spot_img

Expoziţia de artă plastică şi decorativă „PLANT ART 2012”, la Centrul de Educaţie Ecologică al Grădinii Botanice

Sâmbătă, 5 mai 2012, ora 11:00, la Centrul de Educaţie Ecologică al Grădinii Botanice (Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de artă plastică şi decorativă „PLANT ART 2012„. Evenimentul este organizat de Universitatea din Bucureşti, Grădina Botanică ,,D. Brandza” din Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti şi Alpha Bank Romania. Expoziţia are loc în perioada 5 mai – 1 iulie 2012. Studenţi participanţi: Victor Anghel, Arina Bican, Vasilica Bradina, Alexandra Brînduşoiu, Lucia Elvira Butnariu, Nicoleta Chicu, Tatiana Cociorva, Oleg Dolghier, Adrian Drinceanu, Cătălina Florescu, Alexandra Gherasim, Anca Alexandra Higiu, Andreea Ionescu, Florentina Micu, Silviu Mihăilescu, Despina Mircea, Carina Miu, Ilinca Năstase, Alexandra Neacşu, Paula Diana Roca, Iustina Sârbu, Andreea Ştefan, Gabriela Todea, Emilian Truşcă. Prezintă: Ioan Turlacu. Curator: Daniela Frumuşeanu.

PLANT ART 2012 reprezintă un manifest artistic concretizat sub forma unei expoziţii de artă plastică şi decorativă, ce promovează respectul pentru natură, pentru un stil de viaţă sănătos, echilibrat, în armonie cu mediul înconjurător şi cu noi înşine.Intenţia organizatorilor acestui eveniment încadrat în tendinţa ecologică actuală de protecţie a mediului este de a crea prin practica artistică o punte de legătură între domeniul teoretic şi domeniul educaţional. Expoziţia PLANT ART 2012 cuprinde: studii de desen, compoziţii decorative modulare fotografii şi imprimeuri pe material textil, toate având ca model structuri naturale vegetale colectate din Grădina Botanică „D. Brândza” din Bucureşti.

La acest proiect au participat cadre didactice şi studenţi din Universitatea Naţională de Arte Bucureşti (Departamentul de Arte şi Design Textil, Departamentul de Artă Murală, Departamentul de Teorie, Educaţie şi Cercetare), precum şi biologi din cadrul Grădinii Botanice „D. Brândza” din Bucureşti.

Evenimentul se încadrează în aria proiectelor culturale şi educaţionale comune Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti şi Universităţii din Bucureşti, respectiv Grădinii Botanice „D. Brandza”, cu adresabilitate către comunitatea culturală, educaţională şi ştiinţifică, specialişti, formatori de opinie şi publicul larg.

Expoziţia PLANT ART 2012 este organizată cu sprijinul Alpha Bank Romania, pe platforma dedicată proiectelor de responsabilitate socială cu focus pe mediu Alpha Green. Alpha Bank susţine încă din anul 2010 Grădina Botanică din Bucureşti, unul dintre cele mai importante proiecte realizate cu sprijinul băncii fiind recenta redeschidere a Serei Vechi din cadrul Grădinii Botanice.

Instituţii organizatoare: Universitatea din Bucureşti, Grădina Botanică ,,D. Brandza” Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Alpha Bank Romania

Organizatori: Paulina Anastasiu, Daniela Frumuşeanu, Lisandru Neamţu, Alexandru Mărginean, Eugenia Nagodă, Petronela Comănescu, Mihaela Enache, Alina Vasile

Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România, ORIFLAME, Fundaţia Principesa
Margareta a României, Nei Pandorra

Parteneri media: MODERNISM – tabloid de artă şi stil, Art Out, Dialog Textil,
Descoperă.ro, revista de artă FORMA, Şapte Seri, Agenţia de carte.ro, Radio România Cultural, Zile şi nopţi, Calendar Evenimente

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508