spot_img

Final fulminant la Gala Comediei Româneşti- festCO 2017, ediția a XV-a

Duminică, 4 iunie 2017, s-a încheiat cea de-a XV-a ediție a Festivalului Comediei Românești- FestCO 2017 (27 mai – 4 iunie). Decernarea premiilor a avut loc în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. AgențiadeCarte.ro a fost partener media al evenimentului și vă prezintă laureații.

Festivalul Comediei Româneşti a acordat Premiul de excelență actorului Marcel Iureș

Selecționer festCO 2017: Alice Georgescu

Juriul festCO 2017 format din – Maria Zărnescu (critic de teatru), Lia Manțoc (scenograf), Erwin Șimșensohn (regizor), Emilia Dobrin (actriță), Mihai Bisericanu (actor) – a acordat  următoarele premii:

Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie – Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru cel mai bun regizor – Radu Afrim pentru regia spectacolului Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru cea mai bună interpretare – Echipa spectacolului Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru cea mai bună scenografie – Irina Moscu (decor și costume) și Andrei Cozlac (video mappaing) pentru scenografia spectacolului Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a

Juriul: Adrian Lustig (dramaturg), Delia Nartea (actriță) și Bobi Pricop (regizor)

Locul I – Diseară la 7 de Ioan Răducan

Locul II – Viața la „Mica Publicitate de Radu. F. Alexandru

Locul III ex-aequo  –  Inventar de Andreea Radu și Ultima dorință de Cristina Cozma

COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VIII-a

Juriul: Carmen Stanciu (teatrolog), Adrian Damian (scenograf), Radu Iacoban (actor și regizor)

Mariana Diana Hanganu –  Magazinul de sinucideri după  de Jean Teulé

Irina Crăiță-Mândră – Viața x 3 de Yasmina Reza

Florin Liță – Podul de Laurent Van Wetter

Amfitrionii Galei de duminică, 4 iunie, au fost Alexandru Bogdan, Bogdan Cotleț, Lucian Ionescu și Dan Rădulescu.

Premiile au fost înmânate de Virginia Mirea (actriță a Teatrului de Comedie), Delia Nartea (actriță a Teatrului de Comedie), Radu Iacoban (actor și regizor), George Mihăiță (Directorul Teatrului de Comedie) și de personalități ale lumii teatrale invitate la festCO 2017: Savas Patsalidis (directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Salonic, Grecia și redactor șef al prestigioasei reviste de teatru: Critical Stages), Bernice Chan (Director General al AICT Hong King) și Michel Vaïs (Canada – Secretarul General al AICT). Oaspeții străini au fost prezenți la București cu ocazia Conferinței Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT), moderată de Margareta Sörenson (Președinte al AICT) și Octavian Saiu (Președinte al Secției Române AICT – Teatrologie).

Stelele Operei din Peking (declarată de UNESCO patrimoniu intangilbil al umanității), artiștii Companiei Star Theatre din Beijing, au adus pe scena Teatrului de Comedie o lume unică, învăluită în sunetele Chinei antice, în care explozia de culori și virtuozitate acrobatică a încântat spectatorii prezenți la finalul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Comediei Românești – festCO.

Organizator: Teatrul de Comedie

Cu sprijinul: Primăriei Capitalei și Ministerului Culturii și Identității Naționale

Sponsori: Ford Neste Automotive, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica

Parteneri: Distrikt 42, Caravana Filmului Românesc, Asociația Cine Cultura, Clubul UNESCO Adolescenții, Asociația Culturală George Mihăiță, Universitatea Hyperion, ListaFirme.ro, Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Arcub, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Excelsior, Teatrul Țăndărică, Biblioteca Central Universitară

Parteneri media principali: România Liberă, Academia Cațavencu, Beau Monde Style, Femeia de Azi, Femeia., Ioana, Blitz TV

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București FM, Yorick.ro, Observatorul Cultural, Ziarul Metropolis, Urban.ro, Phoenix Media, Agenția de carte, Orașul Vechi, Happy TV.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508