spot_img

Editura Adenium, la Bookfest 2015

Principiile care marchează activitatea Adenium sunt: pasiunea și atenția pentru cartea bine scrisă, pentru superlativul în cultură și știință, pentru implicarea în viața socială a comunității și pentru educația în spiritul valorilor morale. De la activitatea editorială la cea de producție a unor importante evenimente culturale, Adenium parcurge, în fiecare zi, un exercițiu al excelenței. La Salonul Internațional de Carte Bookfest Adenium lansează 9 noi titluri și cel mai recent număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul complet al evenimentelor Adenium la Bookfest.

Joi, 21 mai 2015

Lansare de carte: Lecții de seducție. O reflecție profundă, din perspectiva celei mai intime fațete personale (autor Pilar Sordo)

Ora 14:30-15:00, Cafeneaua Literară Julius Meinl, pavilionul C4

Invitați: Alice Năstase Buciuta, Daniela Șerban

Moderator: Andrei Giurgia (Adenium)

Lansare revista TIMPUL numărul 194

Ora 16:30-17:00, Scena Agora, pavilionul C4

Invitați: Daniel Cristea-Enache, Emil Hurezeanu, Radu Vancu, George Bondor, Claudiu Komartin, Daniel Șandru

Moderator: Andrei Giurgia (Adenium)

Vineri, 22 mai 2015

Sesiune de autografe Aurora Georgescu, Poezioare mici-mici,

Ora 11:00-12:00, standul Adenium din Pavilionul C4

Lansare de carte: Je suis Charlie? Regândirea libertății în Europa multiculturală (coordonator Sorin Bocancea)

Ora 15:00-15:30, Cafeneaua Literară Julius Meinl, pavilionul C4

Invitați:  Sorin Bocancea, Cristian Preda, Sorin Antohi

Moderator: Daniel Șandru, director editorial Adenium

Lansare de carte:

Civilizația română modernă neîmplinită. Un eseu post-lovinescian (autor Alexandru Radu)

Dreptul public, perspectiva comparată şi analiza politică. O intersecţie necesară (autor Radu Carp)

Ora 15:30-16:30, Cafeneaua Literară Julius Meinl, pavilionul C4

Invitați: Doru Tompea, Sorin Bocancea, Alexandru Radu, Radu Carp, Romulus Brâncovenu, Ioan Stanomir

Moderator: Daniel Șandru, director editorial Adenium

Lansare de carte: 25 de ani după. Alternative și provocări (autori Paul Cernat și Alexandru Matei)

Ora 16:30-17:00, Cafeneaua Literară Julius Meinl, pavilionul C4

Invitați: Ovidiu Șimonca, Alexandru Matei, Paul Cernat, Vasile Ernu

Moderator: Daniel Șandru, director editorial Adenium

Sâmbătă, 23 mai 2015

Lansare de carte: Poezioare mici-mici (autor Aurora Georgescu)

12:00- 13:00, Scena Agora, pavilionul C4

Invitați: Aurora Georgescu, Bianca Brad

Moderator: Andrei Giurgia (Adenium)

Lansare de carte: Infernala comedie (autor Emil Brumaru)

Ora 17:00-18:00, Cafeneaua Literară Julius Meinl, pavilionul C4

Invitați: Emil Brumaru, Daniel Cristea Enache, Radu Vancu, Luminița Corneanu

Moderator: Daniel Șandru, director editorial Adenium

Duminică, 24 mai 2015

Lansare de carte: 69 de motive stupide ca să te apuci de citit (un proiect Hyperliteratura.ro)

Ora 15:00-16:00, Scena Agora, pavilionul C4

Invitați: Daniel Șandru, Andrei Ruse, Alexandra Georgiana Andrei

Moderator: Andrei Giurgia (Adenium)

Lansare de carte: Să mâncăm etic, O analiză a moralității consumului de animale (autori Gary L. Francione și Anna Charlton)

Ora 17:30-18:00, Scena Agora, pavilionul C4

Invitați: Vasile Paraschiv și Anda Ligia Alecu

Moderator: Andrei Giurgia (Adenium)

Adenium vă așteaptă cu evenimente de calitate și cărți bune la standul din Pavilionul C4.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508