spot_img

Bucharest Jazz Festival lansează concursul “New Jazz Players”

Ajuns la a opta ediție, Bucharest Jazz Festival anunță startul concursului “New Jazz Players” dedicat tinerilor artiști vocali și instrumentiști de jazz. “New Jazz Players” se desfășoară în cadrul Bucharest Jazz Festival 2019, care are loc în perioada 1-7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la sediul ARCUB – Hanul Gabroveni. Evenimentul este singurul festival internațional de jazz din Capitală în aer liber și cu acces gratuit și este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Concursul „New Jazz Players” din cadrul Bucharest Jazz Festival 2019 se adresează artiștilor vocali și instrumentiștilor de jazz români și străini rezidenți în România, cu vârsta maximă de 30 de ani, împliniți până la data începerii concursului.

Saxofonistul și compozitorul de jazz Cristian Soleanu, câștigător la prima ediție a concursului, este curatorul ediției 2019 a Bucharest Jazz Festival. Pentru concursul de anul acesta, Cristian Soleanu anunță câteva premiere:

„Este pentru prima dată când vom avea, la Bucharest Jazz Festival, nu unul, ci trei artiști premiați în cadrul concursului din festival. De asemenea, anul acesta ne concentrăm pe mai multe discipline ale jazzului. Căutăm cei mai buni tineri interpreți de jazz neconsacrați, fie că sunt interpreți vocali sau instrumentiști de jazz” – declară Cristian Soleanu, curator al Bucharest Jazz Festival 2019.

Aplicanții sunt evaluați de un juriu de specialitate în cadrul celor două etape ale concursului. La finalul concursului, vor fi desemnați trei câștigători, care vor primi trei premii în valoare totală de 2.000 euro net (Premiul I – 1.000 euro, Premiul al II-lea – 600 euro, Premiul al III-lea – 400 euro). Câștigătorul Premiul I va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediției din 2020.

Calendarul concursului “New Jazz Players”:

Prima etapă:

  • 29 aprilie 2019 – deschiderea înscrierilor
  • 24 mai 2019 – termen-limită de trimitere a dosarelor
  • 3 iunie 2019 – anunțarea finaliștilor primei etape

 

Etapa a doua:

  • 2-5 iulie – interpretări live ale finaliștilor, la Gabroveni Jazz Club

 

Dosarul electronic va fi trimis prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro, și trebuie să conțină:

  1. CV-ul aplicantului;
  2. Două link-uri: un link audio (poate fi şi o înregistrare din studio)  + un link video, cu două piese la alegere;
  3. Copie după actul de identitate / actul de rezidență;
  4. Partiturile celor două piese la alegere pe care aplicantul intenţionează a le interpreta dacă este admis în etapa a doua.

 

Termenul-limită de trimitere a dosarelor de aplicație este: 24 mai 2019, ora 17:00.

Concurenții selectați pentru a doua etapă vor pregăti și vor prezenta un micro-recital de trei piese, dintre care două vor fi la alegere, iar una, dintr-o listă propusă de juriu.

Întrebările cu privire la programul “New Jazz Players” pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro.

Concursul anual “New Jazz” din cadrul Bucharest Jazz Festival a fost demarat în anul 2015, ca o inițiativă de descoperire și promovare a tinerelor talente de pe scena jazzului românesc. Cele patru ediții de până acum s-au concentrat pe câte o disciplină a jazzului. Intitulate “New Jazz Works”, edițiile concursului din anii 2015 și 2016 au sprijinit compoziția românească de jazz. În 2017, ediția intitulată “New Jazz Voices” a promovat vocaliștii de jazz debutanți, iar “New Jazz Performers”, concursul de anul trecut, a fost dedicat tinerilor instrumentiști de jazz.

Procesul de selecție al concursului “New Jazz Players” se încheie după decizia membrilor juriului privind câștigătorii. Nu se pot depune contestații. Prin trimiterea dosarului de aplicație prin e-mail, candidatul declară pe propria răspundere că a parcurs cu atenție termenii și condițiile regulamentului și că este de acord cu ele.

Detalii despre open call și adresa la care pot fi trimise dosarele de aplicație se găsesc pe site-ul evenimentului, bucharestjazzfestival.ro sau pe arcub.ro.

 

Detalii pe www.arcub.ro; www.spotlightfestival.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508