spot_img

Expoziția “Early adopter”, la Allegra Nomad Gallery

Vineri, 7 noiembrie 2014, ora 18:00, la Allegra Nomad Gallery (Str. Băiculeşti 29, Combinatul Fondului Plastic, Sala Tipografia), va avea loc vernisajul expoziției “Early adopter -Aaron van Erp, Lapo Simeoni, Dario Carratta”. Curator: Carola Chişiu. Expoziția va fi deschisă în perioada 7 – 30 noiembrie 2014 (program: luni – vineri, orele 10.00 – 18.00 și sâmbătă– cu programare prin telefon).

În termeni de marketing, early adopter îl desemnează pe unul dintre primii consumatori ai unui produs recent lansat pe piaţă. Compania producătoare foloseşte reacţia şi cometariile acestuia pentru a îmbunătăţi produsul sau a creea o întreaga gamă de viitoare accesorii necesare produsului iniţial. La prima vedere, early adopter-ul este un privilegiat. El beneficiază de întreaga atenţie a companiei care-i pune la dispoziţie orice este necesar folosirii – în premieră chiar – a produsului. În realitate, early adopter-ul are poziţia ingrată de cobai, fiind nevoit să suporte riscurile, sau chiar efectele adverse ale utilizării produsului.

Expoziţia organizată de Allegra Nomad Gallery tranşează tocmai această stare duală a individului, folosit de societatea contemporană drept mijloc şi scop în acelasi timp pentru o falsă bunăstare materială, fizică şi psihică. Aaron van Erp, Dario Carratta şi Lapo Simeoni prezintă diversele faţete ale unei lumi distopice, în care umanitatea se abandonează (in)conştient degradării, absurdului şi monstruosului. Atmosfera angoasantă a lucrărilor lor dezvăluie (auto)degradarea speciei umane redusă la condiţia de cobai a propriilor experimente morale, sociale şi politice. Şi totuşi, tonul nu este narativ-moralizator. Nu trădează pedanteria critică şi nici încrancenare demagogică. Discursul este anulat de observaţia lucidă. Pictura prezintă o stare de fapt.

Aaron van Erp (n. 1978, Veghel, Olanda) trăieste şi lucrează în Eindhoven, Olanda. În 2001 a absolvit secţia de pictură a Academiei de Arte şi Design Hertogenbosch, iar în 2002 a fost laureat al premiului Buning Brongers. În 2004 devine bursier al BKVB şi obţine două nominalizări: la Royal Prize for Painting, respectiv la premiul Wim Izaks.

Dario Carratta (n. 1988, Gallipoli, Italia) trăieste şi lucrează la Roma. A absolvit în 2012 secţia de pictură a Institutului Naţional de Arte E. Giannelli. Prima personală o are în 2010 la galeria Margutta 9, Roma, şi participă la expoziţii colective între care Petty Tehft, găzduită în 2013 de gleria Launch F18 din New York. În 2014, expune la Artlab Gallery, de la Verona, în acelaşi timp cu târgul de artă de acolo.

Lapo Simeoni (n. 1979, Orbetello, Italia) trăieşte şi lucrează la Berlin. A absolvit Universitatea de Arte Saint Martins din Londra în 2002 şi în 2008 a avut prima expoziţie personală la Beijing (China). În 2009 participă la expoziţia 7 Italian Vision din cadrul Art|40|Basel, iar în 2011 este prezent la Ars Apocalipsis, de la Kunst Verein Kreis în Gutersloh, Germania.

Allegra Nomad Gallery (fondată în 2012) nu ţine de un spaţiu arhitectural sau geografic particular, cautând mereu noi forme de dialog cu spaţiile bune, deja existente în câmpul artelor contemporane. Scopul galeriei este de a susţine şi promova artiştii pe care îi are în portofoliu. Allegra Nomad Gallery a organizat expoziţii la Bucureşti şi la Viena, prezentând lucrări ale artiştilor Philippa von Bastha, Horia Mina, Paul Neagu, Sorin Dumitrescu, Nikolai Ghika, Carla Damian şi Dario Caratta.

allegranomad.com

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508