spot_img

Editura Polirom la Gaudeamus 2018

Editura Polirom va participa, în perioada 14-18 noiembrie 2018, la cea de-a XXV-a ediţie a Tîrgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu aproximativ 1500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%). Noutăți editoriale, lansări de carte, ședințe de autografe, întîlniri cu scriitori.

Polirom vine și la această nouă ediție Gaudeamus cu o ofertă impresionantă de:

Literatură română, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom. Mai jos, cîteva rînduri despre volumele care vor fi lansate la standul editurii.

 

  • Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi, roman care o are în prim-plan pe Letiţia Branea, cea mai longevivă eroină a literaturii Gabrielei Adameşteanu, protagonistă, astfel, a unei trilogii (în care au mai apărut Drumul egal al fiecărei zile şi Provizorat), un roman care avansează întrebarea: mai are România un viitor?. Mai multe detalii, aici.

 

  • Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii. Deopotrivă un volum puternic şi tulburător de literatură, care abordează cu umor amărui crizele omului contemporan, şi o ofertă de repertoriu de nerefuzat pentru scenele noastre.” (Răzvan Voncu). Mai multe detalii, aici.

 

  • Alexandru Ecovoiu, Ambitus, povestea unui oraş în care cutumele, ordinea, chiar şi credinţa intră în disoluţie. Un roman care formulează probleme, nu dă răspunsuri şi care îşi provoacă cititorii să găsească unele. Mai multe detalii, aici.

 

  • Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente, o oglindă a realităţii în care trăim, cu bune şi rele, cu adevăruri pe care de multe ori preferăm să le ignorăm, oferindu-i cititorului posibilitatea de a-şi recunoaşte unele dintre cele mai ascunse temeri şi obsesii. Mai multe detalii, aici.

 

  • Dan Lungu, Pîlpîiri, un roman amuzant şi surprinzător, o privire nouă, ludic-epistemologică, asupra satului românesc contemporan. Mai multe detalii, aici.
  • Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți, un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus. Mai multe detalii, aici.

 

  • Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost, un roman epistolar, o mostră de istorie contrafactuală, în care autorul reuşeşte să reconstruiască Moldova veacului al XVII-lea, o altă lume, diferită de cea despre care citim în cărţile de istorie, şi totuşi extrem de familiară. Mai multe detalii, aici.

 

  • Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire, un volum care demonstrează că de la Facerea lumii, fiecare nume are în spate o istorie, iar fiecare ființă de pe pămînt are o rădăcină fantastică din care se poate naște, din fantezia unui povestaș inspirat, o nouă poveste. Mai multe detalii, aici.

 

  • Radu Părpăuță, Rămas-bun, olume în care se rîde, se bea straşnic, se mănîncă pe măsură, dar şi o lume a cotidianului ceauşist, cu zonele sale de absurd, de exotism, de diversitate. Mai multe detalii, aici.

 

  • Mihai Buzea, Jimmy. Purtîndu-ne prin ţară şi prin Europa, scris cu umorul negru caracteristic lui Mihai Buzea, Jimmy este romanul unei iubiri toxice, a cărei împlinire pare să fie mereu după colţ, dar nu e niciodată cu adevărat palpabilă. Mai multe detalii, aici.

 

  • Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte, o poveste captivantă situată în Moldova secolului XVII, care nu va surprinde prin fapte de glorie, ci prin măruntul fapt divers, prin atmosferă şi limbaj, prin obiceiurile, superstiţiile şi peripeţiile personajelor. Mai multe detalii, aici.

 

  • Tudor Ganea, Porci. Jocuri-pasiune pentru adulţi, drone, o nouă religie, porci şi porcari, dictatori şi disidenţi, lupte pe viaţă şi pe moarte –  o distopie cu accente etno ce debordează de fantastic şi fantezie. Mai multe detalii, aici.

 

  • Carte de nonficțiune, titluri apărute în colecțiile consacrate ale editurii: „Plural”, „Ego-grafii”, „Historia”, „Biblioteca Memoria”, „Seria de autor Andrei Oişteanu”, „Collegium”, „Hexagon” etc.

 

  • Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Istorie, religie şi literatură, ediția a II-a, revăzută, adăugită şi ilustrată. Un omagiu adus sexualităţii (omului), dar şi o încercare de a înţelege delicatele şi misterioasele ei mecanisme şi modul în care ele influenţează (şi sînt la rîndul lor influenţate de) mecanismele sociale, morale şi culturale. Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan, celebrul compozitor, ghitarist, inginer de sunet, orchestrator, autor şi producător de proiecte muzicale timişorean, autorul cîntecului „Timişoara”, considerat „Imnul Revoluţiei Române” de la Timişoara. Volumul Şapte zile, plus una răspunde la întrebarea „Cum se poate face artă fără compromis?” Simplu: făcînd arta în care crezi. Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Seria de autor Gheorghe Crăciun, Pulsul prozei, ediție îngrijită de Carmen Mușat și Oana Crăciun, prefață de Carmen Mușat. „Un volum prin care autorul și-a propus să provoace ideile primite de-a gata, să tulbure apele stătute ale criticii și teoriei prozei, la începutul mileniului trei.” (Carmen Mușat) • Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii. O carte a devenirii, care spune povestea unei fete din Drobeta-Turnu Severin care a reuşit să înţeleagă Bucureştiul şi să-şi creeze o relaţie de acceptare reciprocă cu el. Mai multe detalii, aici.
  • „Biblioteca Polirom”– cele mai aşteptate traduceri din literatura universală, cei mai îndrăgiţi scriitori ai lumii, cele mai rîvnite titluri
  • A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890), ediţie îngrijită şi traducere de Sorina Bălănescu, o parte din cele 4400 de scrisori ale lui  Cehov, parte care are în vedere mai degrabă momente din viața literară a autorului, decît detaliile mărunte ale vieții de zi cu zi. Mai multe detalii, aici.

