spot_img

Marcelo Nisinman & Friends, la Arcub

Miercuri, 10 februarie 2016, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează dragostea printr-o ediție specială DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. MARCELO NISINMAN & FRIENDS vor concerta live în decorul nobil al Hanului Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90), oferind un cadou valoros îndrăgostiților de muzică de calitate – o escapadă romantică în acorduri de tango.

Program

„Hombre Tango” (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass

„Ciudad Triste” (Tarantino/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass

„El Aeroplano” (Data/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar & Double Bass

„Avec le temps” (Ferre/Nisinman) for Violin, Bandoneon & Double Bass

„C’est fini” (Piazzolla/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass

„Pourquoi tu te leves” (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass

––

„Cuando tu no estas” (Gardel/Nisinman) for Violin & Bandoneon

„Diana’s Tango” (Nisinman) for Piano Solo

„Argentinos en Europa” (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar & Double Bass

„Hereticus” (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass

„El Entrerriano” (Mendizabal/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass

Răzvan Popovici, directorul artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC, declară: „Bandoneonistul argentinian Marcelo Nisinman, discipol de vază al marelui Astor Piazzolla, și-a invitat prietenii, pianista Diana Ketler, violonistul Philippe Graffin și contrabasistul Winni Holzenkamp, pentru un tango-jam session de excepție, plin de culoare și pasiune, în Hanul Gabroveni.”

MARCELO NISINMAN & FRIENDS înseamnă un mix inedit între muzicieni de top, care aduc tangoul pe scena muzicii de cameră.

Marcelo Nisinman este un muzician de renume internațional din Buenos Aires, care folosește un instrument inventat în Germania și reinventat de sud-americani pentru a da glas tangoului argentinian: bandoneonul. Interpret, compozitor și aranjor, Nisinman își concetrează spectacolele muzicale în jurul pieselor marelui compozitor argentinian Astor Piazzolla, însă prezintă de fiecare dată și piese originale. Foarte solicitat ca solist în orchestre și festivaluri din întreaga lume, acesta a cântat alături de Martha Argerich, Gidon Kremer, Britten Sinfonia, Gary Burton, Fernando Suarez Paz, Ute Lemper, Assad Brothers și Orchestra Philadelphia, WDR Big Band, Orchestra de Cameră Arpeggione, Orchestra Națională Des Pays de la Loire sau Orchestra Filarmonică din Belgrad și multe altele. Inspirat de originea sa sud-americană, Nisinman crează compoziții muzicale care se remarcă prin diversitate și originalitate, adăugând de fiecare dată o notă personală prin intermediul căreia reușește să depășească barierele conveționale ale muzicii tradiționale „musica Porteña” (muzică din Buenos Aires).

Philippe Graffin (vioară) a devenit cunoscut pentru interpretările sale din repertoriul francez romanic, fiind unul dintre puținii studenți ai lui Josef Gingold, la rândul său student al lui Eugéne Ysaÿe, în vremea căruia a fost scrisă o mare parte din repertoriul de vioară. Înregistrările sale sunt o dovadă a spiritului sau creativ, acesta susținând concerte în întreaga lume. A fost director artistic al mai multor festivaluri ale genului și este fondator și director artistic al festivalului de muzică de cameră ”Consonances” din Franța. Este profesor de pian la Conservatorul din Paris și mânuiește o vioară venețiană din 1730.

Diana Ketler (pian) provine dintr-o renumită familie de muzicieni din Riga și a început  studiul pianului la vârsta de cinci ani, debutând la 11 ani sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solistă şi muziciană de cameră a avut concerte în aproape toate ţările europene, Japonia, Canada, America şi Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Cameră din Salzburg, Münchener Bach-Orchesta, Orchestrele de Cameră din Kobe, München și Riga și Orchestra Națională Sinfonică Letonă. A susținut recitaluri în săli renumite precum Glenn Gould Studio din Toronto, Wigmore Hall sau South Bank din Londra, Tokio Opera City Concert Hall, Suntory Hall, Konzerthaus şi Musikverein din Viena şi Carnegie Hall din New York. Diana este invitată regulat la Festivaluri precum cel din Lucerna, la Wiener Festwochen, Festivalul Gstaad Musiksommer sau Elverum Festspiele și concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. Diana este director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania din 2004 şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo. De asemenea, din 2001 este profesoară de pian la Royal Academy of Music din Londra.

Winni Holzenkamp (contrabas) s-a născut într-o familie muzicieni și a crescut într-o casă plină de instrumente, dintre toate alegând contrabasul. Pe lângă studiului contrabasului clasic (Conservatorul de muzică din Köln – Prof. Veit-Peter Schüßler), acesta s-a îndreptat și către jazz-bass (Prof. Dieter Manderscheid), iar mai târziu, printr-o bursă de studiu, a intrat în lumea tangoului (la Escuela de música popular de Avellaneda, alături de Prof. Emilio Balcarse). De mai bine de opt predă și cântă în cadrul Festivalului de Tango Silencio in Tarbes și concertează în cadrul festivalurilor de muzică clasică sau contemporană din Berlin, Paris, Londra, Moscova, Beirut, Lisabona sau Reykjavik.

Alberto Mesirca (chitară) a absolvit Conservatorul Castelfranco Veneto (Prof. Granfranco Volpato) cu cea mai mare medie și cu mențiuni de onoare, ulterior primind aceeași mențiune de onoare și la Musikakademie de Kassel (Prof. Wolfgang Lendle). Mesirca este câștigător a numeroase premii, printre care: „Golden Guitar” în cadrul Întâlnirii internaționale din Alexandria, premiul pentru cea mai bună înregistrare a anului ((“Ikonostas”, M.A.P) în 2007, premiul pentru cel mai bun tanar artist al anului și din nou, premiul pentru cea mai bună înregistrare a anului („British Guitar Music”, Paladino Music OG). A fost numit „rising star” la Gitarrenfestival din Viena, iar compozitorii Leo Brouwer, Dusan Bogdanovic, Angelo Gilardino, Mario Pagotto i-au dedicat o parte dintre compozițiile lor.

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile în rețeaua Eventim și online pe website-ul ARCUB: http://arcub.ro/bilete-online/.

Detalii pe www.arcub.ro.

Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, orasulvechi.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508