spot_img

Expoziții captivante la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați

Miercuri, 10 mai 2017, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, partener al Muzeului Naţional de Istorie a României, a vernisat expoziţia AURUL ȘI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI”, în noua secție muzeală Lapidarium – str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2, lângă Biserica Greacă. Excepţionala expoziţie AURUL ȘI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEIeste unică prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1000 de artefacte din metale preţioase.

”Considerăm că este oportun pentru elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ din județul Galați să viziteze expoziția AURUL ȘI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI în cadrul programului Școala Altfel, și nu numai, pentru a descoperi măiestria artizanilor în ceea ce priveşte execuţia acestor obiecte unice, precum şi bogăţia de simboluri prezente în ornamentica artefactelor. Pe lângă  AURUL ȘI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI puteţi vizita alte 2 expoziţii captivante: „Arheologie – Lapidarium” şi „Civilizaţia tradiţională din sudul Moldovei”.

Program de vizitare: marti – duminică, interval orar 10.00-18.00.

Taxe vizitare: copii,elevi, studenti – 1 leu, adult – 4 lei.

De asemenea vă invităm să vizitați și celelalte secții ale Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați:

– Istorie, str. Domnească, nr. 25, lângă Biserica Greacă

expoziţia: COMORILE PELEŞULUI (poate fi vizitată până pe 28 mai 2017)

Program de vizitare: marti – duminică, interval orar 10.00-18.00.

Taxe vizitare: copii,elevi, studenti – 1 leu, adult – 4 lei.

– Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, în spatele Prefecturii Galaţi

expoziţii: „Ambient monden românesc – A doua jumătate a secolului al XIX-lea – prima jumătate a secolului XX”, „Familia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza – documente civile”, „Aparatul de radio, mijloc de comunicare”, Exponatul lunii: „Tezaurul monetar descoperit la Ţigăneşti, comuna Munteni, judeţul Galaţi”.

Program de vizitare: miercuri – duminică, interval orar 10.00-18.00.

Taxe vizitare: copii,elevi, studenti – 1 leu, adult – 4 lei.

– Casa Memorială „Costache Negri”, comuna Costache Negri, jud. Galaţi

expoziţia: „Ambient românesc – Ambient european: Conacul de la Mânjina”.

Program de vizitare: miercuri – duminică, interval orar 10.00-18.00.

Taxe vizitare: copii,elevi, studenti – 1 leu, adult – 4 lei.

– Casa rurală „Ion Avram Dunăreanu”, comuna Suhurlui, jud. Galaţi

expoziţia „Ambient tradiţional românesc”.

Program de vizitare: miercuri – duminică, interval orar 10.00-18.00.

Taxe vizitare: copii,elevi, studenti – 1 leu, adult – 4 lei.

– Casa „Hortensia Papadat-Bengescu”, comuna Iveşti, jud. Galaţi

expoziţia „Personalităţi iveştene”.

Program de vizitare: miercuri – duminică, interval orar 10.00-18.00.

Taxe vizitare: copii,elevi, studenti – 1 leu, adult – 4 lei. ”, anunță Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508