spot_img

Editura Casa Radio și o zi de poveste la Gaudeamus Radio România 27

Vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 11.30, Editura Casa Radio vă prezintă cele mai noi apariții editoriale în Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!” – romane grafice (bandă desenată!) şi CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile poveşti de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură şi de interpretările unor actori legendari! Evenimentul, realizat în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC, va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio. Împreună cu un grup de elevi de la Școala Metropolitană Arc, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț, vor fi ilustratoarea Cristiana Călin și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a Editurii Casa Radio.

#Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul vor captiva, cu siguranță, atenția prichindeilor de azi și-i vor bucura și pe cei de ieri, părinți sau bunici, care-și vor aminti de copilăria celor o mie și una de povești…

O înregistrare istorică din 1969 ne prilejuieşte reîntâlnirea-surpriză, ca într-o capsulă a timpului, cu mari voci ale teatrului românesc. Amintim aici doar numele lui Fory Etterle, cel care joacă magistral rolul lui Sindbad.

La acest succes editorial au contribuit profesioniști din două generații: Marin Traian, care a semnat scenariul radiofonic, și Cristiana Călin, care a creat romanul grafic ce prezintă povestea într-o manieră ludică vizual modernă.

#Căluţul cocoşat este un roman grafic de Octavian Curoşu, după dramatizarea unui basm rusesc semnată de Victor Frunză în 1964. Adăugăm o înregistrare audio din acelaşi an, cu voci de aur ale scenei româneşti: Nicolae Gărdescu, Dumitru Furdui, Marin Moraru, Nucu Păunescu, Petrică Gheorghiu…

Generații de copii au fost încântaţi de poveste, de povestitori şi predau ştafeta copiilor de azi care nu doar vor auzi şi vedea cu ochii minţii, ca la radio, ci vor vedea aievea, răsfoind romanul grafic, incredibilele aventuri ale lui Ivanuşca, alături de prietenul său cel mai bun, Căluţul cocoşat!

#Ali Baba și cei 40 de hoți, o altă poveste fără vârstă, ne amintește cum lucrează în mod misterios soarta, inteligența și umorul, pentru a învinge lăcomia și răutatea lumii, și ne dă speranțe că și noi, cei de astăzi, putem juca feste unor puteri întunecate.

Alexandru Ciubotariu, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a redesenat povestea pentru copiii anului 2020, creând un roman grafic plin de farmec, sprințar și memorabil vizual.

Înregistrarea din anul 1965, cu vocile marilor actori Ștefan Mihăilscu-Brăila, Nicolae Gărdescu, Mircea Constantinescu, Marian Hudac ș.a., îi conferă acestei apariții de la Editura Casa Radio valoarea unui demers cultural veritabil, de recuperare patrimonială.

 

#„Noapte bună, copii!“ sau ocolul lumii în 7 poveşti! 

Colecția-vedetă a Editurii Casa Radio va împlini anul viitor 65 de ani de când îi mângâie pe copii cu blândețea vocilor din Fonoteca de Aur și îi educă cu înțelepciunea poveștilor din lumea întreagă. În acest an, colecția noastră iese în întâmpinarea copiilor cu două CD-uri care reunesc câte șapte dintre cele mai frumoase basme ale lumii. Din Daghestan și India până în Polonia, Bulgaria și Franța, poveștile noastre sunt rostite de vocile unor mari actori: Leopoldina Bălănuță, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Liliana Tomescu, Alexandrina Halic, Costache Antoniu, Elena Pop și mulți alții.

Descoperiți oferta noastră editorială pentru copii și dăruiți-le, în vremuri tulburi, ca hrană pentru minte limpede și inimă bună, apa vie a imaginației și înțelepciunii!

Detalii la www.edituracasaradio.ro

 

Noile apariții editorial dedicate copiilor pot fi achiziţionate, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio www.edituracasaradio.ro. De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508