spot_img

IMapp Bucharest 2018

În luna septembrie, un maraton cultural de excepție va marca două evenimente importante din istorie: aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, precum și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, fiind un prilej de sărbătoare, atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii din țară și din străinătate. Astfel, în perioada 21 – 23 septembrie 2018, Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în Piața Constituției un program cultural grandios, constând într-o serie de trei evenimente consecutive. Tema ediției din 2018 este dedicată Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Roșu. Un secol de modernitate în România. iMapp Bucharest, concurs internațional care a devenit un subiect de referin­ță pentru specialiștii din industria audiovizuală internațională, îi va aduce la București, pentru al cincilea an consecutiv, pe cei mai buni artiști multimedia din lume, care își vor prezenta creaț­iile pe faț­ada Palatului Parlamentului. Accesul este gratuit și se face începând cu ora 17:00.

Ziua de sâmbătă, 22 septembrie 2018, este marcată de organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

Pentru prima oară în istoria festivalului, un număr de 10 echipe internaț­ionale au fost alese pentru a participa în finala iMapp Bucharest de pe data de 22 septembrie 2018, în urma unui Open Call lansat în luna mai 2018. Echipele au fost provocate, printr-un brief creativ, să conceapă lucrări folosindu-se de culorile steagului na­țional, evenimente și figuri marcante din istoria României, cu accent pe o perspectivă artistică și mai puț­in pe una documentară. În competiție s-au înscris echipe care provin din țări precum: Rusia, Germania, Spania, Franța, Canada, Belgia, Ucraina, Ungaria, China, Mexic, Tailanda, Columbia, Bulgaria, Italia, Austria, Anglia, Portugania, Polonia, India.

Cele 10 echipe finaliste ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible din Olanda.

În data de 22 septembrie 2018, cele 10 lucrări ale participanților vor fi analizate de către un juriu specializat, alcătuit din experți distinși și reprezentanți importanți ai culturii vizuale internaționale, din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media sau film.

Din juriul competiției finale iMapp Bucharest 2018 fac parte: Xavi Bové – artist, curator, profesor și Director artistic al FIMG – Festivalul Internațional de Mapping din Girona în 2016, Kate Harvey – producător asociat în cadrul companiei creative Artichoke din UK, Ronald Ramakers – regizor independent în Olanda și Germania timp de 10 ani, fondator al companiei audiovizuale Phanta Vision și Director al Festivalului Internațional de Artă a Luminii – GLOW Eindhoven, Craig Harvey – expert inginer, tehnician strategic la Factory Light Festival din Norvegia și Yann Nguema – artist ambasador al Festival of Light din Lyon (Franța).

În anul 2016, iMapp Bucharest a fost nominalizat în categoria Live Event of the Year, la premiile AV Awards din Londra – renumita competiție internațională care își propune să recunoască și să recompenseze excelența în întreaga industrie audiovizuală, organizată de AV Magazine din Marea Britanie, revistă care de peste 40 de ani domină sectorul editorial audiovizual și este renumită atât în Europa, cât și în afara ei.

iMapp Bucharest va avea, ca în fiecare an, o componentă interactivă esenț­ială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul printr-un SMS, la un număr cu tarif normal pus la dispoziție de către organizatori în seara evenimentului. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului 2018. Mai mult decât atât, unul dintre votanții din cadrul ediției din 2018, are șansa de a câștiga prin tragere la sorți un City Break!

Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piața Constituț­iei vor urca artiști locali și internaț­ionali de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante. Anul acesta, pe scena din Piața Constituției, va urca celebra trupă britanică HURTS, un duo synth-pop englezesc format în Manchester în anul 2009, alcătuit din cântărețul Theo Hutchcraft și multi-instrumentalistul Adam Anderson. Trupa este consacrată la nivel internațional, adunând la concertele lor sute de mii de fani. De-a lungul celor 4 albume lansate, formația a vândut milioane de copii în întreaga lume.

Trupa românească de rock alternativ, The Mono Jacks, va concerta în deschiderea HURTS, oferind o experiență live efervescentă, într-o atmosferă unică. Înaintea mult așteptatelor concerte, DJ-ul CS84 va anima publicul pentru o seară de neuitat, la cea de-a cincea ediție iMapp Bucharest.

Detalii: imapp.ro/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508