Ce instituţii contează pentru scriitorul român?

Într-o ţară în care criza economică şi, mai ales, cea spirituală fac casă bună cu triburile literare şi talibanii lor de profesie ori de ocazie, mulţi scriitori nu ştiu prea bine cine le poate sprijini proiectele literare ori evenimentele de promovare. AgenţiadeCarte.ro îşi propune să afle prin acest vot al lunii decembrie 2010 ce instituţii publice sau non-guvernamentale contează pentru scriitorul român? Opiniile voastre ne interesează la fel de mult ca şi votul. Au fost alese 10 instituţii care au finanţat constant proiecte literare în ultimii ani. Votul se închide la 10 ianuarie 2011.

Loading ... Loading ...


Număr de vizualizări :25203


4 Comments to “Ce instituţii contează pentru scriitorul român?”

 1. Horia Gârbea spune:

  Mi se pare ca trebuia lasata posibilitatea raspunsului multiplu. De ex pt. mine conteaza si USR dar si Primaria sector 2 si, la o privire mai altenta si altele din lista.

 2. -azi, rezultatul votului pare a fi coservator,sentimental.Poate si in literatura marimea conteaza si nu ma refer la dimensiunea operei ci la marimea sumei bugetare ,sponsorizate ,etc , subiectiv distribuite. Vreau sa cred ca in final sondajul va reflecta calitatea umana si artistica a membrilor acestor institutii, care poate chiar conteaza pentru creationistii incapatanati–! Craiun fericit ,dragi mei „consumatori de vise „!

 3. Horia spune:

  Cam straniu acest clasament. Il suspectez de oarecare lipsa de onestitate. Vreti poate sa spuneti ca pentru anumiti scriitori conteaza institutia primariei si numai in anumite contexte.
  Este de ajuns sa privesc numai juriul de la acordare a celui mai recent premiu. Si lista scriitorilor nominalizati, dinc are lipsesc inexplicabil niste nume altfel deloc de lasat deoparte… Se poate vedea foarte bine cum criterii de gust literar coincid cu altele, complet exterioare literaturii.
  Nu vreau sa desfiintez intentiile unei asemenea institutii, care oricum sunt la o distanta net superioara fata de vechea imagine, semi-obtuza asociata cu primaria. Este posibil ca ea sa fie chiar straina de asa-zisele tabere literare de la noi. Dar onestitatea trebuie sa fie o prezenta permanenta.
  Da, s-au finantat proiecte literare, dar nu in asemenea masura incat sa fie posibil un astfel de sondaj. Vom vedea, in viitor, ce tipuri de proiecte se vor sprijini.

 4. gellu dorian spune:

  Ancheta trebuia sa se numeasca CE INSTITUTII CONTEAZA PENTRU SCRIITORUL DIN BUCURESTI, de bine ce a iesit pe primul loc Primaria Sect.2. Pai sunt in tara institutii, in special primarii, care fac mai mult decit toate celalalte mentionate la un loc.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro