spot_img

Bookfest aduce primăvara cărților la Timișoara

În perioada 4 – 7 aprilie 2019, Salonul de Carte Bookfest Timișoara, ajuns la a opta ediție, va deschide porțile timp de patru zile, la Centrul Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), cu o ofertă de excepție: peste 25.000 de volume și reduceri între 10 și 80%, cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele. Programul evenimentelor va cuprinde întâlniri de marcă, lansări de carte și sesiuni de autografe la care vor participa cele mai importante personalități culturale ale literaturii române ale momentului. La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Vor fi prezenți peste 30 de expozanți, printre care cele mai importante edituri din România — ALL, Arco Iris, Ars Longa, Art, Brumar, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Datagroup, Gama, Gremiul Levantin, Editura Universității de Vest, Editura Universității din București, Hasefer, Herald, Humanitas, Humanitas Fiction, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Polirom, RAO, Ratio et Revelatio, Trei — distribuitori de carte precum Astro, Okian și librăriile „Cartea de Nisip” și „La Două Bufnițe” din Timișoara, distribuitori de muzică (Byton), dar și distribuitori de jocuri interactive pentru copii precum Happy Color, Lex Grup și Ludicus Games.

Editurile Humanitas și Humanitas Fiction vor fi prezente la Bookfest Timișoara cu peste 800 de titluri, cu reduceri de circa 10% față de prețul de listă. Totodată, editura Humanitas a pregătit pentru iubitorii de carte și întâlniri cu personalități culturale de renume precum Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu și Tatiana Niculescu. Vizitatorii vor putea găsi la stand și noi titluri apărute la Humanitas Fiction, în colecția Raftul Denisei, precum: Hemingway și cu mine de Paula McLain, Fiica ceasornicarului, de Kate Morton și Răzbunarea iertării, de Eric-Emmanuel Schmitt, volume ce vor fi lansate duminică la spațiul de evenimente Bookfest.

Editura Polirom va fi prezentă la această nouă ediţie a Bookfest Timişoara cu peste 600 de titluri cu reduceri de 25% şi cu importante lansări de carte și sesiuni de autografe, aducând sâmbătă și duminică în faţa cititorilor timişoreni nume precum: Cristian Tudor Popescu, Sebastian Lăzăroiu și Dan Pavel. Printre noile cărți disponibile la stand se numără volumele Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov, cea mai recentă carte a autoarei Aurora Liiceanu, Părinţi, de Diana Bădica și Olga, de Bernhard Schlink.

Editura Curtea Veche Publishing vine la Bookfest Timișoara cu aproximativ 350 de titluri.  Toate cărțile disponibile la stand vor avea reducere, aceasta ajungând și până la 82% la unele titluri. Printre noile titluri recomandate de editură se află volumul Asimetric, de Lisa Halliday — Carte aflată printre cele mai bune zece titluri ale anului 2018 în clasamentele Times și The New York Times — dar și cartea Forma Gustului, de Laura Cosoi.

Editura Niculescu îi va întâmpina pe vizitatori cu aproximativ 1.000 de titluri, inclusiv titluri Oxford University Press, reduceri, pachete promoţionale dar și o tombolă cu premii în valoare de 200 de lei. Una dintre noile cărți pe care cititorii le vor putea găsi la stand este Bazaconii… adevărate din știinta și tehnologie, a autorului american Andrew Masterson. Volumul explorează lumea din jur, folosindu-se de perspectivele mai năstruşnice ale cercetării ştiinţifice şi tehnologice.

Editura Nemira va fi prezentă la această ediție cu peste 20% general și 35% la pachete dar și o selecție de titluri la 5, 10 și 15 lei. Printre noutățile ce vor putea fi găsite la stand se vor afla  Madam Picasso, de Anne Girard, și volumul de science-fiction Aurora, al autorului american Kim Stanley Robinson.

Editura Art aduce la Bookfest Timișoara  peste 800 de titluri dar și reduceri cuprinse între 20 și 50% față de prețul de raft. Dintre  titlurile recent apărute la editură se vor putea găsi volumele Cântecul lui Solomon de Toni Morrison sau Arta de a avea întotdeauna dreptate, de Arthur Schopenhauer.

La standul editurii Corint, cititorii vor putea răsfoi peste 400 de titluri cu preț redus de până la 25%. Cei mici vor putea găsi la stand noi cărți precum Călătorie în lumea minunată a animalelor sălbatice, de Steve Parker și Bondărel și iubirea de Britta Sabbag, Maite Kelly și  Joelle Tourlonias.

 

Programul complet al evenimentelor va putea fi consultat în curând pe pagina www.bookfest.ro

 

Programul de vizitare va fi următorul: joi — 10:00 – 20:00; vineri — 10:00 – 20:00; sâmbătă 10:00 – 20:30; duminică — 10:00 – 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

Parteneri: Consiliul Local Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, Banatul Azi, Timpolis, Puterea a Cincea, Zile și Nopți Timișoara, rominafaur.ro.

 

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut  (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Statele Unite ale Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508