spot_img

Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, ediţia a XV-a

Fundaţia Culturală Jazz Banat organizează, în perioada 21-24 iulie 2011, cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna. Institutul Cultural Român este partener. „Locomotiva jazz”, un proiect al ICR Budapesta, iniţiat în 2009, va fi prezentat şi la Gărâna.
La acestă ediţie, din grupurile care vor concerta fac parte nume importante ale scenei mondiale, precum Anthony Jackson, Simon Phillips, Lezsek Moszder, Jon Hassel, Eivind Aarset şi mulţi alţii. De asemenea, anul acesta vor putea fi ascultaţi şi câţiva mari artiţti români: Liviu Butoi, Tony Kuhn, Luiza Zan, Horea Crișovan, Marius Mihalache şi Mario Florescu.

O surpriză a festivalului este concertul violonistei Frederika Krier din Germania, un mare talent al tinerei generaţii de artişti. Născută in Timişoara, Frederika a emigrat împreună cu părinții, la vârsta de 2 ani. Proiectele în care este implicată sunt atât alături de muzicieni germani cât şi cu americani, fiind stabilită în SUA de mai mulţi ani.
Sâmbătă, 23 iulie 2011, la Arthouse Gărâna-Wolfsberg 154, va fi vernisată expoziția de artă vizuală organizată de Elisabeth Lili Ochsenfeld. Sponsorii acestui eveniment sunt Dana Stoian și Ştefan Dorohoi (Grup Calor Reşiţa). Tot pe 23 iulie, de la ora 18.00, va avea loc lansarea volumului Frontieriştii – istoria recentă în mass-media de Brînduşa Armanca, apărut la Editura Curtea Veche Publishing. De asemenea, Locomotiva jazz, un proiect al ICR Budapesta iniţiat în 2009, va fi prezentat și la Gărâna. Proiecțiile foto și prezentarea vor fi susținute de Brîndusa Armanca, director al ICR Budapesta și Bartha Csaba, director adjunct al ICR Budapesta. Pe 21 iulie, scriitorul timișorean Nicolae Strâmbeanu va lansa romanul Turnul de apă, apărut la Editura Humanitas.

Pe toata perioada festivalului vor putea fi admirate expoziția de fotografie All my Jazz, aparținând marelui artist american Charles Giuliano (curator: Elisabeth Lili Ochsenfeld) şi expoziţia Live colours, care reunește lucrări ale pictorului Cristian Buzneanu.
PROGRAM
Concertele vor avea loc de joi până duminică începând cu orele 19.00.

Joi 21.07.2011
HOREA CRISOVAN QUARTET (România)
AVISHAI COHEN QUARTET (Israel)
JAZZPOSPOLITA (Polonia)
LIVIU BUTOI Q-TET feat LUIZA ZAN (România)

Vineri 22.07.2011
FREDERIKA KRIER QUARTET (Germania)
HIROMI TRIO PROJECT feat. ANTHONY JACKSON & SIMON PHILLIPS (Japonia, SUA)
FOOD feat. CHRISTIAN FENESH (Norvegia, Anglia, Austria)
MIKE GODOROJA & THE BLUE SPIRIT (Romănia) – ,,BALKANIC BLUES SOCIETY” împreună cu MARIUS MIHALACHE și ansamblul de muzică medievală ,,TREI PARALE”

Sâmbătă 23.07.2011
FROY AAGRE QUARTET (Norvegia)
MARIO FLORESCU &THE TEACHERS (România) with guests
MATHIAS EICK QUINTET (Norvegia)
NIK BARTSCH’S RONIN – LYRIA (Elveția)

Duminică 24.07.2011
MARIUS POP &M THEORY (România)
JAN BANG & …THE POPPIES FROM KANDAHAR (Norvegia, Suedia, SUA)
LARS DANIELSSON QUARTET (Suedia, Franța, Anglia, Polonia)
Prezentatorul festivalului este FLORIAN LUNGU

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508