 

  • George Orwell, Cum am împușcat un elefant, o sumă de eseuri literare ce oferă cititorilor o perspectivă cuprinzătoare asupra vieţii şi operei lui George Orwell. Diverse prin substanţă, avînd în fundal un puternic filon autobiografic, ironice şi cuceritoare, eseurile lui Orwell se îmbină ca piesele unui puzzle ce întregeşte imaginea oferită de romanele sale. Traduceri din limba engleză şi note de Mihaela Ghiţă şi Ciprian Şiulea. Mai multe detalii, aici.

 

 

  • Philip Roth,De ce scriem. Ultimul volum antum al lui Philip Roth, publicat iniţial în prestigioasa colecţie Library of America, cuprinde eseurile, interviurile, reacţiile polemice şi comentariile critice ale marelui autor american, apărute de-a lungul câtorva decenii.Traducere şi note din limba engleză de Radu Pavel Gheo. Mai multe detalii, aici.
  • Haruki Murakami și Seiji Ozawa,Pur și simplu despre muzică, o perspectivă fascinantă asupra naturii muzicii.” (Publishers Weekly) • Traducere din limba japoneză şi note de Mihaela Albulescu. Mai multe detalii, aici.

 

  • Rabih Alameddine, Îngerul istoriei, povestea captivantă, profundă şi plină de umor a luptei dintre memorie şi uitare. Traducere din limba engleză şi note de Irina Bojin. Mai multe detalii, aici.

 

  • Yannick Haenel, Apără-ți coroana, Prix Médicis 2017, o punte între cinema şi literatură într-o manieră încîntătoare şi totodată pătrunzătoare. Traducere din limba franceză şi note de Laurenţiu Malomfălean. Mai multe detalii, aici.

 

  • Jón Kalman Stefánsson, Inima omului, ultima parte a trilogiei fiordurilor, începută de romanul Între cer şi pămîntşi continuată cu Tristeţea îngerilor, trilogie care i-a adus autorului său un uriaş succes internaţional. Traducere din limba franceză de Magda Răduță. Mai multe detalii, aici.

 

  • Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării, un roman care vorbeşte despre frica de celălalt, despre absurdul rasismului, despre iubire şi capacitatea de a ne salva sufletele. Traducere din portugheză de Simina Popa. Mai multe detalii, aici.

 

  • Kamel  Daoud, Zabor sau Psalmii, autorul romanului Cazul Meursault, contraanchetă, distins în 2015 cu Premiul Goncourt pentru debut. Zabor sau Psalmii este o fabulă despre puterea cărţilor în faţa morţii. Traducere din limba franceză şi note de Cristina Ioana Radu. Mai multe detalii, aici.

 

  • Matthew Weiner, creatorul celebrului serial Mad Men, Heather, cu totul. Scris cu mînă sigură, Heather, cu totulilustrează cu o remarcabilă economie de mijloace o realitate contemporană sumbră, concentrată într-o poveste cu puţine personaje şi multă forţă emoţională, al cărei final are o puternică încărcătură simbolică. Traducere din limba engleză de Ariadna Ponta. Mai multe detalii, aici.
  • Tom Perrotta, Doamna Fletcher, autorul bestsellerului internaţional Mici copiişi scenaristul filmului omonim, nominalizat la Premiul Oscar. O meditaţie asupra obsesiilor, aspiraţiilor, spaimelor şi incertitudinilor oamenilor obişnuiţi. O oglindă a Americii contemporane. Mai multe detalii, aici.

 

Polirom Junior

Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim. Cu ilustraţii de Ecaterina G., o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor. Mai multe detalii, aici.

 

 

 

 

Programul evenimentelor Polirom la Gaudeamus 2018

 

Joi, 15 noiembrie

  • ora 18.00: Paul Cernat, Vase comunicante. (Inter)feţe ale avangardei româneşti interbelice

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Ion Pop

Va modera: Ovidiu Șimonca

 

Vineri, 16 noiembrie

ora 12.00: Daniel Dăianu, Băncile centrale, criza și postcriza. România și Uniunea Europeană încotro?

