spot_img

Foto-expoziţia “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Joi, 7 februarie 2013, ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (Galaţi), va avea loc vernisajul foto-expoziţiei “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012”, manifestare care reuneşte 45 de lucrări realizate de 12 fotografi din Galaţi, care în luna decembrie a anului 2012 au luat parte la proiectul internaţional HELP PORTRAIT 2012. Expoziţia va putea fi vizitată si la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi până pe 28 februarie 2013.

“Expoziţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi oferă publicului posibilitatea de a intra în atmosfera plină de emoţie pe care fotografii şi stiliştii au simţit-o atunci când au stat alături de cei cărora le-au făcut cadou o şedinţă foto sau le-au adus în dar câteva lucruri necesare lor. Alături de fotografii vor fi expuse şi felicitările realizate de copiii fotografiaţi în semn de mulţumire pentru surpriza făcută de voluntarii HELP PORTRAIT.

Cei 12 fotografi-voluntari ale căror fotografii vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei: Ciprian Bercea, Andrei Bobocel, Radu Bourceanu, Oliviu Bujor, Marian Calestru, Florin Gîlcanu, Paul Iordache, Laura Lupaşcu, Florin Matei, Cătălin Moraru, Florin Novac şi Andrei Ungureanu.

Voluntarii Help Portrait au mers pe 6 decembrie 2012 să fotografieze copii din 5 clase primare de la Şcoala nr.1 din Frumuşiţa. Apoi, au vizitat 9 familii din comunele Cuca şi Frumuşiţa, cărora le-au oferit cadouri de Moş Nicolae sub forma unor donaţii (hăinuţe şi jucării). Copii de la clasa a 3-a au avut parte şi de o scurtă introducere în lumea minunată a fotografiei. Toţi micuţii, fete şi băieţi, au fost aranjaţi de stilişti înainte de a poza pentru fotografii veniţi special pentru ei. Pe 15 decembrie, la sediul central al Bibliotecii V. A. Urechia, o parte din copiii de la Centrul de Plasament “Negru Vodă” şi de la Asociaţia “Inimă de Copil”, implicaţi în proiectul condus de doamna bibliotecara Andreea Iorga „Şi ei au copilărie”, au fost micile vedete ale unei şedinţe foto în faţa bradului de Crăciun şi a cărţilor de pe rafturile bibliotecii. Nu au avut mult de aşteptat deoarece pe 20 decembrie, la Bibliotecă, toţi copiii de la Centrul de Plasament şi-au primit portretele cadou printate pe hârtie. Pe 18 ianuarie, micuţii de la clasele primare din Frumuşiţa i-au primit cu braţele deschise pe fotografii care, înainte de a le înmaneze portretele, le-au facut din nou o mică prezentare despre bazele fotografiei, de data aceasta oferindu-le şi posibilitatea de a realiza chiar ei frumoase instantanee.

Help Portrait este un proiect internaţional cu caracter social, ce are ca scop realizarea şi oferirea de portrete cadou printate celor care nu-şi permit să plătească o sedinţă foto cu un fotograf profesionist.  Început în 2009, la iniţiativa cunoscutului fotograf de celebrităţi – Jeremy Cowart, proiectul a facut fericiţi peste 277.000 de oameni din 60 de ţări.

În cei 4 ani de existenţă, la evenimentele Help Portrait au participat aproape 20.000 de fotografi şi aproximativ 32.000 de voluntari.” (organizatorii)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508