spot_img

Dan Mircea Cipariu şi Robert Şerban, la show-ul de poezie, film şi rock alernativ ce inaugurează „La Căpiţe”

Joi, 25 iulie 2013, ora 22.00, în Timişoara, va fi inaugurat un nou spaţiu cultural pentru taclá şi divertisment fin, “La Căpiţe” (Bdul Corneliu Coposu, nr. 3, peste drum de Şcoala de Vest). Poeţii Dan Mircea Cipariu şi Robert Şerban vor susţine un inedit recital de poezie, blues şi rock alternativ, împreună cu Burning Table, cu intervenţiile şi improvizaţiile marca DJ K-LU. Cu acest prilej, regizorul Edi Man va lansa filmul de scurt metraj „Joie de vivre”, produs special pentru „La Căpiţe”. Vineri, 26 iulie 2013, în noul spaţiu cultural, va avea loc concertul live „Persona” urmat de mixajele marca DJ Ben Boognar. Sâmbătă, 27 iulie 2013, de la ora 22.00, va avea loc concertul live „Blazzaj”, urmat de mixajele DJ Goju. „M-a prins tare mult ideea unui spaţiu al unei gândiri eliberate de betoane, un loc al unei stilistici care să ne aducă mai aproape de copilărie, natură şi poezie. Îmi place La Căpiţe pentru că invită la sinestezie într-o lume în care tehnologia vrea să medieze aproape toate relaţiile interumane şi sociale. Voi citi din singurătatea vine pe facebook şi, în premieră, câteva poeme dintr-o nouă carte la care lucrez şi care se va intitula Imprimantă pe viaţă. Voi citi, de asemenea, şi un poem scris special pentru acest spaţiu al nostalgiei: să scăpăm de ţâfnă şi de fiţe / printre poetici „La Căpiţe” // să savurăm lichidele hotare / în trupuri cu idei solare // să trecem prin banatul de senzaţii / subtilele vocale cu ovaţii. Mă bucur să revin la Timişoara şi să am un recital împreună cu un prieten bun şi drag, Robert Şerban, unul dintre numele importante ale lumii noastre literare.”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

La Căpiţe e o grădină de vară, tolănită pe malul Begăi. Stilul e…etno-eclectic, adică nu vom avea căruţă cu muşcate, însă vor fi scaune vechi de la ţară şi câteva scaune de designer, o masă a pupăcioşilor, un şah şi un scrabble supradimensionate, grijă pentru copilaşi, locuri de stat diferit tratate, clienţii vor sta pe nişte podine, aşa, cu respect, sub candelabre atârnate din pomi, la lumina lumânărilor din sfeşnice argintate, becuri albe împrăştiate printre crengi, câteva duşuri cu câte o scară veche de lemn, cu un prosop atârnat lejer, o şură cu fân şi locuri de stat, bar cu bucătărie (de la pită cu untură şi piparcă, langoşi cu brânză şi mărar, până la supă de vongole cu şofran, totul gătit pe loc). Duminicile vom organiza târguri bio pentru tinerii fermieri, brunch-uri ţărăneşti din diferite zone. Desigur, există şi o scenă de 6x4m unde vom prezenta, la sfârşit de săptămână, show-uri de muzică, poezie, film şi imporovizaţii şi mix-uri ale unor DJ cu gust”, a declarat Alina Hambaras, managerul “La Căpiţe”.

Dan Mircea Cipariu s-a născut la 7 septembrie 1972 în Bucureşti. Este absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece în 1999, cu volumul „Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (Editura Libra). Membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR). În 2009, a fost reales pentru un al doilea mandat preşedinte al filialei USR Bucureşti-Poezie. În 2007, volumul său de poeme Tsunami, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În 2008, a iniţiat şi coordonat proiectul SCRIITORI PE CALEA REGALĂ, iar în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2013 proiectul MARATONUL DE POEZIE, BLUES ŞI JAZZ. În 2011, 2012 şi 2013, de Ziua Culturii Naţionale, a iniţiat şi coordonat Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2010, 2011 şi 2012. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei EURO CULTURART şi publisherul www.agentiadecarte.ro , spaţiu virtual unde sunt prezentate la zi evenimente de carte şi artă. Este preşedintele Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România şi preşedintele OPERA SCRISĂ. RO – societate de gestiune a drepturilor de autor. În 2012, la editura Tracus Arte, a apărut cel mai recent volum de poezie semnat Dan Mircea Cipariu, singurătatea vine pe facebook, cu 12 desene de Mihai Zgondoiu.

Robert Şerban s‐a născut la 4 octombrie 1970, în Turnu Severin. Este scriitor, jurnalist şi editor. Trăieşte în Timişoara. A debutat cu cartea Fireşte că exagerez (poezie, 1994, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România). Au urmat Odyssex (poezie, 1996), Piper pe limbă (interviuri, 1999, Premiul filialei din Timisoara a U. S. R.), Pe urmele marelui fluviu /Auf den Spuren des grossen Stroms (coautor, poezie şi proză, 2002), Timişoara în trei prieteni (coautor, poezie, 2003, Premiul revistei „Poesis“), A cincea roată (interviuri, 2004, Premiul filialei din Timişoara a U. S. R.), Barzaconii/Anus dazumal (proza, 2005), Cinema la mine‐acasă (poezie, 2006, Premiul revistei „Observator cultural“ pentru cea mai bună carte de poezie din 2006, Premiul Filialei Timişoara a U. S. R.), Athénée Palace Hotel (coautor, teatru, 2007), Ochiul cu streaşină (publicistică, 2007), O căruță încărcată cu nimic/ein karren beladen mit nichts (coautor, poezie, 2008), Moartea parafină (poezie , 2010).

AgentiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508