spot_img

BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU 2019 își anunță câștigătorii!

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Județean, s-a încheiat sâmbătă, 8 iunie 2019, desemnându-și câștigătorii: Vlad Cristache – cel mai bun regizor (pentru regia spectacolului Romanțioșii de Edmond Rostand, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești); Rodica Negrea – cea mai bună actriță (pentru rolul Violet din spectacolul Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci, Teatrul Mic); Ștefan Mihai – cel mai bun actor (pentru rolul Percinet din spectacolul Romanțioșii de Edmond Rostand, regia Vlad Cristache, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești).

Juriul de specialitate care a urmărit spectacolele din competiție și a decis către cine se îndreaptă premiile a fost alcătuit din: Marius Stănescu (actor), Alina Epîngeac (critic de teatru) și Vladimir Anton (regizor, câștigătorul ediției trecute BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU).

      ”Timp de o săptămână, buzoienii și-au dat întâlnire într-un loc încărcat de emoție, unde au văzut spectacole de referință din stagiunea teatrală, unele venite din București: Fata Morgana de Dumitru Solomon, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, Teatrul Dramaturgilor Români; Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci, Teatrul Mic; Un tramvai numit dorință de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga, Teatrul Metropolis; Am iubit, am purtat, am pierdut după Nora & Delia Ephron, regia Emil Hoștină, ARCUB; Pescărușul de A.P. Cehov, regia Andrei Șerban, Unteatru; Amantul de Harold Pinter, regia Vlad Stănescu, Teatrul Evreiesc de Stat), iar altele din țară – Romanțioșii de Edmond Rostand, regia Vlad Cristache, Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești și Marjorie Prime de Jordan Harrison, regia Radu Iacoban, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Pe lângă Secțiunea Oficială, în care au intrat toate spectacolele, mai puțin cele din deschidere și închidere, ne-am bucurat împreună cu întreaga familie de un eveniment outdoor, susținut de prietenul nostru din Republica Moldova, artistul-păpușar Valeriu Josan. Am continuat tradiția lansărilor de carte, prezentând volumul „Cătălina Buzoianu: magie, abur, vis”, coordonat de Florica Ichim și Irina Zlotea, Fundația Culturală „Camil Petrescu”.

Eveniment unic în istoria acestui festival, expoziția „MUSICAL EXTRAVAGANZA: Răzvan Mazilu și costumul spectacolului de musical” a fost surpriza oferită de organizatori și deschisă vizitatorilor pe tot parcursul evenimentului, unde cei prezenți au descoperit costume purtate de artiști celebri în musicaluri semnate de Răzvan Mazilu (Sunetul Muzicii, producție Opera Comică pentru Copii, București; Mon Cabaret Noir, producție Creart, București; We Will Rock You, producție WonderTheatre, București).

            Publicul iubitor de arta teatrului a fost alături de artiștii săi preferați seară de seară, Sala Mare devenind neîncăpătoare. Cele mai așteptate și apreciate spectacolele au fost Amantul de Harold Pinter (Teatrul Evreiesc de Stat); Pescărușul de A.P. Cehov (Unteatru) și Un tramvai numit dorință de Tennessee Williams (Teatrul Metropolis). Organizatorii estimează că au trecut pragul Teatrului „George Ciprian” peste 1800 de spectatori, cu o medie de vârstă între 45 și 60 de ani. De asemenea, ne-a fost alături o echipă de voluntari, energică și pasionată, alcătuită din adolescenți de la liceele buzoiene.

Ediția din acest an ne-a ajutat să ne reîndrăgostim de teatru, să ne dăm întâlnire într-un spațiu special și să ne facă să ne dorim ca Festivalul să nu se termine niciodată. Dar ne ocupăm de asta, deja începem pregătirile pentru anul următor!

Până atunci… BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU!” – anunță organizatorii.

           

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508