spot_img

Galeria Zorzini, la Târgul de Artă ”Fresh Paint 8”

În perioada 5-9 aprilie 2016, în Portul Tel Aviv – Yarid Hamizrach, cu sprijinul ICR Tel Aviv, Galeria Zorzini participă la Târgul Internațional de Artă Fresh Paint 8 cu proiectul Galeriei Zorzini „Full Contact Matter” – performance al artistului Szilard Gaspar.

Bilete și detalii: www.freshpaint.co.il/.

Program de vizitare:

  • Marți, 5 aprilie, 17:00 – 22:00
  • Miercuri, 6 aprilie, 17:00 – 22:00
  • Joi, 7 aprilie, 17:00 – 22:00
  • Vineri, 8 aprilie, 10:00 – 18:00
  • Sâmbătă, 9 aprilie, 10:00 – 21:00

Szilard Gaspar este un artist emergent, puternic și promițător, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, specializat în sculptură și performance; născut în 1991, artistul este de asemenea un pugilist profesionist de succes, reprezentând până acum România în mai multe competiții sportive internaționale.

Capacitățile sale specifice de pugilist îi permit lui Szilard Gaspar o abordare conceptuală specifică și extrem de precisă în realizarea de performance-uri, cu atât mai mult cu cât tema principală de cercetare a artistului este în acest moment, natura luptei dintre ființă și materie; astfel, talentul sportiv al lui Szilard Gaspar îi dublează acestuia efortul artistic, atât din perspectiva spectaculosului cât și a credibilității.” (http://www.modernism.ro/2015/02/09/performance-by-szilard-gaspar-zorzini-gallery-bucuresti/)

Adina Zorzini – n. 1982 – este critic de artă și curator; din 2005 până în prezent a publicat peste 100 de articole de specialitate atât în presa scrisă locală cât și în cea internațională; în 2006 a absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Artă București; începând cu anul 2010, a inițiat și organizat seria de întâlniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete; în 2012, a deschis la București propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery; din 2013 până în prezent este membră a comisiei de profesioniști a Târgului Internațional de Artă Contemporană Art Market Budapest din Ungaria.

Galeria Zorzini promovează și susține artiști din România și din alte țări, cu proiecte reprezentative pentru arta contemporană:www.zorzinigallery.com/

Târgul de Artă Fresh Paint este cel mai mare eveniment din Israel dedicat artei contemporane, organizat anual la Tel Aviv. În acest an, evenimentul are loc în Yarid Hamizrach, Tel Aviv Port. Participă 39 de galerii și proiecte de artă contemporană, 23 de proiecte și studiouri de design, 47 de tineri artiști grupați în secțiunea Artists’ Greenhouse, 5 proiecte video curatoriate de Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, precum și programe educaționale și sociale. Casa de licitații Sotheby’s va organiza o licitație pentru una dintre lucrările incluse în proiectele independente, iar Outset Contemporary Art Fund Israel va acorda un premiu unui artist participant la târg. Proiectul Secret Postcard, organizat de Fresh Paint în colaborare cu Market Marmelada, va colecta fonduri pentru centrul educational al Muzeului de Artă din Tel Aviv.

Transportul exponatelor este asigurat de compania Tarom http://www.tarom.ro/.

Teaser: www.youtube.com/watch?v=QQIwmZmQHgc

Evenimentul este sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe din Israel, Primăria Tel Aviv – Yafo, UNESCO, Ambasada Regatului Suediei în Israel, Institutul Cultural Român, British Council, Institutul Polonez, Muzeul de Artă din Tel Aviv, Muzeul Designului de la Holon, Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, Sotheby’s, Christie’s, Fondul Outset pentru Artă Contemporană  și multe alte instituții și firme.

Participarea Galeriei Zorzini la Fresh Paint 8 a fost selectată în urma unei călătorii de documentare la București, cu sprijin ICR, a curatoarei târgului, Yifat Gurion Ofer și a producătoarei Michal Leibovith Weissman. Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor și instituțiilor care ne-au sprijinit în acest demers.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508