, precum și tânăra balerină Rebecca Rudolf, elevă la Liceul de Coregrafie Floria Capsali. În același timp, fabulosul Salon Cerchez a fost cutia de rezonanță perfectă pentru muzica Anei Silvestru, care a vrăjit pianul.

Mă întorc în București cu drag de fiecare dată când pot și am ocazia să vorbesc despre frumusețea dansului și importanța educației. Am venit la Ora de balet și pentru a vorbi despre minunata Gală de balet „Carmen Sylva”, care o celebrează, prin îmbinarea în lumea dansului a diferitelor domenii ale artei, pe regina noastră Elisabeta – Carmen Sylva. Va fi o întâlnire pe care publicul bucureștean, atât de cald, o merită: cu balerini care vor veni de pe marile scene ale Europei – English National Ballet, Staatsballet Berlin, Mihailovschi, Danish Royal Ballet. Plus acele momente foarte frumoase în care Ana Silvestru și Rafael Butaru vor avea oferi muzică live”, a declarat balerina Marina Minoiu.

Evenimentul a fost organizat de Ars Grația Regalia, Asociația Literati și PiArt Vision, cu sprijinul Muzeului Național Cotroceni. Doamna Ștefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Național Cotroceni a vorbit, în deschiderea Orei de balet, despre importanța pe care a avut-o Regina Elisabeta în viața culturală a României din urmă cu un secol. Ora de balet a avut loc cu sprijinul Sansha Dance, Editura Corint, Julius Meinl, Bobbi Brown Cosmetics, KateriniMou și Adrian Oianu.

Gala de balet „Carmen Sylva” va avea loc în data de 20 ianuarie 2020, de la ora 20:00, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Spectacolul va pune în scenă un adevărat labirint al emoțiilor, marcat de tot ceea ce înseamnă pentru cultura noastră personalitatea Reginei Elisabeta (Carmen Sylva). Sunt reunite fragmente coregrafice celebre pentru temele naturii și ale iubirii, specifice creațiilor primei regine a României. Se vor regăsi fragmente ale baletului clasic, sub semnătura unor mari și importanți coregrafi ca Sir Frederick Ashton, Johan Kobborg, Mauro de Candia, coregrafii inspirate din magia pădurii și momente ale marilor povești de iubire. De asemenea, coregraful Andrei Cozlac va crea, în premieră, un moment dedicat reginei artiste.

Bilete se găsesc online pe www.mystage.ro și la Casa de bilete a Teatrului Național din București, pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco.

 

Regia artistică: Alice Minoiu (face parte și din distribuție)

Organizator: Asociația Literati

Distribuție: Iana Salenko –Staatsballett Berlin, Dinu Tămăzlăcaru –Staatsballett Berlin, Brooklyn Mack – Independent Artist, Julian Mackay –Mikhailovsky Theatre, Francesca Velicu – English National Ballet, Marina Minoiu – Royal Danish Ballet, Henry Dowden – English National Ballet, Rin Okuno, Robert Enache, Cristian Preda și Alice Minoiu- Opera Națională București. Cu participarea pianistei Ana Silvestru și a violonistului Rafael Butaru.

 

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri: Muzeul Național Cotroceni, Institutul Cultural Român, Primăria Sinaia, Cazinou Sinaia, British Council, McDonalds, Hotel Moxa, Casa de balet, Bobbie Brown, Julius Mainl, Katerini, Sansha, Revolve, Editura Corint, Juventus Academy București

Parteneri media: Magic FM, Agerpres, HotNews, Adevărul, Radio România Cultural, Newsweek, Șapte seri, Flawless, Historia, OK! Magazine, News.ro.

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508