spot_img

Festivalul Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului” Târgu Jiu

Vineri, 7 august 2015, la Târgu Jiu va începe ediția a XIV-a a Festivalului Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului”, organizator fiind Școala Populară de Artă Târgu Jiu. În cele trei zile de festival (vineri, sâmbătă și duminică) vor avea loc recitaluri ale unor cunoscuți folkiști, printre care și Victor Socaciu, Emeric Imre, Vasile Șeicaru, Dinu Olărașu, Dan Vană, Adrian Beznă, Cristian Buică, Florin Camen, Andrei Păunescu, Magda Pușkaș, Ovidiu Mihăilescu ș.a. În concurs au intrat, ca în fiecare an, mai mulți soliști dar și trupe din țară, încercând să câștige aprecierea publicului și a juriului, al cărui președinte, în acest an, este folkistul Emeric Imre. Spectacolele vor începe, în fiecare seară, de la ora 19.00, la Teatrul de Vară (sediul Școlii Populare de Artă) din Târgu Jiu. Primii urcă pe scenă concurenții, fiind urmați de recitalurile artiștilor iubiți și așteptați în fiecare an în orașul de pe Jiu. De asemenea, în fiecare zi, câteva ore mai devreme, la Carrefour Târgu Jiu (unul dintre sponsorii principali ai evenimentului) vor avea loc mai multe lansări de albume discografice și cărți. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul integral al festivalului.

Vineri

*ora 16.30, Carrefour din Shopping City Mall Târgu Jiu, lansări

Cristian Buică: ”Unii cântă alții beau” – album discografic

Dinu Olărașu: ”Tuș” – carte

Andrei Păunescu: ”Popor de somnoroase păsărele”, ”Las-o să plece”, ”Iobag la patron, iobag la stat” – cărți

*ora 19.00, Teatrul de Vară

Concursul interpreților și grupurilor folk

Recitaluri extraordinare:

Emeric Imre

Dinu Olărașu

Cristian Buică

Dan Vană

Andrei Păunescu

Sâmbătă

*ora 16.30, Carrefour din Shopping City Mall Târgu Jiu, lansări

Victor Socaciu: ”Îmbrățisare” – album discografic, versuri Nichita Stănescu

Florin Camen: ”25” – album discografic

Spiridon Popescu: ”Supliment de existență” – carte

*ora 19.00, Teatrul de Vară

Concursul interpreților și grupurilor folk

Recitaluri extraordinare:

Victor Socaciu

Stephan Geraksiev & trupa Denvar

Florin Camen

trupa Icarus (câștigătorii ediției precedente)

Duminică

*ora 16.30, Carrefour din Shopping City Mall Târgu Jiu, lansări

Emeric Imre: ”Iarna mea cu ochii mari” – album discografic

Ovidiu Mihăilescu: ”Cântece de trecut puntea” – carte; ”O lume de vis” – album discografic

Clara Mărgineanu: ”Destine cu har” – carte

*ora 19.00, Teatrul de Vară

Gala laureaților

Recitaluri extraordinare:

Vasile Șeicaru

Magda Pușkaș

Ovidiu Mihăilescu & trupa Joi

Adrian Beznă

Organizator: Școala Populară de Artă Târgu Jiu

Cu spirijul: Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Consiliului Județean Gorj, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrului Municipal de Cultură ”Constantin Brâncuși”, Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului, Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508