spot_img

Începe Gala Tânărului Actor HOP, ediția a XXIV-a

Pe 2 septembrie 2021 la ora 18:00 începe cu mari emoții și, sperăm, cu „o inspirațiune ingenioasă” Gala Tânărului Actor HOP, ediția cu numărul 24, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. UNITER a revenit cu mare drag în acest oraș, locul unde am susținut în 2018 Gala Premiilor UNITER, un eveniment cheie inclus în programul de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. 

           

Dacă doriți să îi vedeți live pe dansactorii aflați în concurs, încă mai puteți cumpăra bilete de la Casa de bilete a Teatrului Prichindel!

 

Concursul este transmis prin livestreaming pe site-ul Galei HOP https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

*

Tema: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: „Caragiale – o lume în mişcare”

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

 

Joi, 2 septembrie

           
18.00             Deschiderea Galei HOP 2021

 

Concurs secţiunea Individual

Ileana Ursu

Marin Lupanciuc

Diana Raluca Amitroaie

Andrada Oltean

Petru Marginean

Patricia Gavril

Oana Tudoran

Alina Mișoc

           

Concurs secţiunea grup

„Memento uMori (I.L. Caragiale)”, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Vlad Pelin și Alis Pelle

„D` ale lu` Aghiuță”, cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare

„Cazul Broaștelor”, cu Alexandru Cruceru, Sonia Kalman și Crăița Mladinovici

   

 

Vineri, 3 septembrie

 

18.00               Concurs secţiunea Individual 

Andreea Moustache

Toni Gheorghe

Oana Antonovici                   

 

Concurs secţiunea grup

„Năpatima”, cu Eugeniu Cozma și Oana Zara

„Cetățeni Turmentați”, regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu

 

19.30                           Spectacol invitat în afara concursului 

„JUNGLA TÉVÉ”, un spectacol de Gigi Căciuleanu

cu Lari Giorgescu și Alina Petrică

asistent coregrafie Lelia Marcu-Vlad, muzica Adrian Nour,

scenografia Corina Boboc, producător Teatrul Dramaturgilor Români, București

 

Sâmbătă, 4 septembrie

 

17.00                           Lansarea albumului

„Cornel Todea – dincolo de regie”, semnat de jurnalistul şi prozatorul Ion Moldovan

Editura Didactica Publishing House, București, 2021 – eveniment realizat în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă București

 

17.30               Lansarea albumului

„O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan” 

de Rodica Mandache, editura Oscar Print, București, 2021

 

18.00                           Spectacol invitat în afara concursului 

„A fi  ȘI  a nu fi”. CARAGIALE, un MEREU ALTUL 

Un spectacol de şi cu Gigi Căciuleanu, poeme de I.L. Caragiale

Muzica Paul Ilea, cu Paul Ilea, Ana și Bogdan Iacob

 

19.00               Festivitatea de decernare a premiilor

 

*

 

Expoziția „DansActorul ca fenomen. Punct” a artistului fotograf Mircea Albuțiu va fi deschisă publicului pe parcursul evenimentului. Fotografiile expuse surprind momente din ediția trecută a Galei HOP.

 

PARTENERII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2021

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

 

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

 

Parteneri:

Primăria Sector 5 Bucureşti prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

Institutul Cultural Român

TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania

ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română

 

Coproducător:

Societatea Română de Televiziune

 

Partener de tradiţie:

Societatea Română de Radiodifuziune

 

Partener cultural:

Radio RFI România

 

Parteneri media:

Ziarul Metropolis

LiterNet

d’E-pîn-geac

Daily Magazine

Zile și Nopți

urban.ro

 

Eveniment transmis LIVE de:

RoEvents

 

Partener de monitorizare:

MediaTrust

 

 

// anunță UNITER.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508