spot_img

Editura Herald, la Bookfest 2019

Editura Herald vă invită la ediţia cu numărul 14 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, (în pavilionul B2, la standul A19 din cadrul Romexpo). Toți iubitorii de carte vor avea prilejul de a descoperi noutățile editoriale, vor putea participa la cele 13 evenimente culturale pe perioada salonului de carte alături de invitați precum: Ion Bogdan Lefter, Svetlana Cârstean, Lavinia Bârlogeanu, Silvia Andrucovici, Cristian Român, Felicia Waldman, la dezbateri pe diverse tematici alături de autori, traducători şi specialişti în domeniu. Între 29 mai și 2 iunie 2019, Editura Herald aduce în atenţia publicului cititor o serie de titluri ce acoperă o gamă largă de domenii şi interese, de la autobiografii celebre, istorie, budism tantric tibetan, sufism, psihologie şi psihoterapie de cuplu până la filosofie, ştiinţă, antropologie și spiritualitate creștin ortodoxă. Bineînțeles, din oferta de la târgul de carte nu vor lipsi reducerile și promoțiile.

Pe scurt, regăsiţi mai jos agenda completă a lansărilor:

 

Miercuri, 29 mai

  • 18:30 – Culisele unei opere – Jurnalul Virginiei Woolf

Lansarea cărții Virginia Woolf – Jurnalul unei scriitoare

(Colecția “Autobiografia”)

Invitaţi: Ion Bogdan Lefter, Anca Irina Ionescu, Luisa Neag, Svetlana Cârstean

Moderator: Sorin Lucaci

 

     Joi, 30 mai

 

  • 17:00 – Psihoterapia – între știința și arta transformării

Lansarea titlului Stiința artei psihoterapiei de Allan Schore

(Colectia “Psihoterapia”)

Invitaţi: Lavinia Bârlogeanu, Gabriela Deniz, Claudia Vîlceanu, Rita Teodoru

Moderator: Sorin Lucaci

  • 18:00 – Masonerie Mistică și Marile Misterii ale Antichitătii

Lansarea cărții Simbolismul francmasoneriei de Jirah Dewey Buck

(Colecția “Arta Regală”)

Invitaţi: Vasile Zecheru, Claudiu Ionescu, Valentin Urziceanu, Ovidiu Voinea

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 19:00 – Etruscii si Spartanii – Civilizatii pierdute, istorii regăsite

Lansarea titlurilor  Etruscii de Lucy Shipley şi Spartanii de Paul Anthony Cartledge

(Colecția “Cultură și civilizație”)

Invitaţi: Valentin Bottez, Cristina Mitrea, Luisa Neag, Alexandra Litu

Moderator: Sorin Lucaci

 

Vineri, 31 mai

  • 18:30 – Odiseea cunoașterii – omul, de la supraviețuire la înțelegerea cosmosului

Lansarea cărților Marele Tot de Sean Carroll și Odiseea umană de Leonard Mlodinow (Colecția „Mathesis”)

Invitaţi: Cristian Român, Sorin Badea, Anca Bontaș, Costin Beda, Gabriela Deniz

Moderator: Sorin Lucaci

 

Sâmbătă, 1 iunie

  • 12:30 – Reconstrucția unui nou început – Procesul vindecării după divorț

Lansarea cărţii Reconstrucția. Cum să-ți refaci viața după divorț sau despărțire de Bruce Fisher și Robert Alberti (Colecția “Pas în doi”)

Invitaţi: Gabriela Deniz, Sofia Dumitriu, Ligia Moise, Cristiana Levitchi,

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 13:30 – Simbolismul corpului uman – Mituri și arhetipuri în traditiile spirituale

Lansarea cărţii Simbolismul corpului uman de Anick de Souzenelle (Colecția “Arhetip”)

Invitaţi: Felicia Waldman, Gabriela Deniz

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 14:30 – Povestea filosofiei – Viețile și ideile celor mai importanți filosofi occidentali

Lansarea cărții Povestea filosofiei – Viețile și ideile celor mai importanți filosofi occidentali de Will Durant (Colecția “Cultură și civilizație”)

Invitaţi: Ion Bogdan Lefter, Doru Căstăian, Luisa Neag

Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 15:30 – Isihasmul – calea către Rugăciunea Inimii

 

  • Lansarea cărţilor Muntele Tăcerii de Kyriacos Markides, Istorie și taină la Muntele Athos și Isihasmul sau meșteșugul liniștirii de Vasile Andru

 

(Colectia “Spiritualitate creștină”)

 

  • Invitaţi: Silvia Andrucovici, Andrei Găitănaru, Mihai Liță

 

  • Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 16:30 – Deschiderea Porții Dragonului – Invătăturile lui Wang Liping, maestru daoist modern
  • Lansarea cărții Deschiderea Porții Dragonului de Chen Kaiguo, Zhang Shunchao

(Colecția “Calea chineză”)

  • Invitaţi: Serban Toader, Richard Vencu, Mihai Liță

 

  • Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 17:30 – Rumi – Iubire și cunoaștere în înțelepciunea sufită

Lansarea cărţilor Mathnawi –  poeme, parabole și învătături sufite și Oceanul Sufletului de Rumi (Colecţia “Înțelepciunea Inimii”)

Invitaţi: Teodoru Ghiondea, Mihai Liță, Monica Găitănaru, Dragoș Dobre

Moderator: Sorin Lucaci

 

Duminică, 2 iunie

  • 13:00 – Maestrul Namkhai Norbu si nestematele budismului tibetan

Lansarea titlurilor Yoga Visului și Cristalul și Calea Luminii de Chogyal Namkhai Norbu

(Colecţia “Himalaya”)

 

  • Invitaţi: Gabriella Schneider, Alexandru Anton, Mihai Liță

 

  • Moderator: Sorin Lucaci

 

  • 14:30 – Ce este Tantra și cele Zece Mari Căi de cunoaștere a lui Dumnezeu?
  • Lansarea cărții DASA MAHAVIDYA – Cele zece mari puteri cosmice de Shankaranarayanan

(Colecţia „Tantra”)

 

  • Invitaţi: Monalisa Teodorescu, Teofil Teodorescu, Mihai Liţă
  • Moderator: Sorin Lucaci

 

RSVB – Eveniment Facebook

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508