spot_img

Conferinţele BookLand Evolution: ”Ce mi-ar plăcea să fac pentru tot restul vieții mele fără să mă plictisesc?”

Marţi, 3 martie 2020, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 7a) demarează la București cu 7 speakeri excepționali. Înscrierile online au depășit deja așteptările, tinerii dorind să se lase inspirați de recomandările acestora în a-și îndeplini visul. Sute de liceeni și studenți sunt așteptați în București, la Teatrul Nottara – sala Horia Lovinescu (Bd. General Gh. Magheru nr. 20, sector 1), în intervalul orar 09:30-13:00, pentru a asculta și a interacționa cu profesionişti consacrați, veniți să-i încurajeze să îmbrățișeze educația și să-și alcătuiască un sistem corect de valori și referințe.  Conferințele BookLand Evolution din București (val primăvară) îi aduc în prim plan pe: Maia Morgenstern, Puya, Andreea Roşca, Raed Arafat, Liviu Mihaiu, Andrei Păunescu şi Gabriel Diaconu. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Maia Morgenstern – Actriţă: „De îndată ce am descoperit bucuria de a citi, de a învăța, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor și prin intermediul cărților, am învățat să mă bucur, să zbor, să plutesc, să înot, să plonjez în lumea culturii. Cultura înseamnă tot ce ne înconjoară!”

Puya – Interpret muzică hip-hop: „Dacă vrei să ai succes trebuie să gândești astfel: ‘Ce mi-ar face plăcere să fac pentru tot restul vieții mele fără să mă plictisesc?’. Mulți se uită la oamenii care au bani și vor să facă exact ce fac aceia, fără să se intereseze dacă jobul în sine le place sau nu / li se potrivește sau nu. Entuziasmul e motorul care te face să treci peste problemele oricărui început de drum. Știu că acum influencerii și influentatul sunt la modă dar experiența personală e cea mai importantă. E bine să greșești greșelile tale nu pe ale altora. ‘Greșeala’ are o conotație negativă când de fapt e calea spre învățare. Până și în Geneza scrie: ‘Dumnezeu a făcut lumea … a văzut că e bine și a continuat.’ A face, a observa și a trage o concluzie personală înseamnă, de fapt, învățare. Eu sunt produsul unui șir lung de greșeli pe care, bineînțeles, nu le știe nici dracu’ pentru că toți se concentrează doar pe succesul meu de acum. Iar asta e o greșeală :). Nu s-a întrebat nimeni oare ce făceau influencerii și speakerii motivaționali înainte să dea sfaturi? Oare au ascultat alți influenceri?”

Andreea Roşca – Jurnalist, Scriitor, Fondator The Vast&The Curious: „Dedicăm muncii o treime din viață. Dacă nu găsim ceva care ne interesează, de care ne pasă și la care putem fi buni, acestă treime poate fi un chin. Trebuie să continuăm să căutăm, să încercăm și să credem. Nu e un drum drept și nimeni în afară de noi nu poate ști mai bine ce este acel ceva.”

Raed Arafat – Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „Cred într-o temeinică pregătire și dedicare meseriei pe care vrei să o practici. Tinerii au nevoie de modele și de mentori care să-i atragă și să-i ghideze în evoluția lor, învățându-i cum să treacă peste lipsa de încredere în sine sau în viitor.”

Liviu Mihaiu – Director editorial: „La ora asta, a fi educat nu mai este o valoare în România, de aceea toţi oamenii instruiţi pleacă. Practic e cea mai mare criză a fondului în raport cu forma. Eu nu cred că ţara aceasta are viitor fără o investiţie masivă în educaţie.”

