spot_img

Bogdan Andrei Fezi lansează „Bucureştiul european”, în cadrul salonului de carte Livresque

Sâmbătă, 26 februarie 2011, ora 17:00, în cadrul Salonului Cărţii Livresque (Sala Palatului, Bucureşti), lect. dr.arh. Bogdan Andrei Fezi va lansa volumul Bucureştiul european”, Editura Curtea Veche Publishing. La eveniment vor lua cuvântul, alături de autor, istoricul Cezara Mucenic şi Grigore Arsene, directorul general al editurii Curtea Veche.

Pornind de la arhitectură, istorie, literatură, susţinute prin sute de imagini de epocă, „Bucureştiul european” readuce în discuţie istoria arhitecturală a „micului Paris”, adresându-se nu doar unui public avizat, ci tuturor bucureştenilor ce doresc să afle mai multe despre epoca de maximă înflorire a Capitalei. În perioada interbelică, aceasta devansează o bună parte dintre metropolele lumii în ceea ce priveşte operaţiunile urbane şi este recunoscută pe plan internaţional ca având unele dintre cele mai importante realizări şi „ştiinţe comunale“ din lume. Perioada comunistă reprezintă o ruptură cu Occidentul, însă după 1990 începe un lent proces de recuperare a decalajului creat. Prezentarea istorică a cărţii în context european trasează direcţiile viitoare de dezvoltare a Bucureştiului: punerea în aplicare a obligaţiilor europene şi revenirea la propriile tradiţii cristalizate sub influenţă occidentală.

Bogdan Andrei Fezi este arhitect, doctor în arhitectură şi urbanism al Universităţii Paris VIII şi şef de lucrări la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti. Autorul are în portofoliu nu doar proiecte realizate şi premiate internaţional, ci şi articole sau cărţi publicate în ţară şi în străinătate, multe dintre acestea analizând arhitectura şi urbanismul Bucureştiului.

*

Salonul de Carte Livresque, care se desfăşoară în perioada 24-27 februarie 2011, la Sala Palatului din Bucureşti, a fost inaugurat joi, 24 februarie 2011, ora 12:30, de “regele jazz-ului la  acordeon”, EMY DRĂGOI. Vineri, 25 februarie 2011, copiii prezenţi la Livresque s-au putut distra cu “Magicianul” şi “Buna Poveştilor”, cu spectacolul „Şi tu poţi fi erou de poveste“ – un happening  realizat de Abracadabra, precum şi cu spectacolul „Omul pubelă“ – adaptare după Matei Vişniec, în interpretarea tânărului şi  talentatului actor Alexandru Robert Nagy.

Sâmbătă, 26 februarie 2011, ora 11.00, publicul se poate întâlni cu Camelia Pătrăşcanu, singurul astrolog care a consiliat astrologic, faţă în faţă, un preşedinte al României într-o emisiune în direct. Cunoscută publicului prin rubrica de astrologie în emisiunea „Zodia fluturelui” şi prin talk-show-ul zilnic „E scris în stele” de la  Euforia Lifestyle Tv, astrologul Camelia Pătrăşcanu va susţine o sesiune de autografe pe cartea „Horoscopul compatibilităţilor“, Editura Amândoi.

Tot sâmbătă, de la ora 12:00, publicul se poate întâlni cu prozatorul, teoreticianul şi eseistul român Vasile Andru, eveniment organizat de Editura ForYou.

De la ora 12.30, Camelia Pătrăşcanu va susţine o conferinţă cu tema „Relaţiile în 2011“ . De la ora ora 14.00, Cafeneaua Literară organizată în cadrul Salonului Cărţii Livresque va  deveni Cafeneaua Muzicală.

Cunoscuta artistă Cornelia Tihon le va oferi vizitatorilor Livresque momente unice, interpretând diverse genuri muzicale – classic, rock, folclor şi jazz – la mai multe instrumente aerofone.

Cornelia Tihon va cânta la 22 de instrumente aerofone, dintre care, cele mai multe sunt încă necunoscute, fiind inventate şi manufacturate în serie mai mult limitată de meşteri populari, după propria inspiraţie sau după modele descoperite de cercetători ca aparţinând operei precreştine.

De la ora 17.00, Editura Curtea Veche Publishing lansează volumul „Bucureştiul european“ de Bogdan Andrei Fezi. Cei prezenţi vor avea prilejul să afle informaţii inedite despre capitala României în secolul al XIX-lea.

Mobilierul acestui târg a fost asigurat de Kika. Totodată, publicul cititor este aşteptat să doneze cărţi. Mai multe informaţii la pagina web: www.precisemarketing.eu/livresque

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508