spot_img

Întâlniri de excepție la BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU 2019

Anul acesta, teatrul aduce la Buzău cele mai frumoase povești de iubire și cei mai îndrăgiți artiști! Ne apropiem cu pași repezi de finalul ediției din 2019 a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / Teatru, însă cu fiecare seară suntem mai bogați artistic și mai entuziasmați. Marți, 4 iunie 2019, spectatorii au avut bucuria întâlnirii cu actrița Emilia Popescu, protagonista spectacolului ”Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, în regia lui Claudiu Goga, de la Teatrul Metropolis, București. Jucat cu sala plină, spectacolul a avut un ecou incredibil în rândul publicului, care a aplaudat minute în șir la sfârșitul reprezentației. În continuare, s-a desfășurat lansarea volumului ”Cătălina Buzoianu: magie, abur, vis”, antologie de Florica Ichim şi Irina Zlotea, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”, moment la care a participat și Emilia Popescu.

”Am continuat aventura noastră teatrală miercuri, 5 iunie, cu spectacolul Am iubit, am purtat, am pierdut după Nora & Delia Ephron, purtând semnătura regizorală a lui Emil Hoștină, venit de la ArCuB, București. Cu o scenografie minimalistă, cele cinci actrițe ne-au prezentat fragmente din viețile unor femei cu care ne putem identifica oricare dintre noi. Monologurile spuse cu multă emoție către public ne-au purtat prin cele mai îndepărtate amintiri.

Ziua de joi, 6 iunie, continuă să ne surprindă cu o montare venită de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași, în regia lui Radu Iacoban – Marjorie Prime. De această dată, am intrat în viața intimă a unei familii încercată de tot felul de provocări și probleme. Suntem martorii unei situații sensibile, căreia protagoniștii încearcă să îi facă față.

  Ultimele zile de eveniment ne pregătesc două momente de excepție. Primul va fi spectacolul Amantul de Harold Pinter, regizat de Vlad Stănescu, de la Teatrul Evreiesc de Stat, București, susținut de actorii Maia Morgenstern și Mircea Rusu. Îi vom descoperi prin partituri surprinzătoare, într-un joc comic-erotic despre relația de cuplu. Cel de-al doilea va fi oferit de Unteatru, București, prin reprezentația spectacolului Pescărușul de A.P. Cehov, regia semnată Andrei Șerban, unul dintre cele mai bune spectacole ale acestei stagiuni la nivel național. Vom redescoperi lumea cehoviană într-o abordare inedită, pe înțelesul tuturor. Această reprezentație nu face parte din competiție.

Juriul de specialiști, alcătuit din Marius Stănescu (actor), Alina Epîngeac (critic de teatru) și Vladimir Anton (regizor) vor desemna câștigătorii premiilor, pe care îi vom anunța la festivitatea de închidere a Festivalului.

În Foaierul Teatrului „George Ciprian” poate fi vizitată în continuare, până pe 8 iunie, expoziția MUSICAL EXTRAVAGANZA – Răzvan Mazilu și costumul spectacolului de musical, unde puteți observa îndeaproape costumele din musicaluri care se joacă pe scenele bucureștene (Sunetul muzicii de la Opera Comică pentru Copii, Mon Cabaret Noir de la Creart și We Will Rock You, producție WonderTheatre).

            Pentru că vremea a ținut cu noi, am ieșit în fața teatrului, unde vechiul nostru prieten, artistul-păpușar Valeriu Josan ne-a adus zâmbetele pe buze și ne-a învățat tainele marionetei în fiecare zi, de la ora 16.00. Sâmbătă, 8 iunie, evenimentul outdoor va avea dublă reprezentație, de la ora 10.00 și de la ora 16.00.

La Buzău e maraton de teatru, iar noi continuăm să ne bucurăm de el!”- anunță organizatorii

 

*

Programul detaliat al Festivalului se găsește pe www.teatrulgeorgeciprian.ro  și pe paginile facebook.com/festivalulbuzauiubesteteatrul  și facebook.com/teatrulgeorgeciprian/ .

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508