Andrei Păunescu – Muzician, Scriitor, Jurnalist, Cadru didactic şi Caricaturist: „Este căutată cartea, mai puțin căutată decât alte dăți, dar n-are cum să dispară bucuria de a avea în mână o carte cu foaia de hârtie, cu foşnetul ei şi cu independența pe care ți-o dă, pentru că unei cărți nu i se termină niciodată bateria, nu i se strică niciodată afişajul şi nu ți-o poate denatura nimeni prin tot felul de programe şi păcăleli informatice, aşa încât e mai puțin numeroasă decât în alte dăți, dar armata cărții rămâne în picioare.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru, Rocker şi Scriitor: „Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă sau se observă. Să educi generațiile care vin e un deziderat care nu poate fi lăsat în seama unor oameni fără alfabetul necesar.”

Ȋn 2020 conferinţele poposesc în 25 oraşe, reunind 20,000 liceeni şi studenţi cu 200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere.

Intrarea este LIBERĂ! Însă orice donație pentru renovarea școlilor din mediul rural este apreciată!

https://book-land.ro/bucuresti1/

www.book-land.ro/conferinte, www.facebook.com/BookLandRomania, https://www.youtube.com/c/BookLandRomania

Sponsori: Nepi Rockcastle, Unicredit Consumer Financing, Wipro, Nuclearelectrica, Asevi, Deutsche Leasing, Borsec, Tipografia Real, Real Grup Invest, Ropeco, Gias Grafit XPS, Squarechem, Acma Business, Agrocomert Holding, Termizo XPS, ROEL, Metron Group, Gradinariu, Acces Financial Services, Genco’93, Oua De Tara, Vimetco Alum, Ainodekam Service Auto, High Tech Clima, TEVA, Dagmar, Still Romania, Bucur Obor, Porsche Finance Group Romania, Omnia Plast, GMP PR, Di Bas, Good Days Therapy, Tractor Proiect Comert, GSM Fit, Travel Free, F64 Studio, Serv Class, Comunitatea Musulmana Ahmadiyya, Stand For Development, Filip Spedition, All Cio Invest, Voest Alpine, Killer, Proenerg, Prosalv, Paflora, Casa Ta, Migdalin, ConsulTeam Expert, Lugera The People Republic, Self Gepi, Ro Proserv, Welde, Verla, Resco Distributie, Logic Computer, Romtehnica, Intens Prest, Velineo, Net Distribution, Tehnoinstal, Traun Guard HMS, Gold House, Nizar Construct.

Parteneri: Agentia de carte.ro, Agerpres, AJRP, Asociatia Tinerilor Uniti, Book HUB, Bucharest Cultural Events, Calendarul Magic, Capital Cultural, Cariere, Ceasca De Cultura, Centrul De Parenting, Colors In Projects, Didactic.ro, Ecreator.ro, Examenul Tau, Forbes Kids, Gala Societatii Civile, Gokid, Initiativa In Educatie, Intuitext, Iqool, Jurnalul De Afaceri, Kreatoria.ro, Leviathan, Literatura De Azi, Magazine Q, Magic FM, Margot, Necenzuratmm.ro, Olimpiade.ro, Ordinea Zilei, Pap Tot!, Radio Clasic In Culori, RADOR, Rock FM, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sapte Seri, Scoala Intuitext, Sfatul Parintilor, Starea Presei, Stiinta & Tehnica, Stirilemm.ro; Suntparinte.ro, Suplimentul De Cultura; Timpul, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Vipstyle.ro, Ziare.com.

BookLand a luat naștere acum peste 9 ani ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orașe. Taberele Coolturale BookLand şi Conferinţele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completând abordarea socio-educațională asumată. În cele 6 ediții, Conferințele s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri cărora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi și recomandări. Iar în cadrul celor 7 ediții ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,200 tineri au fost încurajați prin workshop-urile și lectura zilnică să prețuiască timpul liber și echilibrul fin dintre distracție și educație. Ebook-urile de pe BibliotecapeMobil au fost descărcate de peste 1 milion ori în cei 6 ani. Iar dacă până acum am renovat&dotat 3 școli în mediul rural, anul acesta schimbăm viitorul copiilor din 10 școli!

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508