spot_img

Două Gale și premieră cu spectacolul ”Madagascar” la final de FOC 2019

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Opera Copiilor (FOC), cel mai amplu festival dedicat celor mici, se apropie de final, iar Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a pregătit pentru toți bucureștenii două unice spectacole de gală. Sâmbătă, 15 iunie 2019, începând cu ora 19:00, la Grand Arena OCC, oamenii de toate vârstele, sunt așteptați la spectacolul ,,Muzica desenelor animate”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, unde vor putea asculta melodii celebre din filmele de animație și din seriale consacrate de desene animate. Artiștii talentați ai OCC sunt cei care vor da viață personajelor, iar programul artistic variat și incitant va conține momente inedite care promit să sublinieze frumusețea și unicitatea faimoaselor filme de animație, mai vechi sau mai noi.

Biletele la ,,Muzica desenelor animate” pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro  și sunt fără loc, scaunele fiind ocupate în ordinea sosirii spectatorilor. Accesul în sala de spectacol este permis începând cu ora 18:30.

Nicu Alifantis și spectacolul său special dedicat copilăriei, ,,Șotron”, încheie a V-a ediție FOC

Ultima zi a Festivalului Opera Copiilor 2019 se încheie cu un invitat de onoare – cantautorul Nicu Alifantis, care va susține duminică, 16 iunie, pe scena Grand Arena OCC, începând cu ora 19:00, spectacolul său original dedicat copiilor, intitulat ,,Șotron”. Acest concert al copilăriei, al purității, incocenței și al celor mai frumoase amintiri, promite să atingă inimile tuturor celor prezenți în sală. Biletele se găsesc pe www.bilete.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 ,,Madagascar. A Musical Adventure JR.” – ultima premieră a stagiunii 2018-2019 la OCC, în cadrul FOC 2019

Din 14 iunie, Opera Comică pentru Copii  prezintă, la Sala Mare, în cadrul Festivalului Opera Copiilor 2019, ultima premieră a stagiunii curente – spectacolul ,,Madagascar, a Musical Adventure JR”, o aventură muzicală senzațională cu și despre copii, adaptată, de Jacqueline Bratu, după superproducția cinematografică Madagascar. Alături de leul Alex, zebra Marty, girafa Melman, hipopotamul Gloria și, bineînțeles, simpaticii pinguini, cei mici vor lua parte la o călătorie unică și fascinantă, care, timp de 60 de minute, cu siguranță îi va încânta și le va aduce zâmbetul pe buze. Biletele pentru cele 5 reprezentații programate pe 14 iunie, ora 18:30, 15 și 16 iunie, orele 11:00 și 17:00 pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

 

Festivalul Opera Copiilor nu înseamnă numai spectacole, ci și numeroase activități dedicate întregii familii. În al patrulea weekend FOC, ultimul al acestei ediții, distracția continuă printre cele 120.000 de bile împrăștiate în cei 150 de metri pătrați de spațiu de joacă la Piscina cu Bile, dar și la Aventura Parc, Grădina cu Jocuri, unde cei mici sunt invitați să descopere sutele de boardgames-uri, jocuri de logică și de strategie, la zona de Water Fight și în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room. Poveștile frumoase se aud în continuare la Biblioteca Vie, unde membrii echipei OCC sunt nerăbdători să îi întâlnească pe copii și să le împărtășească istorisirile lor minunate, iar la Căsuța din Copac, vedete precum Felicia Filip, Maria Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Zoli Toth, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și mulți alți artiști sunt încântați să le citească celor mici pagini din cele mai îndrăgite povești ale copilăriei. Cinematograful OCC este un alt punct de atracție al FOC 2019, unde vor rula filme de la Festivalul Internațional de Film de Animație ANIMEST până târziu în noapte. La apariția întunericului, dacă cerul este senin, cei mici sunt invitați să studieze corpurile cerești, uitându-se la ele cu ajutorul telescoapelor profesionale în cadrul programului Observatorul de stele.

Este ultimul weekend în care Grădina cu Fluturi, amplasată în curtea instituției din Calea Giulești, nr. 16, poate fi admirată și ultimele zile când cei mici se pot lăsa purtați de imaginație și creativitate la Atelierele printre nori. Detalii suplimentare despre activitățile și jocurile pregătite de echipa OCC din cadrul Festivalului Opera Copiilor pe www.operacopiilor.ro .

 

Tabăra de Vară OCC te așteaptă!

 

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi, iar cele mai frumoase amintiri se construiesc în Taberele de Vară OCC. Organizate în lunile iunie și iulie, în spațioasa curte a instituției, unde vor fi amenajate corturi cu acțiuni interactive și ateliere dedicate, Taberele de Vară OCC promit să ofere celor mici experiențe de neuitat. Activitățile pregătite de echipa OCC se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și vor fi organizate în mai multe serii de câte 30 de copii. Copiii vor beneficia de cazare, șase mese, participarea la o serie extinsă de jocuri interactive pregătite în zona Aventura Parc și în curtea OCC. Cei mici se vor putea distra la piscina cu bile, vor petrece diminețile în compania fluturilor colorați, vor participa la ateliere de pictură cu figurine cadou și ateliere de plantat flori, se vor distra în voie la concursurile Water Fight, vor asculta povești fascinante și vor lua parte la un tur ghidat în camerele secrete ale OCC. Experiența de la Tabăra de Vară OCC va fi completată de kit-ul de tabără personalizat, conținând rucsac, tricou, jurnal, insignă și termos. Detalii suplimentare puteți afla sunând la numărul de telefon 0751.261.479.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508