spot_img

Candidați la fericire? Citiți o carte!

Joi, vineri și sâmbătă, 21, 22 și 23 aprilie 2016, în preajma Zilei Internaționale a Cărții, Drepturilor de Autor și Bibliotecarului, se organizează la Târgu Jiu programul cultural ”Candidați la fericire? Citiți o carte!”. Timp de trei zile vor avea loc mai multe evenimente literare și artistice, iar personalitatea în jurul căreia se compune ediția din acest an este scriitoarea Ileana Vulpescu. Important om de cultură, Ileana Vulpescu scrie proză și teatru, traduce din literaturile engleză, franceză și spaniolă, și semnează versiuni în limba franceză din literatura modernă și contemporană românească. Vă invităm la o întâlnire cu literatura de calitate și, mai ales, cu un fabulos scriitor contemporan. Să ne prețuim valorile atât timp cât le avem și să învățăm și tinerii să facă la fel. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

De-a lungul programului ”Candidați la fericire? Citiți o carte!”, elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” vor fi implicați activ. Astfel, conform programului de mai jos, îi veți găsi joi și vineri, la Librăria ”Mihai Eminescu”, în postura de librari pentru o zi, intrând în contact direct cu cititorii Ilenei Vulpescu și nu numai. Îi puteți urmări, de asemenea, într-o dezbatere publică, în cadrul unei ceainării literare, dar și în momente de artă dramatică. Programul conține și multe surprize, pe care le veți descoperi participând la evenimentele pe care vi le prezentăm mai jos. Vă mai putem spune doar că printre invitați îi mai găsiți pe pianistul Florin Berculescu, scriitorul Viorel Gârbaciu, pianistul Marius Tiriplică, tineri artiști și muzicieni elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” și alții.

Program

Joi, 21.04.2016

10.00 – 17.00 – Librar pentru o zi (Librăria ”Mihai Eminescu”)

17.00 – 19.00  – Ceainărie literară. ”Orwell, carte și film. Distopii, utopii…”  (sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”)

Vineri, 22.04.2016 – zi dedicată scriitoarei Ileana Vulpescu

11.00 – 13.00 – Librar pentru o zi (Librăria ”Mihai Eminescu”)

17.00 – 18.00 – Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” – Ceainărie literară – Invitați: scriitorul Viorel Gârbaciu, pianistul Marius Tiriplică, cvartet de coarde al Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” – în prezența doamnei Ileana Vulpescu

18.15 – Teatru stradal (în fața Teatrului ”Elvira Godeanu”) – un moment pregătit de actorul Pompiliu Ciochia împreună cu elevi ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”

19.00 – Teatrul ”Elvira Godeanu” – Dialoguri cu Ileana Vulpescu

În cadrul acestui eveniment, pianistul Florin Berculescu va susține un microrecital. Elisabeta Gîlcescu va fi, de asemenea, prezentă pe scenă, într-un dialog cu invitatul special al zilei, doamna Ileana Vulpescu. Moderator: Dorina Cioplea. În program vor fi și multe surprize. În foaierul Teatrului veți putea admira o expoziție de arte vizuale realizată de elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Iar elevii Colegiului Național ”Tudor Vladiirescu”, despre cărți citite și cărți interpretate.

Sâmbătă:

12.00 – la Biserica ”Sfinții Apostoli” – Pomenire – Tedeum – Romulus Vulpescu, Tatiana Stepa, Constantin Brâncuși și alți dispăruți dintre noi

Organizatori: Elena Roată; Elisabeta Gîlcescu; Dorina Cioplea; Elena Velțan

Sponsor: Fundația Artego Umanitar

Parteneri: Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” – Centrul de Excelență Umană; Arta Conversației; Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”; Biblioteca Județeană Gorj ”Christian Tell”; Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”; Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”

Parteneri media: Acces TV; AgențiadeCarte.ro; Gorjeanul; Gorj-Domino; Gorj Exclusiv; Gorj TV; Pandurul; Tele 3; TV Sud; www.luispopa.ro, Radio Târgu Jiu

Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508