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Andrei Mocearov, Daniel Apostol

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 17.30: Fiction Ltd. Adrian Alui Gheorghe, Zugzwang sau Strada cu o singură ieșire

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Vasile Spiridon, Ciprian Măceșaru

Va modera: Claudia Fitcoschi

 

  • ora 18.00: Ego. Proză. Mihai Buzea, Jimmy

Vor vorbi, alături de autor: Cristian Teodorescu, Paul Cernat

Va modera: Adrian Botez

 

  • ora 18.30: Ego. Proză. Radu Părpăuță, Rămas-bun

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Dan Lungu

Va modera: Mihaela Răileanu

 

Sîmbătă, 17 noiembrie

  • ora 11.30: Biblioteca Memoria. Călători români şi călătoriile lor în secolul al XIX-lea, Ediţie îngrijită şi prefaţă de Mircea Anghelescu

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de îngrijitorul ediției: Ioan Stanomir, Cosmin Ciotloș

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 12.00: Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan, Șapte zile, plus una

Lansare de carte & ședință de autografe

Volum apărut cu sprijinul SAI Erste Asset Management S.A.

Vor vorbi, alături de autori: Horia-Roman Patapievici, Dragoș Neacșu

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 13.00: Seria de autor Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate. Ediția a II-a revăzută, adăugită și ilustrată

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Mircea Mihăieș, Angelo Mitchievici

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 12.00: Adrian Cioroianu (editor), Un centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învățat și ce nu au învățat românii din ultimul secol de istorie

Lansare de carte & ședință de autografe

*Evenimentul va avea loc la standul România Centenar.

 

  • ora 14.00: Seria de autor Gabriela Adameșteanu, Fontana di Trevi

Lansare de carte & ședință de autografe

Fragmente în lectura actriței Nicoleta Lefter

Vor vorbi, alături de autoare: Carmen Mușat, Șerban Axinte

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 15.00: Fiction Ltd. Alexandru Ecovoiu, Ambitus

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Tudorel Urian

Va modera: Mihaela Răileanu

 

  • ora 15.30: Fiction Ltd. Mircea Daneliuc, Cele mai tîmpite momente

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Titus Vijeu

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 16.00: Fiction Ltd. Bogdan Suceavă, Avalon. Secretele emigranților fericiți

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Paul Cernat

Va modera: Adrian Botez

 

  • ora 16.30: Fiction Ltd. Dan Lungu, Pîlpîiri

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Simona Sora, Viorel Ilișoi

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 17.00: Noutăți în Biblioteca Polirom

A.P. Cehov, O viață în scrisori. Corespondență I (1879-1890)

  1. Scott Fitzgerald, M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute

Vor vorbi: Mircea Mihăieș, Ioan Stanomir, Dan Croitoru

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

  • ora 17.30: Noutăți Junior

Flavius Ardelean, Bezna. Povestitorii din conacul von Veltheim

Vor vorbi: Ecaterina G., Flavius Ardelean

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

ora 18.00: Noutăți în Biblioteca Polirom. Seria Actual

Jón Kalman Stefánsson, Inima omului

Kamel Daoud, Zabor sau Psalmii

Yannick Haenel, Apără-ți coroana

Rabih Alameddine, Îngerul istoriei

José Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării

Tom Perrotta, Doamna Fletcher

Matthew Weiner, Heather, cu totul

Vor vorbi: Daniela Zeca-Buzura, Magda Răduță, Cristina Ioana Radu, Dana Pîrvan, Simina Popa, Alexandra Olivotto

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

  • ora 19.00: Fiction Ltd. Ovidiu Pecican, Lumea care n-a fost

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Ion Bogdan Lefter

Va modera: Mihaela Răileanu

 

Duminică, 18 noiembrie

  • ora 12.00: Seria de autor Gheorghe Crăciun: Pulsul prozei

Vor vorbi: Carmen Mușat, Marius Chivu

Va modera: Ovidiu Șimonca

 

  • ora 12.30: Cristian Preda, Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice

Lansare de carte & ședință de autografe

Vor vorbi, alături de autor: Ovidiu Nahoi, Cristian Pantazi

Va modera: Adrian Șerban

 

  • ora 13.00: Radu F. Alexandru, „Ultima dorință”. Comédii

Vor vorbi, alături de autor: Adriana Popescu, Andrei Cornea, Dan Cristea

Lansare de carte & ședință de autografe

Va modera: George Onofrei

 

  • ora 13.30: Noutăți în „Biblioteca Polirom”

George Orwell, Cum am împușcat un elefant

Philip Roth, De ce scriem

Haruki Murakami și Seiji Ozawa, Pur și simplu despre muzică

Vor vorbi: Mihaela Albulescu, Cristian Teodorescu, Marius Chivu, Marius Constantinescu

Va modera: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

  • ora 14.00: Ego-grafii. Lavinia Bălulescu, Terasa Fericirii

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autoare: T.O. Bobe

Va modera: Adrian Botez

 

  • ora 14.30: Ego. Proză. Cezar Amariei, Zilele noastre mărunte

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Viorel Ilișoi

Va modera: Mihaela Răileanu

 

  • ora 15.00: Ego. Proză. Tudor Ganea, Porci

Lansare de carte & ședință de autografe

Va vorbi, alături de autor: Cristian Teodorescu

Va modera: Adrian Botez

 

Click aici pentru a vizualiza programul de evenimente.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508