spot_img

Expoziția studenților Erasmus+Semestrul I – Anul Universitar 2018 – 2019, la UNAgaleria

UNAgaleria, spațiul expozițional al Universității Naționale de Arte București, va găzdui în perioada 28 ianuarie 2019 – 3 februarie 2019, expoziția”Lost and Found”. Lucrări de pictură, sculptură, grafică, arte textile, sticlă, fotografie și new media, ale studenților români și străini care au beneficiat recent de granturi acordate prin Proiectul de mobilități individuale de studii, stagii și practică universitară în colaborare cu instituțiile partenere din Programul Erasmus+ 2014-2021.

Scopul acestui eveniment este acela de a valorifica creațiile artistice realizate de studenții cu mobilități Erasmus+,atât români (outgoing) cât și străini (incoming).
U.N.A București se prezintă astăzi ca o instituție academic în care educația artistică
a urmat drumul învățămantului universitar European, încercând să se plaseze în liniile creației contemporane, fiind un constant susținător al schimburilor intercultural și educaționale.
Expoziția subliniază diversele puncte de vedere ale celor 31 de tineri artiști români
și străini aflați la început de drum, oferindu-le un context în care fiecare contribuie cu elemente originale ce personalizează experiențele culturale specifice zonei din care vine fiecare artist.

Acest eveniment este organizat de Biroul Erasmus+ al Universității Naționale de Arte din București, fiind destinat extinderii procesului de internaționalizare și cooperare între U.N.A București și instituții universitare de prestigiu din Europa.

Expoziția va fi vernisată Luni 28 ianuarie 2018, ora 18:00, la UNAgaleria
Adresa: Strada Băiculești nr. 29, sector 1, în incinta fostului Combinat al Fondului Plastic din România.

Expozanți și Tutori

Incoming Students
Sarah Affoyon Attanda

Profesor Tutor – Conf.Univ.Ing.Dr. Radu Comsa

Diot Benjamin

Profesor Tutor – Conf.Univ.Dr. Roxana Trestioreanu

Emilie Beyssac

Profesor Tutor – Conf.Univ.Dr. Roxana Trestioreanu

Camilla di Pietro

Profesor Tutor – Conf.Univ.Dr. Cristian Niculescu

Inga Jaunzeme

Profesor Tutor – Conf.Univ.Dr. Dan Popovici

Jessica di Martino

Profesor Tutor – Conf.Univ.Dr. Cristian Niculescu

Drd. Piotr Brozek

Profesor Tutor – Prof.Univ.Dr. Dragoș Gheroghiu

Davide Botti

Profesor Tutor – Conf. Univ. Dr. NicolaeAlexi

Giorgio Rodino

Profesor Tutor – Lect.Univ.Dr. Anca Albani

RadostinaYordanova

Profesor Tutor – Lect.Univ. Dr. Alexandru Rădvan

Sezen Serap

Profesor Tutor – Conf.Uiv.Dr. Viorica Slădescu

Drd. Kondov Plamen

Profesor Tutor – Prof.Univ.Dr. Dragoș Gheorghiu
Sandra Garcia

Profesor Tutor – Prof.Univ.Dr. Petru Lucaci

Petr Bardasevsky

Profesor Tutor – Conf. Univ. Dr. Eugen Alexandru Gustea

 

Outgoing Students/Trainees:
Drd. Simona Dimache
Ramona Ursache
Drd. Carmen Emanuela Popa

Andra Monica Lupu

Oana Ilea

Diana Elena Pătrașcu

Drd. Cosmina Maria-Anghel

Silvia Florean

Drd. Patricia Teodorescu

Drd. Sever Popescu

Denis Simion

Maria Dimancea

Bianca Andreea Constantin

Ionuț Cravă

Simona Bădulescu

 

Organizatori:

Prorector: Conf. Univ. Dr. Eugen Alexandru Gustea
Documentare eveniment: Simona Bădulescu
Curator: LOST
Trainer incoming Erasmus+: Alina Dobrică
Trainer outgoing Erasmus+: Lector Dr. Alexandra Rusu
Imag&Com Trainer: Drd. Cosmina Maria Anghel
Grafică afiș/invitație: Petr Bardasevsky și Diana Pătrașcu
Management eveniment: Conf.univ. Dr. Viorica Slădescu

Biroul Erasmus+ mulțumește pentru susținere și ajutor cadrelor didactice, personalului administrativ, profesorilor tutori din proiect, studenților voluntari și prietenilor programului Erasmus+ din Universitatea Națională de Arte București.

UNAgaleria
Strada Băiculești nr. 29
Bucuresti, sector 1 Romania

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508