spot_img

Magie la Festivalul Opera Copiilor 2019

Sâmbătă, 25 mai 2019, Opera Comică pentru Copii (OCC) a dat startul distracției pentru toți copiii din București. Organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, Festivalul Opera Copiilor (FOC), o inițiativă pentru întreaga familie, s-a bucurat de un public numeros, curios și entuziast, care a participat la numeroasele activități și jocuri interactive pregătite de echipa OCC.

Prima zi a celei de-a V-a ediții FOC a adus pe scena OCC Grand Arena un super eveniment muzical – Gala Cantus Mundi. Sute de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi au susținut un concert impresionant dedicat sărbătoririi copilăriei. Totodată, la Ziua Cantus Mundi, micii spectatori au putut să își testeze creativitatea prin diverse jocuri muzicale, sesiunea de karaoke sau cea de improvizație sonoră, coordonată de cântăreața de muzică jazz, Irina Sârbu.

Timp de patru weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici, alături de părinții lor, să se bucure de o mulțime de activități cu intrare liberă: Grădina cu Jocuri amenajată cu sute de boardgames-uri, jocuri de strategie sau jocuri de logică, Căsuța din Copac, una din cele mai importante atracții unde cei mici vor putea participa la mici recitaluri și lansări de carte sau vor putea interacționa, pentru 30 de minute, cu Biblioteca Vie, ascultând istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC. Mai mult decât atât, copiii pot participa la sesiunile de lectură „Vedetele citesc povești în Copac”, la care Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și mulți alți artiști și vedete, care vor citi micilor vizitatori poveștile favorite.

 

,,Festivalul Opera Copiilor (FOC) împlinește cinci ani, iar acest copil minunat al OCC pregătește, an de an, surprize, activități și spații de joacă noi. FOC este o poveste a copilăriei care se spune în cele trei săli ale Operei Comice pentru Copii – Sala Mare, Sala Mozart și Sala UnderGrant, dar și în alte trei spații exterioare – Street Stage, Scena din Copac și Grand Arena OCC, un loc extraordinar unde vor avea loc spectacole de toate genurile și unde publicul și artiștii de pe scenă se vor simți ca într-o familie. Dragi copii, veniți la Opera Comică pentru Copii pentru că este minunat! Întotdeauna am această stare de necuprindere pentru că nu pot să exprim prin cuvinte cât de frumos este la OCC. Vă invit pe toți să veniți și să descoperiți că vorbele nu au aceeași putere ca o plimbare în lumea copilăriei Operei Comice pentru Copii. La mulți ani, FOC! La mulți ani tuturor copiilor!”, a declarat soprana Felicia Filip, Directorul General al Operei Comice pentru Copii.  

Tot în cadrul FOC, cei mici se vor putea distra în voie la Piscina cu bile, la Fun Racing OCC, unde pistele de raliuri în miniatură îi așteaptă pe cei împătimiți de automobile, la Aventura Parc, dar și la zona de Water Fight, își vor putea dezvolta creativitatea la Atelierele printre nori, organizate la 8 metri înălțime, sau își vor putea testa abilitățile de a lucra în echipă în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room. Echipa Operei Comice îi invită pe copii și pe adulți deopotrivă să viziteze cele două expoziții interactive cu acvarii cu pești exotici și cu fluturi vii. Pe acoperișul OCC, vizitatorii vor putea să privească cerul și stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu ocazia festivalului. Simultan activităților desfășurate în curtea OCC, pe scenele celor trei săli –  Sala Mare, Sala UnderGrant și Salonul Mozart – se vor desfășura cele mai îndrăgite spectacole ale Operei Comice pentru Copii.

 

Despre toate activitățile și surprizele pregătite pentru următoarele weekenduri FOC găsiți informații pe site-ul Operei Comice, www.operacomica.ro, pe conturile de Facebook și de instagram ale instituției și evenimentului, precum și în comunicatele viitoare.

 

Vinerea magică la FOC

 

Vineri, 31 mai de la ora 19:00, copiii și adulți sunt invitați să ia parte la prima premieră cu un spectacol de magie la Opera Comică pentru Copii. Bucureștenii vor viziona cel mai modern spectacol de magie susţinut de fostul concurent la ,,Românii au Talent”, binecunoscutul magician si iluzionist Bogdan Muntean, desemnat în anii trecuți Cel Mai Bun Magician din țară! Magie şi iluzionism, suspans și trucuri captivante, show de lumini şi momente pline de mister vor avea loc, timp de o oră, în Grand Arena, un spațiu dedicat evenimentelor speciale din cadrul Festivalului Opera Copiilor.

 

,,Flautul Fermecat” și ,,Eliza, micuța florăreasă” sunt poveștile la care OCC vă așteaptă pe 1 și 2 iunie

 

În primul weekend al lunii iunie, pe lângă activitățile outdoor, toți iubitorii OCC sunt invitați la spectacolul de operă ,,Flautul Fermecat”, de W. A. Mozart, ce poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici și a coregrafului Cătălin Caracaș. Povestea emoționantă a tânărului prinț Tamino este transpusă în muzică, dans, decoruri, costume și efecte speciale, pe 1 și 2 iunie, la Sala Mare, de la orele 11:00 și 17:00, respectiv 11:00 și 15:00.

 

Tot sâmăbătă și duminică, cei care doresc să urmărească o poveste spusă numai în pași de dans, sunt invitați să vizioneze spectacolul de balet ,,Eliza, micuța florăreasă”, la Sala UnderGrant. Cu ocazia  celebrării copilăriei, povestea Elizei este o lecție importantă care ne amintește că cele mai importante vise sunt acelea care pornesc din inimă și ne modelează purtarea și gândirea. Cele 4 reprezentații ale spectacolului sunt programate pe 1 și 2 iunie, de la orele 11:00 și 13:30. Biletele la spectacole pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508