spot_img

GAUDEAMUS Litoral 2016: Vârf de sezon estival, vârf de sezon editorial

După cinci zile în care i-a îmbiat pe cititorii aflați pe litoral cu o mare de cărți și un maraton de evenimente editoriale, Caravana GAUDEAMUS a ridicat ancora de la malul mării. Târgul GAUDEAMUS Litoral 2016, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media și Radio Constanța, s-a desfășurat în perioada 11 –15 august, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat, în premieră, în Piațeta Perla din Mamaia. Noul amplasament mai generos și mai accesibil a confirmat atât așteptările organizatorilor, cât și pe cele ale expozanților, peste 10.000 de vizitatori –turiști și constănțeni deopotrivă –trecând pragul târguluila această ediție. Afluența de public s-a reflectat și în volumul vânzărilor înregistrate de participanți care a depășit considerabil nivelul edițieide anul trecut. Președintele de onoareal acestei ediții a fost domnul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor și profesor la Universitatea Ovidius din Constanța.

Conform tradiţiei, luni, 15 august–ultima zi a târgului, au fost decernate premiile și trofeele Târgului GAUDEAMUS Litoral 2016:

Trofeele GAUDEAMUSacordate expozanţilor prin Votul Publicului: locul 1 –Grupul Editorial CORINT,  locul 2 –Editura RAOşi locul 3 –Editura TREI;

„Cea mai râvnită carte a târgului” a fost desemnată, tot de către vizitatori, volumul „Sub aceeași stea” de John Green, publicat de Editura TREI;

–  Trofeul Preseia revenit, prin Votul Publicului,cotidianului „Telegraf”–secţiunea publicaţii, postului Litoral TV–secţiunea TV şi site-ului constanteanul.com-secţiunea online. Întrucât rezultatul votului a fost neconcludent, Trofeul Presei –secţiunea radio nu a fost acordat (postul Radio Constanţa care a primit cele mai numeroase voturi, nu a intrat, firește,în competiţie, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului);

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Loredana Călugăru, studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism,a Universității„Ovidius”din Constanța; premiul a constat într-o ținută vestimentară oferită de Casa de Modă Ilinca din Craiova.

Marele premiu al Tombolei GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor de vot al publicului, a fost câştigat de doamna Monica Antonarudin Constanţa. Acesta a fost oferit, pentru al doilea an consecutiv, de REGIONAL AIR SERVICES S.R.L -Aeroportul Tuzla şi constă într-un zbor de agrement cu durata de 30 de minute deasupra litoralului românesc.

Bilanţul ediţiei se prezintă astfel:

–  peste 10.000 de vizitatori;

–  29 de expozanţi;

–  100 evenimente conexe;

–  Circa 700 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”. Campania are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere.Volumele donate la GAUDEAMUS Litoral 2016 au ca destinaţie biblioteca școlii din satul Oituz,comuna Lumina, judeţul Constanţa.

–  Zeci de cititori surprinși în flagrant pe plajă amendațidin nou de Poliţia GAUDEAMUS cu cărți oferite de editurile Eikon, Herald, Humanitas, Niculescu, Nemira,Rao, Trei.

După Craiova, Cluj-Napoca, Oradea și Mamaia, cartea-ștafetă GAUDEAMUS revine în toamnă la București, pentru următoarele evenimente organizate de Radio România în 2016: Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară (15 –25 septembrie, Piața Universității) și Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de învățătură (16 –20 noiembrie, Pavilionul Central Romexpo).

Târgul GAUDEAMUS Litoral 2016 –un eveniment Radio România

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România și Automobile Dacia

Parteneri: Casa de Modă Ilinca, Colegiul de Arte „Regina Maria”din Constanța,Clubul Nautic Român, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Echipa de gimnastică aerobică a CS Farul Constanța, Hotel Pescăruș, Muzica Militară a Forțelor Navale, Primăria Municipiului Constanța, Regional Air Services, RATC, Statul Major al ForțelorNavale,Stor Driving Academy, Teatrul de Stat Constanța

Parteneri media: Televiziunea Alpha Media, Constănțeanul.com, Trustul de presă Cuget Liber Constanța, Litoral TV,Neptun TV, Observator de Constanța, Telegraf

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508